bildirgec.org

elektromanyetik hakkında tüm yazılar

1859’da telegraflar elektriksiz çalıştı

axanc | 08 September 2009 12:06

bundan tam olarak 150 yıl önce 2 eylül günü, boston’da telgraflar elektriksiz çalıştı. yaklaşık olarak sabah saat 09:30 sularında operatörler hatlarda çok fazla gürültü olduğundan dolayı telgrafların çalışmasını sağlayan aküleri sistemden ayırdılar. ancak buna rağmen telgraf hizmeti herhangi bir şekilde aksamadı ve çalışmaya devam etti. o zamanlar böyle bir olayın neyden yaşanmış olabileceğiyle ilgili kimsenin bir fikri olmadığından dolayı olay medyada büyük yer kapladı ve hatta new york times’da yer aldı. bu elektriksiz çalışma yaklaşık olarak 1.5 saat sürdü. operatörler arasında şuna benzer konuşmalar yaşandı.

a: akü bağlantısını kestim, sesim nasıl geliyor?
b: ben de akü bağlantısını kestim ve halen daha çalışıyor, belki inanmayacaksın ama sesin eskisinden çok daha iyi geliyor.

(sesten kasıtları, “tık” sesleri oluyor.)

Zararlı elektromanyetik dalgalardan korunma

todesengel | 27 March 2009 14:26

Cep telefonları, laptoplar, küçük el bilgisayarları artık günlük hayatımızın kaçınılmaz bir parçası haline geldiler. Hepsi de bizim için büyük kolaylık ve fayda sağlamasına rağmen aynı zamanda tehlike oluşturmaya devam ediyorlar.

Günlük hayatta kullandığımız kablolu ve kablosuz cihazlar tarafından sürekli elektromanyetik frekanslar (EMF) ve radyasyon dalgaları yayılmaktadır. Bu cihazların yaydığı dalgalara uzun süre maruz kalmak insan bedeninde olumsuz etkilerin görülmesine ve hastalıkların oluşmasına neden olmakta. Mesela 2 saat boyunca EMF dalgalarına maruz kalmak beyin hücrelerinde tamir edilmesi mümkün olmayan DNA kırılmalarına neden olabiliyor.

Bu cihazların yaydığı dalgalara karşıt dalgalar yayarak bunları sömüren ve vücudun bu dalgalara maruz kalmasını engelleyen cihazlar ile korunmak mümkün.

Bu cihazların başında Biopro geliyor. Buradan detaylıca inceleyebileceğiniz firmanın iki ürünü bulunuyor. Birisi telefonlara takılabilen Biopro Cell çipler, diğeri ise her türlü elektronik alete takılabilen Biopro Universal çipler. Cep telefonlarında bataryaya yakına takılması tavsiye edilmektedir.

Bir başka yardımcı ise Q-Link kolyeler. Bu kolyeler ise aynı bir kalkan gibi hareket ederek gün boyu maruz kalınan EMF dalgalarını manupule ederek vücudun daha dinç, daha az stresli ve enejik olmasına yardım eder. Q-link

Baz İstasyonları: Tehlikesi biliniyor peki önlemler neyi bekliyor…

admin | 29 December 2008 21:42

Sağlık Bakanlığı Afişi…
Türkiye’de baz istasyonlarının tehlikesi biliniyor, buna rağmen köşe başına baz istasyonları kurulmaya devam ediyor. Tehlikesini bil ama bildiğini oku prensibi, herhalde bizim memlekete veya az gelişmiş toplumlara ait bir boş vermişlik.
Baz İstasyonlarından yayılan elektromanyetik dalgaların başlıca zararlarını özetleyebiliriz: (Bakınız: Zararları)

*Dokularda ısınma sebebi ile oluşan etki alanı.*Doku hücrelerinde deformasyonlar meydana gelmesi.*Hücre zarlarının delinme riski.*Sinir zarlarının, deformasyona uğraması.
Bütün bu durumlardan insanda meydana gelebilecek hasarlar: Sinirlilik, unutkanlık, uykusuzluk, depresyon, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı ve tabi ki kanser durumları…
Baz İstasyonu Tehlikesi İlk Kez Kabul Edildi…
Sağlık Bakanlığı tehlikeyi arz ediyor, TÜBİTAK ise daha kesin veri yok, araştırılıyor, diyor.
Sayın yetkililer neyi bekler veya neyi gözler? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı? Yoksa insan hayatına verilen boş vermişliği mi?

Basit Bir Elektrik Motoru Yapalım!

zabun | 26 June 2008 22:12

Elektrikli cihazlara merakınız var ama onların nasıl işlediğini anlamakta güçlük mü çekiyorsunuz? Evlerimizdeki elektrikli cihazların yüzde sekseni, bir çeşit elektrikli motor aksamına sahiptir. Hatta standart bir bilgisayarda bile 6 kadar elektrik motoru bulunmakta. Anlaşılan elektrikli cihazları çalışma prensiplerini anlamanın yolu, elektrik motorlarını anlamaktan geçiyor. Bu mantıktan yola çıkarak, basit bir elektrik motoru yapmanın faydalı olabileceğine inanıyorum. Herkesin evinde bulabileceği malzemelerle oluşturulabilecek basit bir motor için -teferruatları atarsak- ana malzemeler şöyle:

Cnet Cep Telefonlarının Radyasyon Oranlarını Yayınladı

Bugra AYAN | 24 June 2008 13:23

CNET iki ilginç liste yayınlayarak cep telefonların yaklaşık olarak ne kadar radyasyon yaydığını açıkladı.

Motorola firmasının V195s modeli radyasyon oranı en üst sıralarda.

Teknoloji haberleri sitesi CNET editörleri bu listeyi yayınlarken objektif kaldıklarını hiçbir tarafın reklamını yapmadıklarını belirttiler.Bilgilerin %100 doğru olamayabileceği belirtilirken son zamanlarda yapılan çalışmalarda 3 çeşit beyin tümörüyle cep telefonu arasında bağlantı olabileceği tesbit edildi.
Radyasyon oranı en çok 10 telefon için buraya,en düşük radyasyonlu 10 telefon için buraya tıklayabilirsiniz.

Kablosuz, bataryasız mouse

mturkmen | 04 January 2008 19:48

Bilgisayar mouseları günden güne gelişiyor. Kablolu mouselardan daha iyi kablosuz mouselara fakat bataryaları çabucak bitenlere… A4 Tech tarafından tasarlanan bu mouseda bataryaya ihtiyaç yok.
Aslında bu işte herhangi bir sihir falan yok. Bu kablosuz mouse partneri ile birlikte geliyor; Marifetli mouse pad. Batarya ya ihtiyaç yok, çünkü mouse pad enerjiyi elektromanyetik endüksiyon sayesinde mouse’a aktarıyor. Kesinlikle seveceğimiz bir ürün.
Kaynak 1, 2, 3, 4

Uçan Dünya

yenibirnickistiyorum | 20 July 2007 16:43

Daha önceleri de bir çok “uçan” masaüstü zamazingosu ile karşılaştık ancak hepsinin ortak özelliği alltan ve üstten manyetik alan yaratan mıknatıslara ihtiyaç duymalarıydı. Bu ürün ise sadece alttan verilen elektro manyetik dalgaların gücüyle yer çekimine karşı koymayı başarıyor. Dönmesini sağlayacak küçük bir harekette bulunmanız, uzun bir süre Galileo’yu haklı çıkartmaya yetiyor. diğer kaynaklar burada ve burada.