bildirgec.org

icad hakkında tüm yazılar

Patlat Beni :))

elenanet | 19 December 2009 15:50

Bu Bir Patlamış Mısır Tarihçesidir !!!

Çok Sevdiğim Patlamış Mısırı kimin,nasıl, ne şekilde İcat ettiğini hep merak Etmişimdir.
Hangi Zeki Varlık Koçan Halindeki Mısır Tanelerinin kurutulup sonrada Sıcak Ateşte bu Tanelerin Patladığını Öngörmüştür ya da keşfetmiştir.
Patlamış Mısır bence herkesin Hayatında Mutlaka Biryere sahiptir…
Pop Corn !!!
Sinema onsuz düşünülemez,
Belki de Kış Akşamlarının en acaip,zevkli aktivitesidir…
Üstelik Patlamış Mısırı Bir Felsefeye oturtanlar bile oluyor…
”Patlamış Mısır gibi çoğalmak,Yayılmak” diye bir deyim bile kullanılıyor…
Hakikaten Felsefik Bir Yanı var…
Çünkü değişimi ve başkalaşımıda gözlerinizle görebiliyorsunuz Mısırın Patlamasında…
Bir raddeye geldi mi Herşey değişiyor ve Ortaya Bambaşka birşey çıkıyor…
Bence bu çok egzantrik işin Tarihine İnmeliyiz dedim ve size Patlamış Mısırın Tarihinden biraz bahsetmek istedim 🙂

Patlamış mısırın hikayesi beş bin yıl evveline, Amerika kıtasına kadar
uzanıyor.
Ah şu Amerkan Yerlileri !!! Her zamanki gibi işi çözmüşler…Tabi Ben onlara Amerika Yerlileri diye hitap etmek istemem çünkü onlar çeşitli kabileler halinde yaşayan Kızılderili,Aztek ve Maya kültürlerinden gelir…
Herşeyi şu anki Amerika’ya atf etmek istemiyorum …

Bir mikroçip aracılığıyla sevgili bulma :)

darkbloodcfl | 31 July 2009 14:35

Bir cafedesiniz ya da bir partidesiniz. Ortam çok kalabalık ve siz yeni birileriyle tanışmak istiyorsunuz. Bulunduğunuz ortamda ilgi alanları sizinle aynı olan birisi var. Fakat bir sorun var; bu kişi kim ?

Bu gibi durumlarda yeni insanlarla tanışmak çok riskli ve utanç verici birşey olabilir.

Ama bunun olmasına gerek yok. Conrad Katz, parlak fikirleri olan, elektronik aletler hakkında çok bilgili olan bir Amerikan mucit, bu problemin cevabını arıyor. Onun heyecan verici yeni icadi sayesinde tanıştığınız yeni bir insan ile konuşmaktan kaçınmayacaksınız. Sizinle aynı ilgi alanlarına sahip yeni insanlarla tanışmak çok hoşunuza gidecek. Friend Finder sayesinde yeni biriyle tanışırken, onunla konuşabileceğiniz çok şey olduğundan emin olabileceksiniz.

icatların gerçek mucitleri

beyrek | 20 April 2009 14:09

ampül
ampül

bir haber sitesi, birçok önemli icadın, bilinenden farklı mucitlerini yayınlamış.
ses kayıt cihazını icat eden edison değil, èdouard-leon scott de martinville‘ymiş
ilk röntgen filmini çeken, edison değil, wilhelm röntgen isimli bir bilim adamı imiş.
radyonun guglielmo marconi tarafından icat edildiği bilinse de, aslında nikola tesla icat etmiş.
ve diğerleri; galileo’nun icadı olarak bilinen teleskop, al gore tarafından tasarlandığı bilinen internet, henry ford’un icat ettiği bilinen otomobil, edison tarafından icat edildiği bilinen ampül.

Şu inovasyon dedikleri..

Niyazi Sahin | 07 March 2008 00:09

Size bir gerçeği itiraf edeyim: İnovasyon yenilik demek değildir.

Ülkemizin ilerlemesini istemeyen kötü güçlerin, sadece ‘innovation’ kelimesini ‘yenilik’ olarak türkçeye çevirmesi, yurdum insanlarının kavramla tanışmasını 3 yıl geciktirmiş.

İnovasyon konusunda doğru bilgileri öğrenmek için sanırım gözümüzü yurtdışına çevirmek gerekiyor. Türkçe içerik arayanlara aşağıdaki linkler başlangıç için faydalı olabilir:
www.focusinnovation.net
www.irc-anatolia.org.tr

2 $’lık taşınabilir soğutucu

ikonoklast | 10 May 2007 16:34

Adamımız Bah Abba
Adamımız Bah Abba

Yanlış okumadınız, evet, hatta daha ucuza bile malolabilir. Evde kendiniz de deneyebilirsiniz. Tek ihtiyaç duyacağınız malzeme, iç içe konabilecek iki toprak kap, biraz kum ve su. Cehennem sıcakları geliyor. Hazırlıklı olmamız lazım.

Bu soğutucunun mucidi Mohammed Bah Abba, bir Afrikalı. Afrikalıların geleneksel metodlarından ve termodinamiğin ikinci yasasından yararlanmış. Amacını “Basit fizik yasalarından yararlanarak Nijeryalı yoksullara yardım etmek.” olarak açıklıyor. Afrika gibi sıcak bir yerde yiyeceklerin bozulmadan kalmasını sağlamak büyük bir sorun. Özellikle herhangi bir soğutma teknolojisinden yararlanamayan yoksullar için.

