bildirgec.org

bloglama hakkında tüm yazılar

WordPress’in iPhone/iPad Uygulaması Yenilendi!

algoz | 30 September 2010 18:00

Web aleminin en çok kullanılan Hazır Blog Sistemi (CMS) WordPress, iPhone ve iPad cihazları için geliştirmiş olduğu WordPress for iOS app uygulamasının yeni versiyonunu (v2.6) kullanıma sundu.

Apple’ın bu yeni nesil akıllı cihazlarına sahip olan bloggerler tarafından oldukça ilgi ile karşılanacak olan WordPress for iOS app v2.6 uygulamasındaki bazı yenilikler:

– Günümüz blog içeriklerinin vazgeçilmezi haline gelen videolarınızı, farklı bir uygulamaya ihtiyaç duymadan, bu yeni versiyon uygulama ile kayıt edebilir, yükleyebilir, ekleyebilir ve oynatabilirsiniz.

– Diğer bir yeni özellikte, otomatik kayıt (Autosave) özelliği. Bu yeni özellik ile, gönderi hazırlama sırasında vuku bulacak aksiliklere ödeyeceğiniz bedel bir hayli azalmiş olacak.

5 adımda daha iyi bloglayın!

tembelyarasa | 27 August 2010 17:44

blog tasarımına başladınız,ziyaretçileriniz
gelmeye başladı ama blogunuzda beğenmediğiniz
bazı noktalar var daha iyi bloglamak ve daha çok ziyaretçi almak sizin en doğal hakkınız bu yazıda blogunuzu mükemmeleştirmeniz için sizlere
ipuçları vereceğiz,bilgilendirici olması dileğiyle.

1)Her şeyi not alın
not tutmak iyi bir alışkanlıktır hele birde blog sahibiyseniz mutlaka yanınızda not tutacak bir kağıt kalem veya notebook’unuzda bir dosya bulunsun böylece hem zihninizi gereksiz yere yormamış olacak daha yaratıcı fikirler üretebileceksiniz ve bu yaratıcı fikirler size daha çok kar getirecek.

blogculuğun 4 sırrı!

tembelyarasa | 26 August 2010 12:48

bloglama işindesiniz amacınız güzel ve kazançlı bir blog oluşturmak tabii bu amaca ulaşmak için
bazen yardım gerekebiliyor ben de bu yazıda blogculuğun pek bilinmeyen yönlerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım bloglamaktan hoşlanıyorsanız bu yazı tam size göre.

Bloglama dostu 25 süper adres!

webator | 22 August 2010 16:39

Günümüzde birçok blogger,kendilerine verilen kaliteli tavsiyeleri ve rehber bilgileri mumla arıyor.Çünkü bu kaynaklarda birçok blogcu için altın içerik mevcut.İşte size 25 adet, blog yayıncılığında yardımcı olacak rehber…

problogger

problogger.net
problogger.net

copyblogger

copyblogger.com
copyblogger.com

john chow

johnchow.com
johnchow.com

38 yararlı eğitsel sitesi

metalforever | 09 July 2010 16:32

Bu bildiride Photoshop eğitselleri,Web/Bloglama ipuçları,Wordpress ipuçları/eğitselleri ve logo dizaynı ile ilgili 38 site yer alıyor.Belki aralarında bilmediğiniz siteler vardır.

Photoshop eğitselleri

  • tutorial9 (Photoshop)
  • photoshop lady
  • psd tuts+
  • blog.spoongraphics

Etkili bir blog yazısı nasıl yazılır

marfan46 | 21 May 2010 11:08

Bir konu hakkında oldukça yaratıcı, farklı yada nitelikli bir düşünceniz var ve bu düşüncenizi blogunuzda yazmayı planlıyorsunuz…
Ancak unutmamak gerekir ki düşünce tek başına iş yapmaz o düşünceyi etkili bir şekilde sunmak, zenginleştirmek ve genişletmek gerekir. bunun içinde biraz araştırma yapmak, kaynakları taramak, konuyla ilgili resimleri, videoları yazınıza eklemeniz konunuzun etkisini arttıracaktır. ayrıca konunuzla ilgili farklı bağlantıları eklemekte oldukça etkili olacaktır

Şimdi yazınızın internet gibi dev bir bilgi okyanusunda kaybolmasını önleyecek yöntemlere bir göz atalım.

