bildirgec.org

hız hakkında tüm yazılar

HIZ TUTKUNLARI :)

stromboli | 07 August 2011 10:26

Dünyanın en hızlı insanı

Usain Bolt, 9.69 saniyeyle 100 metrede olimpiyat
ve dünya şampiyonluğunu elinde tutuyor. Bolt şu an kırıla bilecek en büyük rekoru kırmış durumda çünkü insanoğlunun belli bir sınırı vardır Bolt bu sınırın tepesinde oturmaktadır…

Flash Disk kullanarak Ram yapın!.(winxp)

1nsomnia | 26 March 2011 12:28

Bilgisayarınızın işlem hızının yavaşlığından sıkıldıysanız bu eski ve ucuz yöntem tam size göre…Yalnızca 2 dakikanızı ayırarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Önceden de belirttiğimiz gibi bu işlem WinXp işletim sistemi için geçerlidir.

İhtiyacınız olan şeyler:
*2 GB ve altı flash disk
*kullanmadığınız bi usb port
*winxp işletim sistemi.

1.İlk olarak flash diskininizin çalıştığından ve tamamen boş olduğundan emin olun. Diskin içinde herhangi bir dosya olması durumunda bilgisayarınız yada diskiniz zara görebilir.

2.’Bilgisayarım’ klasörüne girerek usb belleğinizin ismini “RAM Drive” olarak değiştirin.

Google’dan ‘L’ Demeden Leblebiyi Anlayan Özellik

aycsoft | 22 March 2011 15:57

Google Chrome hızda kendini bile aştı. Sadece teknolojisiyle değil! Bu sefer anlayışı ile rakiplerinin başını öne eğdirdi.

Google Chrome'dan 'leb' demeden Leblebi'yi Anlayan Özellik... :D
Google Chrome Leblebi Özelliği 😀

Google Chrome’un Windows versiyonunda yeni uygulamaya koyduğu bir özellik sabah sabah gözlerimi kamaştırdı. Tam bildirgec.org yazacaktım ki “b” tuşuna basar basmaz Bildirgeç karşımda beliriverdi. O’da ne siteyi siz yazarken Enter tuşuna basmadan anında yükledi. Denedim diğer sitelerde de aynısını yaptı. Kendi kendime dedim ki: “Bu sefer Google kendini bile aştı!”. Gerçekten de hız için neredeyse takla atan tarayıcıların ve biz kullanıcıların aklına bile gelememiş basit bir yöntemi uyguladı sadece!

google chrome 10 – 11 beta

lazaronnie | 21 February 2011 13:59

chrome crankshaft versiyonu ve v8 javascript motorunun hız artış grafiği
chrome crankshaft versiyonu ve v8 javascript motorunun hız artış grafiği

google, dün daha fazla kararlılık ve uyum vaad eden, beta 10 kullanıcı sürümü ve geliştiriciler için beta 11 olmak üzere iki yeni sürüm duyurdu. geçtiğimiz 6 haftalık süre zarfında da google yine boş durmamış, kilometre taşı sayılabilecek silent-auto update mechanism (sessiz güncelleme motoru) özelliğiyle adından söz ettirmeyi başarmıştı. ancak görülüyor ki yeni sürümde de yine boş durmamışlar. bir çok önemli özelliğin kullanıma sunulduğu yapılan açıklamalar arasında.

Overclock Nedir?

SolucanSultan | 27 January 2011 11:58

Overclock Nedir?

Kısaca Overclock, Türkçe karşılığı ile “hız aşırtma” nedir?
Her marka ve model oem grubu parçaların belli ayarlamalar sonucu gerilimlerinin
yükseltilerek, soğutma sistemleri geliştirilerek performans artışı belirtilerinin
gözlemlenmesidir.Örneğin:2 Gb 800 Mhz DDR-2 herhangi bir markanın Ramlerinin gerekli
ayarlamalar sonucunda 855 ya da 911 Mhz’a çıkartılarak kullanılmasıdır.Ekran Kartlarında
deneyecek olursak da 500 Mhz Shader GPU 512 Mb’lık grafik işlemcinin 550 veya 600 civarı
mhz fırekans değerlerine ulaştırılarak performans değerinin yükseltirilmesi işlemidir.

Kedi ve Köpekleriniz artık daha MUTLU!!!

Beacool | 28 November 2010 16:00

Kedi ve Köpekleriniz artık daha MUTLU!!!

