Martin Cooper tarafından 1973 yılında ilk cep telefonu yapıldığından beri, cep telefonları hayatlarımıza vazgeçilmesi zor bir şekilde girdiler. Bu zamana kadar cep telefonlarında yazılım ve donanım anlamında birçok yenilik yapıldı. Telefonların enerji sağlayıcıları(pil/batarya) da bu yeniliklerden nasibini aldı.
kinetik enerji hakkında tüm yazılar
Taşınabilir Yenilenebilir Enerji Kaynakları
kerimsarigul | 08 June 2011 15:09
Taşınabilir Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Pillinetwork sitelerinde tanıtmak için araştırdığım yeni teknolojilerin birçoğu alternatif enerji kaynakları ile ön plana çıkmakta. Daha önce zamazing.org okurlarına; NANO teknolojisini kullanan ve “dokundukça şarj olan bilgisayar Ecopad”i, güneş enerjisi panelli “bayan çantasını” tanıtmıştım. Benden başka da diğer arkadaşlar bu konularda birçok yenilikten bahsetti. Onlardan biri de “kimyasal şarj aleti” idi.
Şimdi ise sizlere taşınabilen yenilenebilir enerji kaynağı örneklerini kısa açıklamalarla ve resimlerle sunmak istiyorum.
Doğa Dostu Enerji Kaynakları
10 başlık altında toplanan enerji kaynağı cihazlarının her biri farklı tasarımlara ve özelliklere sahip. Resimlerinden de anlaşılabileceği gibi hem tasarım olarak hem de işlevsel olarak göz dolduruyor. Yaşlılarımız genelde “Yanlış zamanda doğmuşuz.” Derler. Ben de diyorum ki; “Tam zamanında doğmuşum”. Yaşlanınca ne derim bilmiyorum!:)
Şimdi gelelim asıl konuya ve taşınabilir, yenilenebilir enerji kaynaklarını tek tek ele alalım.
Yaşasın Parmak Gücü
axanc | 06 January 2010 14:16
Bu tasarım dünyanın küresel ısınmasına bir çözüm getirmiyor veya çevreci olduğunu da söylemiyor. Sadece kötü durumlara neden olan bir soruna, çözüm getiriyor.
Sorun şu
Kullandığınız cep telefonunun pili bitmek üzere ve şarj aletiniz yanınızda değil. Arkadaşlarınıza sordunuz ama hiçbir çözüm bulamadınız. Derken telefonunuz kapanıyor…
Böyle durumlara elbetteki hepimiz daha önce düştük. Ne zor şeydir değil mi, telefonun pilinin bitmesi ve oracıkta kalıvermek. Peki bu durumda ne yaparsınız? Olaya bir parmak atarsınız. Yanlış anlamayın, pili şarj etmek için yani.
TRAFİKTEN ELEKTRİK ELDE EDİLİR Mİ?
zy positive | 28 July 2008 13:21
Akaryakıt ile çalışıp hava kirliliğine sebep olan motorlu kara taşıtlarının elektrik üretebileceğini hiç düşündünüz mü? Terry Kenney düşünmüş ve sekiz yıllık bir çalışmanın sonucunda bunu başarmış. “Dragon Power Station” adını verdiği sistemi ABD’de kullanılmaya başlanmış bile. Her gün 2500 kamyonun geçtiği, California Oakland Liman Yolu’na yerleştirilen mekanizma, Günde 500 – 7000 kw/s arası, 1750 evin ihtiyacı karşılayacak kadar elektrik üretiyor.
Kinetik Enerji Bilekliği
karbeyaz | 09 March 2008 23:03
Kendini rahat hissetmek istiyorsan bu bileklik tam sana göre. Kol ve ayak bileğine yerleştiriyorsun. İster iş yerinde ister gezerken rahatlıkla kullanabildiğin bu bileklik hareket ettiğin zaman meydana gelen kinetik enerjiyi rahatlaman için sana tekrar geri veriyor. Çeşitli renk seçenekleri ile de günlük kıyafetine de uyum sağlıyor. ek kaynak
MSI dan Ekolojik Soğutma
doganalp | 29 February 2008 18:00
ECOlution
Enerji tasarrufunu öne çıkaran tasarımların yapıldığı günümüzde anakart üreticisi olan MSI bu tasarımlara bir yenisini ekliyor. ECOlotion ismini verdiği bu anakart kartın çipinin (yonga) yaydığı ısı enerjisini kinetik enerjiye dönüştürerek soğutucu fana güç sağlıyor. Sistem tam bir halka oluşturuyor. Bu sistemde MSI Stirling Engine Teorisini hayata geçiriyor. Sistemin işleyişini merak edenler için videosu buradan seyredilebilir.
Yürürken Şarj Olan Cep Telefonu
puturian | 17 January 2008 14:41
http://kissanotlar.blogspot.com/2008/01/yrrken-arj-olan-cep-telefonu.html
gerçek hiçbir şeyin gerçek olmadığıdır.
emrouisen | 09 January 2007 20:53
1900’lerin başına kadar herkes 1687’de yazılan principia’ya göre newton’un ortaya koyduğu klasik fizik kurallarına inanıyordu. fiziğin en önemli öğretileri newton’un hareket kurallarıydı. özünde newton, tanrının evreni değişmez bir düzen içine koyduğuna inanıyordu. bu inanış topluma da yayıldı ve kapitalizm yayıldı. böylece dünya arz-talep kurallarına boyun eğdi. ardından einstein, newton’un saydığı hız, ivme hatta zamanın bile göreceli olduğunu kanıtladı. einstein ışık hızına yakın hareket eden bir roketten indiğimizde diğer rokete binmemiş kişiye göre daha genç kalacağımızı çünkü ışık hızına yakın gidişimizde zamanın yavaşlamasından dolayı yaşlanılamayacağını ispatladı.o meşhur formülünde ışık hızının sabitliği, kütle ve enerjinin aynı oranda arttığını dolayısıyle yüksek kinetik enerjiye ulaşan roketteki bir kişinin sürekli koltuğa yapışık kalacak kadar kütlesinin ağır olacağını, yani ağırlığın kinetik enerjiyle orantılı olarak görece arttığını ispatladı. kısacası düşüncelerin bile görece bir enerji olduğu, herkeste farklı etki yapan ve herkese göre farklı olan düşüncelerin, doğruların etrafında herkesin toplu yaşamdan faydalanarak aynı doğruyu savunması, bişeylerin sürekli yanlış olduğunu söyleyerek sözde düzenin aslında kaosu koruyan düzenin varlığı, birgün geçmişteki bilgeler gibi elle tutulur önyargılardan oluşan bir madde değil de, evrenin içinde bir tür dinamik süreçler olduğu kavranabilir mi bilemeyiz.