İNOVASYON

steeptr | 04 December 2006 16:18

İNOVASYON

Latince bir sözcük olan innovatus’tan türetilmiştir. Toplumsal, kültürel ve idari ortamda yeni yöntemlerin kullanılması anlamına gelmektedir. İngilizce’ye göre ise, buluş, icat anlamına gelen invention kelimesi kökenli bir kavramdır. Günümüzde inovasyon olarak kullanılan bu kelimenin Türkçe karşılığı ise yenileme, yenilik kavramlarıyla ifade edilmektedir.

İnovasyon kavram olarak hem bir yenileme ve/veya yenilenme sürecini anlatır hemde bir sonucu anlatır. OECD ve AB literatürüne göre, “inovasyon”, süreç olarak bir fikri, pazarlanabilir bir ürün yada hizmete, yeni yada geliştirilmiş bir imalat yada dağıtım yöntemine, yada yeni bir toplumsal hizmet yöntemine dönüştürmeyi anlatır.
Teknolojik icad ve keşiflerin yanı sıra, iş süreçlerinde de katma değer yaratacak ticari ve ekonomik avantajlar sunabilecek inovasyon çalışmaları çoğunluktadır. Bunların yanı sıra sosyal yapıyı kuvvetlendiren fikirlerin, fayda yaratması koşuluyla işlerlik kazandırılarak faaliyet haline dönüştürülmesi süreci vardır. Bu süreç araştırma, karar alma, prototip uygulamasını başlatma, sonuç alındığı taktirde geniş kitlelere yayma ve oluşan faydayı toplumsal alanlara entegre etme ile sonuçlanır.

MacGyver Mucid Ajan

Kyoshiro | 17 January 2004 23:07


80’lerin herkesi televizyon başına toplayan dizisi MacGyver 1992 yılında yayından kaldırılasıya kadar 7 sezon gösterildiği ülkelerde her yaştan insanın sevgilisi oldu. Ayrıca 2 Adet de sinema filmi yapıldı. Bunlar Lost Treasure Of Atlantis ve Trail To Doomsday. Dizi ise toplam 139 bölümdü.

MacGyver silah kullanmazdı. Yükseklik korkusu vardı. Fakat elindeki basit şeylerden komplike makineler yapmak, huzurevindeki ecza dolabında bulduğu ilaçlardan bomba yapmak gibi konularda üstüne yoktu.

Mac geçmişe gittiği bir bölümde kralın sihirbazını şaşkına çevirecek bir deney yapıyor
Richard Dean Anderson‘un
MacGyver’i canlandirdigi dizi günümüzde “Amerikan sitcomlarını karbon kağıdının üstüne koymak ile meşgul Türk dizi yapımcılarına” örnek olacak kadar özgündür.

Hiç izlemeyenler için belirtelim MacGyver mekanikten, fizikten ve kimyadan çok iyi anlar ve silah kullanmadığı için başı her belaya girdiğinde bir veya birkaç araç icad edip düşmanlarını öldürmeden etkisiz hale getirir.

Şimdi de MacGyver’ın dizide yaptığı bazı şeyleri hatırlayalım. Bunlara ikinci sezondan itibaren MacGyverism denmeye başlandı.

-Bambu kamışına alkol ve kül doldurup gözyaşartıcı gaz yapar.

-Belli notalar çalınınca unlock olan bir alarmı değişik seviyelerde su doldurduğu bardaklarla bu notaları çalarak etkisiz hale getirir.

-Kan basıncı ölçen alet (sphygmomanometer) ve alarmli saatten yalan dedektörü yapar.

-Hareket dedektörüne lamba tutup etkisiz hale getirir.

-Yumurta ve kömür tozundan zehir antidotu yapar.

Ayrıca Mac her bölümde bunları yaparken kullandığı malzemeleri, ne yaptığını ve amacının ne olduğunu arkaseste anlatır.

Dizinin mükemmel jenerik müziğine buradan ulaşabilirsiniz.(280 KB)

CNBC-E ye mail atarak belki de MacGyver’ın tekrar yayınlanmasını sağlayabiliriz. Eskiden yayınlandığı Star televizyonunun sahibi Uzan’ların bizi pek dinleyeceğini sanmam.


Richard Dean Anderson’un yer aldığı diğer diziler ve televizyon programları ise Stargate SG-1, General Hospital, The Facts Of Life, Today’s FBI, The Love Boat (Aşk Gemisi malumunuz.), Pandora’s Clock, Fire House, National Geographic The Explorer, Battle Of The Network Stars, Odd Jobs vs.

Sağda MacGyver’ın orijinal imzasını görüyorsunuz. Think First, Think Fast, Be Careful, Purse, Be Great! diyor Mac bize

Unutmadan MacGyver’ın tüm numaralarının listesi burada.

Dizinin fan’larının düşündükleri MacGyverism’ler ise burada.

Macgyverismlerin çoğunu çok iyi bilim kültürüne sahip Fin asıllı John Koivula üretmiş.

Birgün zor durumda kalırsanız MacGyverism yardımcınız olsun ve elinizdeki malzemelerden en iyisini yapmaya çalışın!