1. Bir taslak oluşturun

Harika bir fikriniz var! Blogunuz açtınız ve içinizden geldiği gibi yazmaya başladınız… Bu çok büyük bir hata olacaktır. Bunun yerine şu yolu takip edebilirsiniz. Fikriniz üzerinde biraz daha düşünün. fikriniz harika olabilir ancak bu fikir blogunuzun yapısına uygun mu? Eğer blogunuzun yapısına uygun olduğuna karar verdiyseniz şimdi taslağınızı oluşturun ve yazınız bir bütün olarak kafanızda canlandırın.

Blog Yazarları İçin 6 Altın Kural

marfan46 | 18 May 2010 18:00

1 – Kısa ve Tatlı Yazılar

Uzun ve sıkıcı yazılar okur kitlenizin kaybolmasına neden olacaktır. Ayrıca kimse sizin hayat felsefenizi yada patronunuzdan ne kadar nefret ettiğinizi merak etmiyor. Hassas, basit ve metevazi olun. Gereksiz tartışma ve söylemlerden kaçının. İnce ruhlu ve akıllı olmakta yarar var. Okuyucunun ilgisini çekecek kısa bir girişi paragrafı yazın ve daha sonra yazınız bu giriş üzerine şekillendirin.

2 – Dikkat Çekici Olun

Bloglama işine bir sannat olarak bakmak gerekir. Herkes bloglama konusunda bir uzman değildir fakat bu iş üzerinde biraz gayret sarfederek bu işte uzman olmak mümkün. Blogunuzda kaliteli ve okuyucunun ilgisini çekecek içerikler paylaştığınız sürece sizden ayrılmayacak bir okur kitlesine sahip olacaksınız. Okuyucularınızın sizin yen yazılarınızı beklediğini bilmek oldukça güzel ve zevkli…

sosyal medya özgeçmişi nasıl yazılır

pinkfloyd | 03 February 2009 12:26

Sosyal medya özgeçmişleri, özellikle işçi bulma acentalarının sizin onlara ulaşmanıza gerek kalmadan doğrudan size ulaşabilmeleri açısından önemli birer araçtır. Özgeçmişlerinizi İnternet üzerindeki web sitelerine göndererek iş bulmaya çalışmanın kötü yanı, pek çok iş ilanının halen İnternet üzerinde yer almasına rağmen geçerliliğini yitirmiş olması, ve dünya çapında yapılan iş tekliflerinin %80 gibi önemli bir oranının tanıdık ya da bu konuda yapılan bireysel araştırma aracılığı ile yapılıyor olması.

Sosyal medya özgeçmileri ile işçi bulma acentaları için kendi portrenizi bireysel markanızı yansıtabilecek şekilde kendinize özgü olarak şekillendirebilmenizin mümkün olması. Çeşitli multimedya elementleri, paylaşım seçenekleri, bütünleşik sosyal ağ beslemeleri ve sıradan bir özgeçmişte yer alan öğeler ile başarıya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Sosyal medya, iş bulma sürecini sondan başa doğru yönlendirebilmemizin önünü açmış durumda. Kendi özgeçmişimizi başka sitelere göndermektense özgeçmişimiz, paylaşılabilen, işçi bulma acentalarına gönderilebilen ve üzerinde arama yapılabilebilen bir platform haline dönüştürmek hiç şüphesiz daha verimli olacaktır. Bir yandan yeneteklerinizi sergileyip iş aradığınızı belirtebilirken, diğer yandan işçi bulma acentalarında çalışan görevliler, özgeçmişinizi daha çekici bulacaklar ve istediğiniz özelliklere sahip iş için size ulaşabileceklerdir.

Yazının devamında bir sosyal medya özgeçmişi oluşturabilmenin aşamalarını göreceksiniz.