Frolicat DART
Frolicat DART

Kendi türünüzden başka diğer türlere de saygılısınız. Onları seviyor, besliyorsunuz. Birgün birini ev arkadaşı olmak için alıyorsunuz. Günler birbirini kovalayıp o küçük sevimli yaratık size her geçen gün daha çok bağlanırken hayat size daha çok yüklenmeye başlıyor. Giderek eve daha az uğramaya başlıyorsunuz. Derken o çok sevdiğiniz canlının siz yokken evde partiler verip etrafı dağıttığını fark ediyorsunuz. Ama bir dakika, o sadece bir kedi! (bkz yazı sonu notu)

zaman…

aravani | 25 October 2010 15:45

aynı anda kimimize göre çok yavaşken, kimimize göre haddinden hızlı geçen, ama hiçbir zaman elimizde olmayarak akıp giden zaman.
zamanın hızı hakkında bir fikrimiz var mı? 1 saatteki hızı ne kadar mesela? yada dur kalkları varmı? sayıyor muyuz, saydığımızı mı zannediyoruz?
benim de bu sorulara verebilecek net bir cevabım yok. ama bir fikrim var.
yok aslında böyle birşey. ne olduğunu bilmediğimiz birşeyi gözlerimizi karartan cahilliğimizle ölçmeye çalışıyoruz. kaç saat, kaç gün, kaç hafta. ama karşılığı olmayan ölçümler bunlar. yok aslında zaman. tek mutlak yaşadığımız bu an.

8 mbps hızından tam randuman alıyormusunuz

alpmut | 17 August 2010 15:59

Türk Telekomon geçen sene mayıs ayında kullanıma sunduğu 8 Mbps hızındaki genişbant internet paketi Türkiye’deki epey kişinin aklını çelmiş durumda.(Benimkinede çeldi).

8 Mbps
8 Mbts

16 yılda bu pakete geçenlerin sayısı yaklaşık 3.6 milyona çıktı.Böylece ADSL kullanıcılarının %55 8 Mbps internet paketi kullanıyor.
Türk Telekom daha geniş kitlelere,daha yüksek hız ve daha yüksek erişim olanağı ile sunmayı hedefleyen Türk Telekom 8 Mbps paketini İnternet Servis Sağlayıcıları aracılığı ile çeşitli tarife seçenekleri ile pazara sunuyor.
Bu arada geçeniniz varmı tam randuman alınıyormu?

Web Sitelerini “Which Loads Faster?” İle Yarıştırın!

algoz | 14 July 2010 14:38

Bilindiği üzere web sitelerinin sunuculardan istemcilere olan yolculuklarını çabucak bitirebilmeleri, bilinen nedenlerle hayati derecede önemlidir. Bu yolculuk hızının ölçülebilmesi için gerek masaüstünden gerekse de web tabanlı olarak çalışan onlarca uygulama mevcuttur.

Bu hız testi uygulamalarının bir türevi olan Which Loads Faster? (Hangisi Daha Hızlı Yükleniyor?) uygulaması iki farklı web sitesini yarıştırarak, hangisinin tarayıcınıza daha hızlı/önce yüklendiğini görebilmenizi sağlamakta.

Yarıştırdığınız web sitelerinin yüklenme hızlarını ms olarak görebiliceğiniz ve hızlı olanın yavaş olana kıyasla “yüzde kaç” daha hızlı olduğunu öğrenebileceginiz bu uygulama ile, Google ile Bing veya Apple ile Adobe gibi birbirleri ile kıyasıya rekebet eden şirketlerin web sitelerini yarıştırabilmenin yanında, kendi istediğiniz iki farklı web sitesini de yarıştırabilmektesiniz.

jQuery hız grafiği

darkhorn | 03 June 2010 13:45

Son yıllarda neredeyse her site jQuery kullanmaya başladı. tabii her siteden aynı içeriği tekrar tekrar çekmenin bir anlamı yok. internet kullanıcı sayısı belli, her kullanıcı her siteden jquery dosyalarını çekse terabaytlarca veri internet hızını yerle bir eder, tabii okadar değil ama büyük ölçüde boşa harcanmasını sağlar. bunu önlemenin bir yolu var, jquery’ler google‘dan, microsoft‘tan ya da edgecast‘tan çekilmek üzere html kodlarında belirtiliyor. böylece bir kullanıcı örneğin bildirgec’e geldiğinde jquery’i çekecektir, daha sonra example.com’a gittiğinde çekmeyecektir çünkü zaten tarayıcının önbelliğine yerleşmiştir.

geçenlerde pingdom kıtalara ve “jquery sağlayıcıları”na göre bir hız testi grafiği çıkarmış. buna göre edgecast genelde en hızlısı, en yavaşıysa google. sadece avrupa’da microsoft hepsinden önde çıkmış.