bildirgec.org

izin hakkında tüm yazılar

Var mı daha güzel bir şehir….

MerakliKedi | 13 June 2010 17:32

Üniversite bitip de maddi bağımsızlığımı elime aldığımdan beri, yıllık izinler dışında boşluğum olmadı. Yıllık izinler de biz kurumsal yapılar içinde boğulmuş insanlar için bir bilemedin iki haftalık molalardan ibaret oluyor. Tabii on dört yılda bir kere aldığım 3 haftalık tatil için ve b ütün bunların yanında Türkiye’de ondört senedir işim olduğu için çoğu üniversite mezununa göre şanslı olduğumun farkındayım. Ama insan işte, hep elindekinden fazlasını istiyor.
Günah çıkartmayı, ya da kendine acımayı bırakıp bana bu yazıyı yazdırtan olayı anlatayım. Şimdi doğum iznindeyim. Onaltı haftalık bir doğum izni ardından da gelecek olan birikmiş yıllık izinlerim nedeniyle oldukça uzun bir zaman işten uzak kalacağım. Sağlıklı bir hamilelik de geçirdiğim için bu dönemi biraz İstanbul’un keyfini sürerek değerlendirmeyi seçtim. Cuma sabah evden çıktım, kahvaltıya Emirgan’a gittim. Uzuuun bir kahvaltıdan sonra, uzun uzun gazete okudum. Sonra kalkıp boğazda yürüyüş yaptım. Boğaz’ı oldum olası çok sevdim. Senede bir defa kullandığım İstanbul izinlerimde de boğaz odaklı bir günüm mutlaka olurdu. Ama çok farklı bir duyguymuş. Yarın biteceğini bilerek Boğaz’da dolaşmakla, ayları kapsayan bir zaman diliminde özgür olduğunu bilerek Boğaz’da dolaşmak, deniz kokusunu içine çekmek, yetişecek hiçbir yerin olmadan sahilde banka oturup uzaklara, hayallere dalmak, kısacası İstanbul’u yaşamak öyle farklıymış ki…. Yürüdüm, yavaş yavaş boğazı içime doldurarak yürüm. Banklarda oturdum, kalkıp şuraya gitmeliyim demeden sakin sakin huzur içinde oturdum. Hemen arkamdan geçen caddenin gürültüsünü arkama alıp sanki şehir keşmekeşinden çoook uzaklardaymışım gibi hissedip önümde dingin akan Boğaz’a daldım gittim.

kapılar–2

nazokiraze | 17 February 2010 11:45

İslam dininde cehennem kapısı pek çok bölümde geçer, hesap gününde cehenneme girenlerin üzerine kapıların kapanıp kilitleneceğine inanılır.Hz. Ali ‘Cehennemin kapıları yedidir.Onlar birbirlerinin üstündedirler.Birinci dolar,sonra ikinci,sonra üçüncü,nihayet hepsi dolar.” der.( İçinde ebedi kalıcılar olarak cehennemin kapılarından girin. Büyüklüğe kapılanların konaklama yeri ne kötüdür.Zümer Suresi, 71-72)

cibali kapı-eğrikapı
cibali kapı-eğrikapı

İstanbul’da 55 kapı bulunuyor .Marmara Denizi kıyılarında yer alan kapılar ondokuz tanedir.Bazıları:
Mermer Kule Kapısı
Narlı Kapı
Yeni Kapı
Kumkapı
Kadırga Limanı Kapısı
Bukoleon Sarayı Kapısı
Çatladısu Kapısı
Ahır Kapısı
Balıkhane Kapısı
Ayia Maria Hodegetria Manastırı Kapısı
Mangana Kapısı
Aya Yorgi Kapısı
Demirkapı
Değirmen Kapısı
Top Kapısı

Blakhernai Kapısı..
Blakhernai Kapısı..

Şu an çoğu bulunmayan Haliç kapıları ise 25 adet.
Kentenarios Kapısı
Uğrakkapı
Yalı Köşkü Kapısı
Porto Bonu
Bahçe Kapı(Çıfıt Kapı)
Unkapanı Kapısı
Balık Pazarı Kapısı
Yeni Cami Kapısı
Zindan Kapı
Ayazma KapısıDiğer kapılar ise şöyle:Yeni Cami Kapısı, Cibali Kapısı,Aya Kapısı, Petri Kapısı, Fener Kapısı,Diplofaros Kapısı, Basilike Kapısı , Küngoz Kapısı, Balat Kapısı,Atik Mustafa Paşa Kapısı, Ayvansaray Kapısı, Dideban Kapısı, Blahernai Kapısı, Eğri Kapı , Edirne Kapısı, Sulukule Kapısı, Topkapı, Mevlana Kapı, Kalagru Kapısı, Silivri Kapısı, Belgradkapı, Yaldızlı Kapı,Paşakapı,Azap Kapısı (Yaz yaz bitmedi yahu)

Mavi Kart

yahyakemal | 13 July 2009 14:14

Avrupa Birliği Mavi Kart uygulamasına geçiyor.

Yüksek nitelikli göçmenlere Avrupa ülkelerinde çalışma hakkı sağlayan bu programçerçevesinde Avrupa kapılarını kısmen de olsa açıyor.

Avrupa Birliği uluslar üstü oluşumunda Amerika’daki Green Card ve Birleşik Krallık’taki Tier1 gibi Mavi Kartprogramını yapılan antlaşma çerçevesinde 2 yıl içerisinde tüm AB ülkeleri geçiş yapacak. (İngiltere, İrlanda, Danimarka hariç.)