1. Bir web sitesi ile işe başlayın
Kim olduğunuza, ne kadar zamanınız olduğuna, eleştirilere ne kadar açık olduğunuza ve teknolojik yeterliliklerinize göre değişmekle birlikte bir web sitesi ya da bir blog oluşturarak işe başlayacaksınız. Her ikisi için de ücretsiz ve kullanması kolay hizmetlerin yanısıra ücretli ve deneyim gerektiren seçenekler bulunmaktadır.

Web siteleri için seçenekler

WordPress Eklentisi Oluşturma Rehberi

admin | 06 January 2009 09:46

WordPres blogunuza yeni özellik eklemek istediğinizde WordPress kullanıcıları genellikle ihtiyaçları olan özelliğe ulaşmak için diğer eklentiler üzerinde arama yaparlar ve platformun popülerliği nedeniyle genellikle ihtiyaçları olan eklentiyi de bulurlar. Peki ya ihtiyacınız olan özelliği sağlayan bir eklentiyi bulamazsanız? Bu durumda eklentiyi kendiniz oluşturmanız daha kolay olabilir.

WordPress’in ana özelliklerini geliştirmek için muhteşem bir eklenti çatısı (framework) bulunuyor. Aslında basit eklentiler oluşturmak, WordPress rehberi‘nin detaylı ve zengin içeriği ile web’deki diğer makaleler sayesinde beklenmediği kadar kolay.

Eğer siz de WordPress eklentileri dünyasına girmek istiyorsanız, bu yazımda sizlerle bazı kullanışlı ipuçlarını ve kaynakları paylaşacağım. Bu makale size eklenti hazırlamanın ilk aşamalarından eklentinizi tanıtmaya kadar geçen süreçte olan adımlarda rehberlik edecektir.

Oluşturmadan Önce Planlayın
Eğer ana motivasyonunuz bir eklentiye özel bir gereksinimi gidermek değilse, o zaman yeni fikirler oluşturmak ve WordPress eklentileri hazırlamak için pek çok sebebiniz vardır. Elbette, her zaman, WordPress kurulumu ile birlikte gelen bir “merhaba dünya” eklentisi oluşturabilirsiniz, ancak biz biraz daha detaylı bir eklenti istiyoruz, öyle değil mi?

Eğer eklenti fikriniz baştan oluşturabileceğiniz kadar basitse, sadece pratik olsun diye oluşturup daha sonra hiç kullanmayacağınız bir eklenti hazırlamaktansa o zaman kendi eklenti fikrinizi basit bir uygulama olarak kullanmaya çalışmayı deneyin.

Eklenti oluşturmak için kendinize fikir arıyorsanız, DevLounge sitesinin WordPress eklentisi oluşturmak için öneriler makalesinde bir liste yer alıyor.

WordPress Blogcuları İçin 15 Kullanışlı Araç

admin | 03 January 2009 10:15

Eğer WordPress’i kendi yayım aracınız olarak kullanıyorsanız, web üzerinde, üretkenliğinizi arttıracak ve WordPress sitenizin sorunsuz çalışmasını sağlayacak bir sürü araca ulaşabilirsiniz.

Bu kolleksiyonda, birkaç işe yarar uygulama, wordpress eklentileri ve tarayıcı eklentilerini bulacaksınız. Bu araçlar sayesinde ekran görüntüsü almaktan WordPress sitenizin güvenliğine kadar pek çok bloglama görevini yerine getirebilirsiniz.

1. ScribeFire FireFox’u Tam Özellikli Bir Blog Editörüne Dönüştürüyor
ScribeFire bir Firefox eklentisi olup blog yazmak için bir dizi kullanışlı seçeneği ve özelliği barındırıyor. Pek çok farklı kaynaktan içeriği doğrudan eklenti penceresine sürükleyip bırakarak ekleyebilir (WordPress’in görsel editörü bu özelliği tam olarak desteklemiyor), bloglarınıza notlar bırakabilir ve onları yönetebilir, bütünleşik FTP istemcisi ile dosya gönderebilir, zaman damgaları oluşturabilir ve gönderilmiş imajları yönetebilirsiniz. ScribeFire, WordPress’in bütünleşik editörüne nazaran daha güçlü bir editör arayan blogcuların seçimi.