bildirgec.org

küresel hakkında tüm yazılar

YILBAŞI SESLERİ

admin | 27 December 2010 10:52

yılbaşı artık bir topluluğa yada bir kesime hitap etmekten çok artık kürsel bir gelenek olmaya başladı.

GOOGLE EARTH’IN ONURLU GÖREVİ

eyupcan199 | 07 December 2010 14:59

Googlenin kullanıma sunduğu ve dünyayı yakından tanımamızı sağlayan Gole earth ın yeni bir görevi var. Google earth artık iklim araştırmalarında da kullanılacak. Google uzaydan çekilmiş fotoların yanı sıra analiz araçlarının da bulunduğu GOOGLE EARTH ENGİNE yi tanıttı. Örneğin kuzey kutbunun aynı açıdan çekilmiş binlerce fotoğrafının analizini yapabilen yeni hizmet bilim adamlarının hayli ilgisini çekeceğe benziyor.

İklim değişikliklerinin incelenmesi için bir nevi hayır işi yapan google bu hizmet için terminallerini yaklaşık 10 milyon CPU saati karşılıksız çalıştıracak.

Hayat Ne kadar Dijital ki?

hakanyucesoy | 29 July 2009 18:01

Kapaklı Dosya Tasarımları

Kapaklı Dosya Tasarımları
Kapaklı Dosya Tasarımları

herkesin bildigi fakat farkında olmadan olsa da kullandığı dosyalar aslın hep hayatımız içinde olup genelde sadece bir şeyleri dosyalamak için kullanılır, Peki bunları iş yaşamında veya okul dönemlerinde nakadar sık kullandığımızı düşünürsek bunu hayatımızın yarısından fazlasında kullandığımızın farkına varıyoruz .peki elinizde ki dosyanın kapağı ne kadar güzel olursa okadar dikkatli incelenecegi ve her nekadar söylenmesede ” süper miş” denilmekte olduğunu düşünmüşmüydünüz ? Aslında kapak ilk intiba gibi dir ve ilk 3 saniye içinde oluşur eğer hoşunuza giderse hoşlandığınız için daha sevecen davranırsız . davranırsınız değilmi ? , eğer düz bir renk ve sabit tonlarda olsaydı nasıl bakardınız ?

Google’ın Küresel ısınmaya Etkisi

dahicocuk | 17 January 2009 11:05

Google’da küresel ısınmaya yardım ediyor diyebiliriz.Fizik uzmanı Alex Wissner-Gross‘un yaptığı bir araştırmada google’da yapılan iki aramanın bir fincan kahve için kullanılacak suyun ısıtılmasında oluşan karbondioksit salınımına eşit olduğunu belirtti.

Harvard Üniversitesi’de fizikçi olan Wissner-Gross Google sunucularının bir google aramasında 14 gram açığa çıkmasına neden olduğunu ve bunun bir fincan suyu elektirikli bir ısıtıcıda ısıtırken çıkan karbondioksit miktarına (~15 Gram) eşit olduğunu belirtti.Bu hesaba göre basit bir internet sayfası bile saniyede 0.02 gram karbondioksit salmış oluyor.

Doğal zenginliklerimizden Artvin-Camili…

akoni | 25 December 2008 12:05

camili köyü
camili köyü

Bitki örtüsü, hayvanları, doğal yaşamı, ormanları ile çevre duyarlılığı örneği bir yöremizi tanıtmak istiyorum. Artvin-Borçka- Camili Köyü, UNESCO tarafından, “İnsan ve Biyosfer Programı” koruma ağı altına alındı. Bu Türkiye’de bir ilktir.Zirvedeki dumanlı dağları, cennet yaylaları, ahşap yayla evleri, geleneksel yaşam tarzı, cana yakın insanlarıyla Karadeniz başlı başına bir kültür merkezimizdir. UNESCO tarafından değeri anlaşılan özel bir bölge var; Artvin’e bağlı, Borçka ilçesi, Camili Köyü (eski adıyla macahaveli). Bir kısmı Türkiye, bir kısmı Gürcistan’da olan bir yörenin adıdır aynı zamanda. Camili havzası, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avrupa’da acil korunması gereken yüz ormandan biri olarak ilan edildi. Bunun yanı sıra havza, Türkiye’nin önemli doğal yaşam alanları tanımlamasında” Önemli Bitki ve Önemli Orman Alanı” ilan edilmiştir.
Toplam 25 bin hektar büyüklüğündeki Camili Projesi alanında iki adet doğayı koruma alanı (Efeler ve Gorgit) vardır. Projenin amacı:Biyolojik çeşitlilikle ilgili yasal düzenlemelerin gözden geçirilerek iyileştirme ve düzenlemeler yapılması.Ulusal ve yerel bazda, halkın katılımı ve bilinçlendirilmesi.Biyolojik çeşitliliğin izlenmesi için bir sistemin kurulması ve etkin bir korunan alan yönetimi için modeller geliştirilmesi.Uluslar arası Çevre Koruma Örgütü, Dünya Bankası ve Küresel Çevre Fonu tarafından dünyanın biyolojik çeşitlilik açısından en zengin ve aynı zamanda tehlike altındaki en önemli 25 karasal “ekolojik” bölgesinden biri olarak tanımlanmaktadır.

