bildirgec.org

embed hakkında tüm yazılar

bedavaya kendi oyun sitenizi kurun

Bilgim | 03 February 2011 12:19

artık kendi oyun sitenizi kurmanız bir hayal değil, internet sitesi açmayı bilen herkes bir oyun sitesi açabilir.isteyenler bloggerdan bir tane blog açarak, isteyenler ise bir oyun sitesi script bularak oyun sitesi kurabilir, benimde üstünde duracağım ve nasıl açacağınızı blogger üzerinden bir blog açarak gösterecem.daha güzel bir oyun sitesi yapmak yine sizin becerinizde ve elinizde.
başnot:bir oyun sitesine sahipseniz bile yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

yapmamız gerekenler;
1.bir internet sayfası lazım;bir oyun sitesi kurabilmemiz için öncelikle bir internet sayfasına ihtiyacımız var.eğer ben hosting, domain alacam güzel bir site yapacam derseniz ne ala.ama ben direk olarak bloggerdan bir blog açarak işe başlıyorum.bir blog açarak diğer oyun sitelerinin nasıl önüne geçebileceğinizi anlatacam ve işe yarayacağınızdan da şüpheniz olmasın.ücretsiz olduğu için blogger kullanacam aklına yatanlar olursa yine kendi ücretli bloglarını kurabilir.

jQuery Tools ile daha ileri jQuery gereçleri

Flashcentury | 09 December 2009 12:28

Son zamanlar web programcıların biricik aşkı jquery‘yi web tasarım işiyle uğraşıp da duymayan kalmamıştır sanırım.

Şimdi sizlere jquery efektlerinizi çok daha kolay ve zahmetsizce yapabileceğiniz jQuery Tolls’u tanıtacağım.

jQuerz Tolls
jQuery Tolls

…..

jQuery Tools en güzel özelliği belli başlı en çok kullanılan jQuery gereçlerini bir arada sunuyor olması.

Peki nedir bu gereçler derseniz;

  • Tabs (Sekmeler)
    Web çalışmalarınızda yatay veya dikey sekmeler oluşturabilirsiniz.
    jQuery Tolls | Tabs
    jQuery Tolls | Tabs
  • Tooltip (Açıklama baloncukları)
    Text alanlarına, Resimlere veya form elemanlarına açıklama veya yardım baloncukları koyabilirsiniz.
    jQuery Tolls | Tooltip
    jQuery Tolls | Tooltip

Google Wave Kullanma Klavuzları ve Kaynakları

algoz | 03 November 2009 09:40

Google tarafından, bu senenin mayıs ayında duyurusu yapılan Google Wave *, Web kullanıcılarını heyacanlı bir beklentiye sevk etmişti.
Sonunda bu merak ve heyacan dolu bekleyiş sona erdi ve Google, Google Wave’i önizleme sürümü ile kullanıcıların hizmetine sundu.

Şimdilik sadece kendisine davetiye ulaşan kullanıcıların kullanabildiği Google Wave’in önündeki en önemli sorun ise, kullanıcıların Google Wave’i hangi amaçlar için nasıl kullanabileceklerini tam olarak keşf edememesi.

Bu amaçla hazırlanmış klavuzların ve kaynakların bulunduğu aşağıdaki liste ile Google Wave’in kullanımı ile ilgili oldukça yol gösterici bilgiler edinebilirsiniz (Ücretsiz).

The Complete Guide to Google Wave: Google Wave’i nasıl kullanabileceğinizi anlatan oldukça kapsamlı bir kaynak.

What is google wave?: Google Wave ile ilgili birçok kaynak biraraya toplanmış.

Mashable Google Wave Guide: Web’in en çok okunan Sosyal Medya blogu Mashable tarafından hazırlanmış bir Google Wave Klavuzu.

About Google Wave: Google Wave Kendini Tanıtıyor.

Google Wave API: Google Wave API kaynakları yardımı ile Google Wave’in mimarisi, çalışma prensipleri gibi daha teknik bilgilere sahip olabilirsiniz.

Siteniz İçin Etiket Bulutu (Flash)

lazaronnie | 03 April 2009 14:32

Yanda gördüğünüz gibi, etiketlerinizi bir flash dosyasına parametre olarak yollayabilir ve çok daha efektif bir şekilde ziyaretçilerinize sunabilirsiniz. Etiketlerin görünümüne müdehale edebilmenizi sağlayacak çeşitli parametreler de yollamanız imkan dahilinde.. Örneğin, yazı rengi, font büyüklüğü, animasyon hızı ve bulutun sayfanızda kaplayacağı yeri ayarlamanız mümkün.

Öncelikle etiketlerinizi içerisine yollayacağınız ve bir animasyon döngüsüne girmesini sağlayacak olan flash dosyasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. Bu bağlantıya sağ tıklayıp “hedefi farklı kaydet” yolunu izleyin ve bu projeyi deneyeceğiniz bir yere kaydedin.

youtube videoları artık daha kaliteli

delizade | 15 March 2008 15:26

youTube daha önce sadece 320×256 çözünürllükte video encode ediyor ve yayınlıyordu. Artık video çözünürlüğü 480×360 da olabilecek. Bu elbette bir takım videoların yayımlanmasında yeterli değil ancak hiç yoktan iyidir. hem normal, hem kaliteli versiyonu olan videolarda kenarda bir seçenek yer alacak.

Bir diğer popüler video paylaşım sitesi olan vimeo da HD kalitesinde videolar izlemek mümkün olabiliyorken youTube henüz bu kalitede hizmet veremememkte. youTube, 320×240video çözünürlüğü ile videmo gibi sitelerle arasındaki kalite uçurumunu kapatmaya çabalıyor. Ancak taktir edersiniz ki bu tip data genişlemeleri çok ciddi teknik külfetleri de beraberinde getiriyor youTube gibi inanılmaz trafiğe sahip bir sistemi düşündüğümüzde.