bildirgec.org

kubrick hakkında tüm yazılar

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

queennothing | 27 July 2009 11:29

Brigadier General Jack Ripper, bir Amerikan Generalidir. Ülke politikasına içten içe yetersiz bulan General, savaş yanlısıdır. Ruslar’a saldırmak için fırsat kollayan General, beklenmedik bir zamanda Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği‘ne ‘nükleer saldırı’ emri verir. Soğuk Savaş Dönemi‘nin hakim olduğu zamanlarda, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ne yapılacak olan saldırıya az bir zaman kala, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, danışmanlarıyla birlikte, uzunca bir durum değerlendirme toplantısı yapmaktadır. Generalin ‘dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek’ olarak gösterdiği bu tehdit, söz konusu ‘nükleer silah’ olunca, 93 yıl sürecek olan bir ciddiyete sahiptir.
Devam eden toplantıya, Rus Büyükelçisi Alexi de Sadesky’nin de katılmasıyla gerilen General, Ruslar’ın yeni bir nükleer silah geliştirdiğini öğrenir. Dünyadaki tüm canlıların yok olmasını sağlayacak kadar güçlü ve tehlikeli olan bu silah, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ne yapılacak en ufak bir saldırıda, ‘savunma’ amaçlı kullanılacaktır. Dr. Strangelove’ın yapacağı durum değerlendirmesi ise, nükleer tehdide trajikomik bir açıklık getirecektir.

Stanley Kubrick Photography

queennothing | 20 March 2009 15:20

1928, New York doğumlu yönetmen Stanley Kubrick‘in ‘ilham verici’ fotoğraf kareleri.

LOOK MAGAZINE – State Street, Chicago, 1949

Rosemary Williams, 1949

Gece Kulübü, Chicago, 1949

Lingerie İç Çamaşırları Moda Çekimi, Chicago, 1949

KÜLT FİLM TARTIŞMASI

Krolock | 05 June 2008 16:40

Bana göre kült film; yönetmenin ,egolarını tatmin etmek için veya bu sanat dalında tabuları yıkmak, klişelere bağlı kalmamak,para beklentisi olmamak yani tam bir özgürlük yaşamak istemi içinde yaptığı filmlerdir.

Yazıma bana göre kült film diye başladım çünkü internette kült film için tam bir karşılık yok herkese göre bir kült film tanımı var .Kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyor bir kalıba sokamıyor aslına bakarsanız ‘’kült’’ ise dinsel bir terim..Aslında kült filmler popüler kültüre karşı yapılıyor fakat popüler kültürün kült filmlere yöneliminden dolayı bir anda popüler kültürün bu alının merkezinde buluyor kendini.Bence hiçbir yönetmenin kült film çekeyim diye bir kaygısı yok Sinema severler ve eleştirmenin çıkardığı bir kavram bu şöyle David Fincher Fight club’ı çekerken aman kült bir film yapayım kaygısı yoktu bence olsaydı popüler kültürün ilah yaptığı aktörlerden Brad Pitt yada Edward Nortonı filme koymazdı demek ki yönetmenin gişe kaygısı var senaryo değişik tamam çekim teknikleri değişik o da tamam fakat aktörler bu işi bozuyor.Kültlükten çıkarıp bir gişe film havasına sokuyor.Eleştirmenler bu filmi kült olarak nitelendiriyor.Ya da Stanley Kubrick’in Eyes Wild Shut’ı o film konu çok değişik çekim teknikleri süper gel görki Nicole Kidman ve Tom Cruise bu film koymak yeniden işi bozuyor Popüler kültürün tam ortasına atıyor .

WordPress K2’de son rötuşlar

ytsejam81 | 27 November 2007 07:54

K2 release candidate 3 duyurulalı bir ay kadar oldu ancak takip edemeyenlerin de bilgilendirilmesi gerekir bence.

Wordpress dünyasının en meşhur ve hakkını veren teması K2 son hızla geliştirilmeye devam ediyor. ilk stabil sürümünün duyurulmasına az kala, aday versiyonlarla takipçiler besleniyor.

indirip, wordpress themes klasörünüze yerleştirdiğiniz anda (admin arayüzünden aktive ederek) kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

toynbee plakaları: ölüleri jüpiter’de diriltelim mi?

culdesac | 11 March 2007 01:09

toynbee plakaları
toynbee plakaları

1992 yılında, william j. o’neill (kimi kaynaklara göre bill o’neill) adındaki beyefendinin dikkatini, caddelere gelişi güzel gömülmüş tuhaf plakalar çekmeye başlamış. bu plakalar genellikle araç plakası boyutlarında ve her birinde de “KUBRICK‘in 2001‘indeki TOYNBEE FİKRİ JÜPİTER GEZEGENİNDE ÖLÜLERİ DİRİLTELİM (TOYNBEE IDEA IN KUbricK’s 2001 RESURRECT DEAD ON PLANET JUPiTER)”mesajının değişik varyasyonlarının yazılı olduğu kafa karıştırıcı nitelikte plakalar.

renkleri ve düzenlemeleri küçük farklılıklar içermekle birlikte tüm plakalar ne olduğu tam anlaşılamayan sert bir maddeden yapılmış ve hepsi de “bütün gazete muhabirlerini öldürün, yalvarırım (murder every journalist, I beg you)” ve “boyun eğ, itaat et. (submit. obey.)” gibi en az ana mesaj kadar tuhaf dipnotlar içeriyor. plakaların yeni bir fenomen yaratma denemesi mi oldukları yoksa daha önemli bir amaca ve hedefa mi hizmet ettikleri bilinmiyor.

Kubrickr: wordpress kubrick temanızı özelleştirin

punktab | 07 September 2006 14:32

Eğer bir blog yazarıysanız ve blogunuzu yayınlamak için wordpress yazılımını seçtiyseniz, hatta “tema aramakla uğraşamam, wordpress’in varsayılan teması en güzeli” diyorsanız, size bu temayı özelleştirebilmenizi sağlayacak iyi bir haberim var.

Varsayılan temanın mavi tonlara sahip “kafa grafiğini” (kubrickheader.jpg) değiştirmek oldukça kolaylaşıyor. Şu adreste yer alan Kubrickr -ki bilirsiniz bu temanın orijinal adı Kubrick’tir, belirttiğiniz etiketleri flickr üzerinde arıyor (misal red), belirtilen etiketlerle işaretlenmiş fotoğrafları listeliyor, beğendiğiniz bir fotoğrafı seçiyorsunuz ve üzerinden istediğiniz alanı belirleyerek Kubrickr’ın size özel “kubrickheader.jpg” dosyasını oluşturmasını bekliyorsunuz. Bu bekleyişiniz uzun sürmüyor, bir kaç saniye sonra bilgisayarınıza indirebileceğiniz “kubrickheader.jpg” dosyasını genellikle standart olan “/wp-content/themes/Default/images/” dizinine ya da kendi belirlediğiniz dizine yükleyip size özel kubrick temanızla alabildiğine blog yazabiliyorsunuz.