bildirgec.org

konya hakkında tüm yazılar

Konya’da Maden suyu bulundu

best27 | 21 February 2011 17:06

Konya’da bulunan arazide yapılan sondaj sonucu maden suyun bulunmuştur. Yapılan analiz sonucu aşağıdaki veriler elde edilmiştir.Bulunan bu Maden suyuna tesisi kurup işletecek yatırımcı aranmaktadır. İletişim için Yrd. Doç. Dr. Mustafa Uyar 0.535.2976497 [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.
Önemli Kimyasal Analiz sonucları

analiz sonucu
analiz sonucu

İzcilik Yıllarım -1

24black mamba24 | 21 August 2009 14:56

İzciliğe, babamın lider arkadaşı sayesinde katıldım. İlk başta ne olup bittiğinden haberim yoktu. İzciliğe katıldığım ilk güler canım sıkılsada kamplara katılmaya başladıkça zevk alıyordum. Liderimiz, babamın arkadaşı olduğundan dolayı, alışma döneminde fazla zorluk çekmedim.

İlk zamanlarımız da liderlerimizden izcilik hakkında bilgiler alıyorduk. Örnek olarak: kimin kurduğu, izci andı, izci türesi, izci parolaları gibi. Bu bilgiler bir süre sonra bizi sıksada ileride bizi daha güzel şeylerin beklediği belliydi.

genç haritacılar günü

ewrenjfm | 05 May 2009 22:06

2 Mayıs 2009 da Konya’da 5. genç haritacaılar günü için toplanıldı. Türkiye’nin Jeodezi ve fotogrametri bölümünde okuyan bütün genç haritacılar bir araya geldi. İlk günde açılış konuşmaları yapıldı ardından resim sergisi onun ardından Konya’nın değerli hocalarından açılış da ders verildi. Öğrenciler kendi okullarının tanıtımını yaptılar. Katılım oldukca fazlaydı. Seminerler bittikten sonra toplu olarak akşam yemeğine geçildi. Yemekten sonra akşam semazenlerin gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Bütün öğrenciler için konaklanma yerleri önceden ayarlandı herkes geceyi geçireceği yerlere gitti. İlk gün gayet yoğundu. 2. Güne herkes daha zinde bir şekilde kalktı. Ve bütün öğrenciler Selçuk Üniveristesi tarafından ayarlanan gezi ve piknik yerine gitti. Bütün öğrenci ve öğretmenler bir arada daha samimi ve sıcak bir şekilde tanışmış oldu. Konya’ya has yemekler misafirlere ikram edildi. Yani bir piknikte neler yapılması gerekiyorsa herşey yapıldı. Bütün bu ilgi ve alaka için konuk severliğinden dolayı Konya Selçuk üniversitesi’ne teşekkür ederiz.

Başucumuzda neler vardı

mhbbslmn | 21 March 2009 12:24

İlime katkıları bakımından dünyada; Türk, Müslüman ve Doğu medeniyetine ait birçok şahsiyetin bulunmasına rağmen, batılı medeniyetler bu kişilerden istifade ederken biz sadece izlemekle yetindik. Yaşadığımız devirde birçok ilmî konuda katkılar sağlayan bu insanlar hakkında da birazcık bilgimiz olsun istedim. Çok detaylı olmasa da bu metni okuyan birkaç kişinin merak edip araştırması, az da olsa bilgi sahibi olması, bir kazançtır.

Ortaçağda, bir yanda dogmatik düzenle insanlık adına buhranlı bir devir geçiren Avrupa varken, bir yanda da; matematik, coğrafya, fizik, astroloji, geometri, kimya, maden ve daha birçok alanda çalışmalara imza atıp kendini geliştiren bir medeniyet vardı. Ne yazık ki zamanla bu yolda geri kaldı… Bilim dünyasına bir şeyler kazandırmış
Roma,
İskenderiye,
Atina vs. gibi merkezlerin yanı sıra Buhara,
Şam,
Semerkant,
Konya,
Bağdat ve
Bursa gibi ilim merkezlerinin payını unutmamalıyız…

