bildirgec.org

birim hakkında tüm yazılar

GLADIO

blackjack38 | 22 November 2009 12:06

Günümüzde hızla yayılan bir söylem var ‘Gladio’. Aslında bu kavram veya örgüt çok eskilerden bugüne kadar gelebilmiştir. Biz yazımızda bu ‘Gladio’ nun tarihini araştırca, tabi ki Türkiye açısından.Gladio II. Dünya Savaşı sonrasında Batı Avrupa’da gelecekte olması beklenen bir Varşova Paktı işgaline cephe gerisinde bir direniş başlatmak amacıyla İtalya’da NATO tarafından gizli olarak örgütlenen Kontrgerilla (stay-behind) operasyonunun kod adıdır ve İtalyanca daki kelime anlamı kısa kılıçtır. aslında anlaşılır bir dilde açıklamak gerekirse bu oluşum o dönemde Komünizme karşı Nato ülkelerini korumak amaçlı kurulmuş olan gizli örgütlerdir ancak isim olarak İtalyadaki örgütün adı Gladio dur. ilk olarak İtalyada ortaya çıkarılan bu örgüt aslında artık Komüniz e karşı değil bulundukları ülkelerin kendilierini geliştirip, kendilerini yetiştiren ve para ödeyen güçlere karşı durabilcek kadar güçlenmelerine yönelik faaliyetlerde bulundukları anlaşılmaktadır çünkü artık dünya üzerinde Komüniz gibi bir tehlike kalmamıştır. Türkiye de darbelerle beslenen bu örgüt kendine en verimli yaşama alanı olarak askeri birimleri ve rütbeleri görmüştür. son dönemlerde bu örgüte karşı bir araştırma, tutuklama gerçekleşse bile İtalya da olduğu gibi bu örgütlerin liderleri ve yönetildikleri güçler hep sır olarak kalacak gibi görünüyor. kendilerine güç olarak gördükleri her alanda yer almışlardır. milliyetçi kesim, sol kesim, sağ kesim, komünist kesim…Türkiye bu tehdite karşı hep konusulur ancak birşey yapılmaz bir ülke iken bunun konusulması ve bir takım hukuki eylemlerin gerçkeleşmesi gelecek açısından gerçekten umut verici.

Birim Çevirici

sudenayay | 16 November 2008 18:58

Birim denilen kelime aşağı yukarı, herhangi bir şeyin ölçü birimidir. Uzunluk ölçüsü olabilir, ağırlık ölçüsü olabilir, hacim birimi olabilir; bu liste uzar gider. Farklı kategorilere ayrılmış ölçü birimleri, farklı ülkelerde farklı da olabilir. Bunları anlayabilmek için, bizim yaşadığımız birimlere çevrilmesi lazım. İşte internette böyle bir site var. Birimleri birbirine çeviriyor. Burdan

binlerce birimi birbirine dönüştürün

odo | 22 November 2007 21:38

online conversion adresinde akla gelebilecek hemen her konuda ölçü birimlerini birbirine dönüştürebiliyorsunuz.

uzunluk, sıcaklık, hız, ses, ağırlık, yemek, alan, yakıt tasarrufu ve para birimi bu hizmetin en çok kullanılan konularını oluşturuyormuş.

başka hangi alanlarda birim dönüştürme yapılabiliyor diye saymak isterdim ama bu imkansız. o kadar çok ki! büyük ihtimalle yok yok! zaten sistemde 5000’den fazla birim yüklüymüş.

olanı anlatamadık bari olmayanı anlatalım diye az önce “okka” arattım. o da varmış 🙂

google’daki gizli özellikler

xerre | 26 September 2007 14:41

google ‘ ın içine gizlenen bölümleri keşfettiniz mi? bunlardan en basiti bir formül yazıp enter dediğimizde bize işlemin sonucunu veriyor olmasıdır. aynı gelişmiş bir hesap makinesi gibi.( örn: log10 yazıp enter dediğimizde log(10) = 1 çıkıyor.) bununla birlikte, temel matematik soruları, karmaşık işlemler, ölçü birimleri, dönüşümler ve fiziksel sabitlerin de bulunduğu matematik işlemlerini çözebilir.
bunlardan ayrı olarak java destekli küçük bir oyunda mevcut.”Google Easter eggs” yazıp “kendimi şanslı hissediyorum”a tıklandığında bu oyuna ulaşılabilir. yine aynı şekilde “google cheese” ile ayla ilgili çok ilginç bir siteye ulaşılıyor. bunlardan farklı olarak farklı google tasarımlarını da içinde barındırıyor. diğer anahtar kelimeler ise şöyle:

google bearshare

css birimleri

farkob | 24 July 2007 09:01

yaptığım tasarımlarda birim olarak “px” kullanıyorum. tasarımları 1280×1024 çözünürlükte yaptığımda hoş gözükse de, 1024×768 ekranlarda kocaman ve çirkin gözüküyor. yüzde de kullanamıyorum her zaman kutular için.

hangi css unit’ini kullansam ki tasarım her yerde birbirine yakın gözüksün?

kullanışlı bir birim çevirici

beyrek | 30 April 2007 21:17

Düşündüren Küpler

zabun | 18 June 2006 11:43

Sürekli gelişim halinde olacak olan bir oyuncak, Tile Toy. Aslında 5cm kenarlı ve bir yüzü sıralı halde LED’lerle kaplı küp şeklinde çok sade birimlerin meydana getirdiği bir oyun (ya da oyunların) ismi. İçindeki radyo alıcı-vericileriyle küpler birbirleri aralarında haberleşiyorlar. Beraberce büyük bir oluşumun birer parçası olabiliyorlar. Bir bakıma hücrelerin birleşerek fonksiyonel bir organı şekillendirmesi gibi. Kullanıcı küplerin yeteneklerine göre bir oyun yazıyor. Bu oyun bilgisayardan küplere radyo dalgaları vasıtasıyla (eş zamanlı olabilmesi mümkün) aktarılıyor. Böylelikle oyunları nasıl istiyorsanız öyle hazırlıyorsunuz. LED’ler yazılıma bağlı kalarak komşu küplerin durumuna göre yanıyorlar. Web sitelerinde ilgili elektronik şemaya, yazılımlara ulaşmak mümkün. “Biraz karmaşık galiba, hiçbir şey anlamadım” diyebilirsiniz o zaman linklerdeki videoları izleyin anlayacaksınız. Bu fikir öyle tutuluyor ki Sony, Yamaha gibi şirketler bunun benzeri oyuncaklar geliştiriyorlar. Kimbilir belki yakın zamanda yeni bulmacalarımız bunlar olacak .