bildirgec.org

comment hakkında tüm yazılar

Blog tasarımı nasıl yapılır?

maxhoper | 01 February 2011 11:08

Blogdesingblog.com blog tasarlerken dikkat edilmesi gereken noktaları 9 parçaya ayırarak anlatıyor. Bu başlıkların Türkçe karşılıklarından çok genellikle İngilizce adlarına yatkın olunduğu için İngilizce adlarını da beraber vermek bu anlatım için daha yararlı olacaktır.
Bu dokuz alt başlık şöyle.

Başlık (Header)
İçerik Alanı (Content Area)
Birincil yönlendirici(primary navigation)
İkincil yönlendirici(secondary navigation)
Manşetler (Headlines)
Yorumlar (Comments)
Makale Sonu (Post’s Footer)
Sayfa Altı (Footer)
Reklamlar (Advertisements)

HEADER – başlık

Başlık ziyaretçilerin siteye girişlerinde karşılaştıkları ilk bölge olduğu için sitenin en önemli kısımlarından biridir. blogu diğer bloglardan ayırabilecek ve öne çıkarabilecek bir yapıda olduğu için üzerinde önemle durulması gerekir. Başlık benzersiz ve hatırlaması kolay olmalıdır. Bu yüzden blog tasarımcıları başlık üzerinde son derece titiz çalışırlar, öyle ki sadece hazır bir tasarımı kullanan bloggerlar dahi başlık kısmını kendilerine uyarlamaya çalışırlar. Blog başlığı tasarımını populer kılmak için Vinh Le’nin kaleme aldığı şu makaleye göz gezdirmekte fayda var.

not: 2008 yılında yayınlamış bir makale olmasından dolayı verilen örneklerden bazılarında tasarımlar değişmiş. Ancak bu makalenin orjinalinin yayınlandığı siteye giderek orada kaydedilmiş olan örnekleri inceleyebilirsiniz.

Birkaç mükemmel header örneği

1.Octwelve

octwelve
octwelve

octwelve header da bir çizgi karakterin kullanıldığı iyi bir örnek.

Blogda Yorum Sayısını Arttırmanın Yolları

sequieros | 13 September 2010 15:25

İnternetin popüler olduğu bir çağda, birçoğumuzun blog işleriyle uğraşmaktayız. Sahip olduğumuz blogumuzu kim geliştirmek, daha fazla kitleye ulaşmak istemez ki? Bunun için kaliteli içeriğin yanı sıra, insanların blog sitenize girmesini teşvik edecek bazı kriterlere de uymak gerekir.

# SORU SORMA : Yazdığımız yazının içinde konu ile ilgili sorular sormak şüphesiz o yazıyı takip eden okuyucuları yorum yazmaya teşvik eder. Hatta bundan daha ziyade konunun başlığını soru şeklinde tasarlamak daha etkili bir yöntem olabilir.

# UCU AÇıK OLMA : Konunun içinde her şeyden bahsettiğimizde yazımızı okuyan kişilerin yorumlarını eklemesi daha düşük bir ihtimal doğurur. Kavramların ucu açık bırakılarak okuyucunun dikkatinin çekilmesi sağlanabilir.

wordpress için gravatar

silver530 | 26 August 2010 13:17

gravatar
gravatar

gravatar.com‘da hesabı olanlar buraya yükledikleri avatar resimlerini internette gravatar destekleyen tüm web sitelerinde herhangi bir yazı için yorum yaptıklarında bu yorum için gravatar hesaplarında kayıtlı e-mail lerini girdiklerinde hemen yorumlarının yanında avatar olarak belirdedikleri resim otomatik olarak görülecektir.

gravatar’ın kendi wordpress sitenizde işe yaraması için önce admin panelinde ayarlar menülerinden birisi olan “tartışma” ayar menüsüne giriyoruz. açılan sayfada “varsayılan avatar” olarak “gravatar logosunu” seçiyoruz. bu sayede gravatar hesabı olan herkesin resimlerini sitenizde görmesini sağlamış oluyorsunuz.

şimdi gelelim gravatar hesabı oluşturmaya.

gravatar hesabı oluşturmak:

1 – bunun içinde hemen gravatar.com‘a giriyoruz.
2 – açılan sayfada kayıt olmak için yukarıdan “sign up” a tıklıyoruz.
3 – e-mail imizi girip linke tıklıyoruz.
4 – şimdi gravatar bizim email’imize bir onay mail’i gönderdi.
5 – bu onay email’ini bulmamız gerekiyor o nedenle hemen email hesabımıza gidiyoruz.
6 – gelen email’deki onay linkine hiç vakit kaybetmeden tıklıyoruz. i̇steyenler email’deki ingilizce açıklamaları okuyabilirler.