Yakın olduğumuz medeniyetin insanlarını yine o kadar uzak olduğumuz garp (batı); bilip, öğretip uygulamakta. Yakınımızdaki birçok kaynağı kullanma konusunda neden bir Avrupalı kadar yetkin olamadık? Bugün Avrupa’daki en ünlü fakültelerde, üniversitelerde, ilim yuvalarında adını bile bilmediğimiz birçok bilimcinin eserleri, araştırmacılar tarafından kendi dillerine çevrilip okutulmaktayken biz çoğunun ismini bile bilmemekteyiz…

  • Mesela bir Ebu Kâmil Şuca; kimbilir bu metni okuyan kaç kişinin aklında ”bu kim ki ?” diye bir soru işareti belirmiştir. Evet bu kişi ”Avrupa’ya matematiği tanıtan insan” diye anılıyor ama kimler anıyor? (Ondan önce Avrupa’da matematik yokmuş diye anlaşılmasın, kazandırdıklarının önemi yüzünden böyle bir şey söylenmiş olabilir.) 2. derecenin üzerinde bilinmeyen denklemleri hassasiyetle çözen ilk kişilerdendir. Bazı terimler koymuştur, sistematik birçok eserinden yararlanılmıştır. Leonardo Fibonacci (orta çağın en yetenekli matematikçisi olduğu söyleniyor), Ebu Kâmil ve daha birçok Müslüman alim ve matematikçinin eserlerinden yararlanarak Avrupa’ya sistematik birçok bilgi aktarmıştır…

Bugün Mevlana’nın Doğum Günü

pasacocugu | 30 September 2008 15:28

Bugün Mevlana Celaleddin Rumî’nin doğum günü, “Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir sey kaybetmez.”, “Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.”, “Herkesin bakmadığı yönden bak dünyaya.”, “İçteki kiri su değil, ancak gözyaşı temizler.”, “Gülün dikene katlanması onu güzel kokulu yaptı.” ve bunlar gibi binlerce güzel sözün sahibi Hazret-i pir, üstad, umman…

Wikipedia’da Mevlana’nın felsefesini anlatan yazı:

Mevlânâ, İslam dinini, şiir, sanat, raks, müzik yoluyla en ince yorumlayan kişidir Bu yorum, İslam ve İslam dışı bütün insanlık tarafından benimsenmiş, esin kaynağı olmuştur…

devamı burada

Benzin alırken dikkat!

kalamara | 15 August 2008 13:08

Otogazdan sonra dikkatleri benzine çeviriyoruz. Benzin alırken neden dikkat edilmeli?

Çünkü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı toplam 10 ilde 478 adet benzin istasyonundaki sayaçları ( pompaları vs.) denetledi.

Sonuçlarını kamuoyuna açıkladı: Denetimler sonunda toplam 23 sayacın eksik dolum yaptığı ortaya çıktı. Ankara, Konya, Eskişehir, Afyon, İzmir, Uşak, Manisa, Aydın, MUğla ve Antalya’da yapılan kontrollerde marker’ı geçersiz çıkan iki, lisansı olamyan bir istasyon mühürlendi.

Türkiye’nin ilk bilim merkezi Tübitak desteğiyle Konya’ya yapılıyor!

admin | 08 August 2008 13:34

bilim alanında yeterince gelişememizin en önemli sebeblerinden biri de bilim merkezlerimizin olmaması. Tübitak büyükşehir belediyelerine yönelik Bilim Merkezi Destek Programı’na katılmalarını şu çağrıyla dile getirmişti:

TÜBİTAK, bilimsel bilgi birikiminin geniş kitlelerle paylaşılması, bilim kültürünün, dolayısıyla bilimsel zihniyet ve makul düşüncenin arzu edilen düzeye çıkarılması ve bilim okuryazarlığının artırılması amacı ile Büyükşehir Belediyelerine yönelik “Bilim Merkezi Kurulması Destek Çağrısı” açmıştır.