Sitelerimden birine login olunduğunda diğerinden login olmaya gerek kalmasın

UVERCANKi | 06 January 2009 11:05

İki üyelik sistemi olan siteniz var ve farklı database’leri var ve bunlara A ve B diyelim. A’ya giriş yapıldığında B’ye A’nın bıraktığı çerez vasıtasıyla bazı izinler kazandırılabilir mi? Nasıl yapılır? Yani üye B’ye giriş yapmadan A’nın bıraktığı çerezden faydalandırılarak B’de yorum filan yapabilcek. Mümkün müdür?

KALBİ KIRILMIŞLARA, AŞK ACISI ÇEKENLERE İŞ İZNİ

keremx | 31 October 2008 11:10

KALBİ KIRILMIŞLARA İŞ İZNİ

Bu yazıyı patronsanız özellikle okuyun. Patron değilseniz, okuduktan sonra patronunuzun okuyabileceği bir yere bırakın. Çünkü bu haberde, patronluğu bağırıp çağırmaktan ve işçinin haklarını yemekten ibaret görenlere büyük bir ders var. Tabi alıcıları hala açıksa!

Haber şöyle:

Japonya’da bir pazarlama şirketi, eş, dost ve sevgili tarafından terk edilmiş, kalbi kırık çalışanlarına “ayrılık izni” veriyormuş.

Norveç’e nasıl gideceğiz…

RfN | 17 February 2008 15:47

Norveç’te 100 bin Türk’e iş imkanı sağlanıyor haberi günlerdir bütün televizyonlarda yayınlanıyor.
Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Håkon Hanssen ”Norveç işgücüne ihtiyaç duyuyor olsa da, Norveç Hükümetinin bir kısım Türk medyasında belirtildiği gibi Türkiye’den işçi getirtme planı yok.” dedi. (kaynak)
Hanssen, Türkiye’den vasıflı işçi alımını gerçekleştirme görevinin Norveçli firmalara ait olduğunu söyledi. Bakan, Norveç’te iş arayan kimselerin ilgili eğitime, örneğin mühendislik ya da zanaatkarlık gibi, sahip olmaları gerektiğini, ve çalışma iznine başvurmadan önce somut bir iş teklifi almış olmaları gerektiğini belirtti.
Bende konuyla ilgili biraz araştırma yapmaya karar verdim.
Somut iş teklifi nasıl alınır veya iş nasıl bulunurdan önce biraz ülkeyi tanıyalım.
Norveç Avrupanın en gelişmiş ülkesi ve hayat standartları en yüksek ülkesi. Hayat standartları ve ekonomisi AB ülkelerinin çok üstünde olduğu için, AB’ye girmek istemiyor.
Soğuk havanın etkili olduğu Ülkede Norveççe konuşuluyor.
Avrupa’nın Balıkçılık sektörünü elinde bulunduran ülke zengin petrol kaynaklarıyla da biliniyor.
5 milyon kişinin yaşadığı Norveç’te tek eksik genç nüfus.
Her nekadar Norveçli Bakan Türkiye ile anlaşma yok desede yasaları gereği Norveç’de bir iş bularak çalışma izni alabilir veya oralı biriyle evlenerek orada kalabilirsiniz.
Çalışma izni alırsanız ailenizle birlikte Norveç’e gidebilirsiniz. (Aile’ye nikahlı eşiniz, 18 yaş altında çocuklarınız ve iki veya daha fazla yıldır beraber yaşadığınız kişi veya kişiler dahil)
Çalışma izni kesinleşmeden ve elinize geçmeden ülkeye giremessiniz. Yani ben gideyim nasıl olsa iş hazır demeyin. Çalışma izni almak için Türkiye’den başvuru yapabilirsiniz. Her çalışma alanı için farklı belgeler gerekiyor, bular için bu link‘ten yararlanabilirsiniz.
Türkiye’deki büyükelçilik ve konsoloslukların listeside burada.
Bu izin her yıl yenilenir, eğer 3 yıl boyunca orda kalırsanız yerleşme izni için başvuru yapabiliyorsunuz.
Norveç’te iş aramak için insan kaynakları sitesi stepstone‘ı kullanabilirsiniz. Site Norveççe ama ilanların çoğu İngilizce.
Yok ben kendi işimi kurayim derseniz burdan bütün bilgileri edinebilirsiniz (İngilizce).
Eğer ben vasıfsız işçiyim ya da inşaat işleri gibi işlerde saati 15 20 avroya çalışırım derseniz buradan başvuru yapabilirsiniz.
İsterseniz öğrencide olarakta bir başlangıç deneyebilirsini. Bunun için Başkent Oslo’daki Oslo üniversitesine bir bakın derim.
Hiçbir yol tutmassa ülkeye sığınmayı deneyebilirsiniz. Eğer gerçekten Türkiye’de hayatınız tehlikede ve korunmaya muhtaçsanız Norveç size kucak sığınmanız için kucakaçabilir.
Bu ülke neye benzer derseniz buradan videolarla birlikte bilgi alabilir. Buradan Fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.
Buradan şehir şehir ülkeyi öğrenebilirsiniz.
Ülkeyle ilgili detaylı bilgiler alabileceğiniz bazı linklerde şunlar;
Norveç göçmenlik bürosuNorveççe ve İngilizce
Aile göçü hakkında Türkçe Bilgi
Vize hakkında Türkçe Bilgi
Norveç’in Türkiye resmi sitesi
Ülke hakkında genel bilgiler
Detaylı konulara göre ayrılmış Norveç bilgi kaynağı
Norveç sığınma bürosu Türkiye sitesi