Web Siteniz Yorumsuz Kalmasın: Commentics

algoz | 22 July 2010 09:57

PHP ile hazırlanmış, veri tabanı olarak MySQL‘i kullanan, ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir script olan Commentics, kolay entegre edilebilir, özelleştirilebilir ve zengin özellikli bir yorum eklentisi/kodu.

Ziyaretçilerinizin bırakacağı yorumlarla içeriğinizi zenginleştirebilmenizi sağlayacak olan Commentics, Captcha, Swear/Spam Filter ve Anti-flooding gibi özelliklerle güvenliği sağlamanın yanında, Drag & Drop Design, Smilies ve Help Pages gibi daha birçok özelliklerle de kullanım kolaylığı sağlamakta.


WordPress Yorum Sayfası için 10 İpucu

wrz | 14 May 2009 15:32

Her zaman içerik kraldır! Bunun yanında kullanıcıların oluşturduğunuz içeriğe geri bildirim yapmasına fırsat sunmalı, onlara yorum yapmak için uygun ortam oluşturmalısınız. Şimdi sizlere yorum yapmayı basit ve eğlenceli kılan en önemli 10 ipucunu sunacağım.

1- Blogunuzdaki Toplam Yorum Sayısını Gösterin

Popüler sitelerde gövde gösterisi olarak kullanılan ve kullanıcılara “bu kadar kişi yorum yaptı, sen niye yapmayasın” mesajını veren bir uygulamadır.

2- Yorum Alanı için Çoklu Renk Şablonu Kullanın

Birden fazla yorumu alt alta okuyan ziyaretçimiz aynı renk şablonunundan sıkılacak ve bir alttaki yoruma geçerken odaklanmakta sorunlar yaşayacaktır. Dolayısıyla sayfayı kapatabilir, yorum yapma ihtimali düşebilir. Zarif açık tonlarla yorum alanını 2 renkte tasarlayabilirsiniz. Mükemmel bir çözüm.

Yorum Platformu Disqus’tan Yeni Özellikler

algoz | 08 May 2009 20:28

blog’unuza veya web sitenize ziyaretçilerinizin yorumlarını yapmaları için tasarlanmış bir yorum platformu/eklentisi olan disqus * mevcut özelliklerine eklediği yeni özelliklerle sosyal medya siteleri için bir sosyal yorum patformu olma yolunda ilerliyor:

1-Tweet Comments : yorumcuların twitter hesapları ile giriş yaparak yorum yapabilmeleri ve yorumlarını kendi takipçileri için tweet’leyebilmeleri.

2-Mini-Profiles: herhangi bir yorumcunun resminin/avatar üzerine gelindiğinde küçük bir pencere açılarak yorumcu hakkında bazı bilgiler vermekte.

Spam yorumlara köklü temizlik ( wordpress )

y4kup | 15 September 2008 12:06

yorum
yorum

Merhabalar

Bende bir blog yazarak olarak sürekli şikayetci olduğum bir konu vardı, siteme sürekli yabacı ziyaretciler girip bir çok link içeren anlamsız yorum bırakıyorlardı. Akisment de dahil bir kaç tane spam önleyici eklenti kullandım fakat yinede ağdan kaçan yorumlar oluyordu.Muhakkak aramızda bu tür sorunlar yaşayanlar vardır. Bu eklenti ile bu sorun ortadan tamemen kalkıyor eklenti siteye gelip spam yorum yapanların ip’ sini alıyor .htaccess e giriyor ve ip banlıyor böylelikle bir daha ziyaretci bırakın spam yorum yapmayı siteye bile giremiyor 🙂 Eklentinin yapımcısı.Eklentiyi indir.

@wordpress; yeni sayfa’da sorun

Nodtveidt | 06 September 2008 10:38

arkadaşlar, wordpress’te yeni bir sayfa açtığım zaman çoğu theme’de normal bir html sayfası gibi görünüyordu. yani sayfadaki yazının altında

Comments (0) | Edit

Comments are closed.

şeklinde yazılar olmuyordu. ama çok hoşuma giden yeni yüklediğim bir temada yeni bir sayfa açınca böyle oluyor. bunu dözeltmenin gidermenin herhangi bi yolu varmı. wordpress açtığımız sayfaları ftp ‘de hangi klasör altında hangi isimle tutuyor ?

bir sorum daha olucak. sitenin header kısmındaki sayfalarımın navigate linklerinin olduğu kısıma(en basit anlatımlaaçtığım sayfaların görüntülendiği navigate butonları) host’un içinde olan ama, wordpress’e dahil olmayan herhangi bir html, php vb sayfalara link vermek istiyorum bunu nasıl yaparım ?