DUNYANIN SONU NASIL OLACAK?

BodrumSibel | 26 November 2008 16:50

Bir küreselliktir gidiyor. Herşeyimiz küreselleşdi. Bir tarafdan küresel kriz diğer tarafdan da küresel ısınma…Malesef dönülmez akşamın ufkundayız.

Dünya nereye gidiyor? Her şey dibe vurmaya mı başladı?

Dibe vuruş!
Dibe vuruş!

Dünyayı kurtaran adam yok mu? Hani o filmlerdeki baş kahramanızmız nerde?…

Yok öle bişey biz hep birilerinin bizi kurtarmasını beklemişizdir. Ve hep buna inanmışızdır. Bu sefer kurtarıcımız yok arkadaşlar.. durum ciddi ve esas adamı beklemekden vazgeçip, her bireyin kendince bir şeyler yapma zamanı gelmişdir.

Nerede o eski günler….

kalamara | 25 August 2008 12:04

Dünyamızın hızla kirlendiğ , insanlar arası ilişkilerin çok basitleştiği, saygı ve sevginin neredeyse kalmadığı şu günlerde “Nerede o eski günler” cümlesini sık kullanır olduk. Aslında dünyanın bu hale gelmesinin başrol oyuncuları bizleriz. Yolda yürürken selam vermeyi unutan, muzun kabuğunu denize fırlatan, piknik ateşini tam söndürmeden giden, arabanın camından izmarit fırlatan, arkadaşının konuşmasına fırsat vermeden bağırıp onun kalbini kıran, iki adımlık yere araba ile gidip sonra küresel ısınma muhabbetleri yapan bizleriz…
Eskiden bayramlar bile daha güzel ve anlamlıydı. Çünkü bayram sabahı neşe ile kalkılır, namaza gidilir ve gelince hemen kahvaltıya oturulur. Sonra erkenden komşu, eş, dost, akraba ziyaretine başlanırdı. Minikler de durumdan faydalanıp şeker kapma olayına girişirlerdi hemen.Ramazanlar da şimdiki gibi sönük geçmezdi.Büyükler küçüklere daha bir sevgiyle yaklaşırken, çocukluğumuzu yaşardık sınırsızca, o güzel yemeklerin tadı ve başkalarına da tattırmanın keyfiyle…Ama şimdi bu gibi birliktelikler ve duygular azalmış durumda. Yiyeceklerin bile tadı yok! Pazardan domates alıyorsunuz hormonlu, salatalık hormonlu vb. Her gıdanın içinde ya hormon, ya katkı maddesi mutlaka birşey var.

Montreal’den bisikletli toplu taşıma sistemi

Arastirmaci Gazeteci | 24 June 2008 16:10

montreal'den bisikletli toplu taşıma sistemi
montreal’den bisikletli toplu taşıma sistemi

Yükselen petrol fiyatları (şu an varili $136,50), toplu taşıma masraflarını karşılamak için pek çok yol var. Montreal’den Kanadalı amcalarımız çözümü Kamu Bisiklet Sistemi adını verdikleri projede bulmuşlar. ilginç olsun diye RFID ile etiketledikleri alüminyumbisikletler, yeşil olsun diye güneş enerjili yuvalar, Para yolmak için kredi kartı, üye kartı gibi çeşitli ödeme yolları ve ilginçtir kullanım için sosyal güven kullanmışlar. Kullanıcı bir yerden aldığı bisikleti şehrin bir başka yerindeki yuvasına yerleştirip ödemeyi gerçekleştiriyor. Daha önce de bisikletin yoğun olarak kullanıldığı Amsterdam gibi kentlerde de şunun gibi konseptlerle de denenen bu sistemin çalışıp çalışmayacağı tartışılır