bildirgec.org

arama motoru hakkında tüm yazılar

Sitem Google’da bing’de kaçıncı sırada?

ercans | 08 March 2012 10:21

Son günlerde, web sitemin google ve bing aramalarındaki konumları ile ilgili çalışma yaparken fark ettim ki gopof.com kapanmış. Aynı işi yapan bir iki site var ama onlarda tam istediğim gibi değiller.

iş başa düştü dedim ve findsep.com‘u kodladım. (Find Search Engine Position)

findsep.com
findsep.com
Sitede google ve bing sonuçlarına bakabilirsiniz

Diğer benzer sitelerde arama sonuç sayısına kısıtlama getiriliyor. FindSep.com da istediğiniz kadar sonuçta arama yapabilirsiniz. Mesela siteniz bir kelime için 442.sırada çoğu benzer site size sonuç bulunamadı diye geri dönüş yapar ama Findsep.com da ister 0-600 aralığında sonuçlara bak diyerek arama yapın ister 300-500 aralığı seçerek aralığı daraltın.
Site ile ilgili fikirleriniz varsa benim için değerli olduklarını soylemek isterim.
Web’in tadını çıkarın …

word sayfasına çerçeve yapmak

| 06 June 2011 14:51

word sayfasına arka fon olarak resimli çerçeve eklemek için yapmanız gereken birkaç ip ucu.
Sırasıyla;
1. Boş bir word dosyası açınız.
2. Dosya/Sayfa Yapısı/Düzen/Kenarlıklar/Sayfa kenarlığı/Resim’e tıklıyoruz ve karşımıza; 4’üncü resimdeki gibi bir ekran çıkıyor.

açılmayan word dosyasını aç ve onar

| 01 June 2011 09:52

word dosyası hata veriyor ve açılmıyor ise;
yapmanız gereken bazı ip uçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Boş bir word dosyası açınız. ve ardından Dosya’ya tıklayınız aşağıdaki resim gibi bir menü çıkacaktır.

Yeni Siteler Keşfedelim – XXII

Atomic Bomb | 07 March 2011 10:57

ultimate chart: Son çıkan müziklerden, albümlerden haberiniz olmadığını ve bunları araştırmaya zamanınızın olmadığını düşünüyorsanız, bu site tam size göre. Site birkaç kaynaktan topladığı verilerle en popüler müzikleri, sanatçıları sizlere sunuyor.

Map of Metal: Bilindiği gibi metal müzik içinde onlarca tarz ve alt-tarz barındıran bir müzik türü. Bütün bu türleri aklında tutabilenler elbet vardır. Ancak eğer siz bunlardan biri değilseniz, bu siteye bir göz atabilirsiniz. Sitede metal müziğin kendi içindeki tarzları bir harita ile orijinini belirterek sizlere anlatıyor. Oldukça güzel hazırlanmış ve ilgililerine hitap edebilecek bir site.

en iyi 10 ikon arama motoru

maxhoper | 03 February 2011 10:18

Bildirgeçte zaman zaman ikon setleri görüyoruz. Ancak hazır bir ikon istediğimizde buna hızla ulaşmak için tüm ikon setlerini taramamız büyük vakit kaybına yol açacaktır. Bu problemden yola çıkarak ikonları isme göre bizim için tarayıp bulan arama motorları tasarlanmış. Arama sonuçlarında beğenilen ikonları derhal bilgisayara kaydetmeye de imkan tanıyorlar.

Bu arama motorlarından en başarı 10’u mostinspired.com tarafından derlenmiş.

1.Findicons

findicons
findicons

Ses Düzenleme Programları

Java99e | 24 November 2010 18:31

Ses ve müzik dosyaları üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabileceğiniz, ücretsiz ses düzenleme programlarıyla tanışıyoruz.

1. Audacity

Ogg Vorbis, MP3 ve WAV dosyalarını düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca, bir kaydın hızını ya da tonunu değiştirebiliyorsunuz.

2. Wavosaur

Ses ve müzik dosyalarınızı düzenleyebiliyor, çeşitli efektler ekleyip CD’ye yazdırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra kendi müziğinizi de kaydedebiliyorsunuz.

Silinen Dosyaları Geri Getirme

Java99e | 09 November 2010 13:08

Yanlışlıkla ya da çeşitli nedenlerden dolayı silinen dosyalarınızın arkasından yas tutmanıza gerek yok. Bu yazılımlar silinen dosyalarınızı geri getirebilir.

1. Recuva

Sabit disk, USB sürücü, hafıza kartı ve iPod’daki kayıp verileri geri alabiliyorsunuz. Sürücü biçimlendirilmiş bile olsa, en az kayıpla verilerinizi kurtarabiliyorsunuz.

2. Pandora Recovery

Arşivlenmiş, gizlenmiş, şifrelenmiş ve sıkıştırılmış birçok farklı dosya türünü geri getirebiliyorsunuz. Ayrıca, “Arama” özelliğini kullanarak kayıp dosyaları kendiniz de arayabiliyorsunuz.

Büyük Boyutlu Dosya Göndermek

Java99e | 04 November 2010 15:56

E-posta sağlayıcılarının dosya gönderme sınırlarına boyun eğmek zorunda değilsiniz. Büyük boyutlu dosyalarınızı özgürce gönderebilirsiniz.

1. Filemail

Ücretli ve ücretsiz üyelik seçenekleri bulunuyor. Ücretsiz, 2 Gb’a kadar dosya gönderebiliyorsunuz. Ücretli üye olursanız, bu rakam 5 GB’a kadar çıkıyor.

2. Pando Free Large File Sending Service

1GB’a kadar ek dosya yollayabiliyorsunuz. İsterseniz dosyalarınızı MySpace, Facebook, Blogger gibi sosyal topluluk sitelerinde de paylaşabiliyorsunuz.

3. SendThisFile

Boyut sınırlaması yok. İstediğiniz boyutta, istediğiniz kadar dosya gönderebiliyorsunuz. Dilerseniz dosyalarınıza şifre koruması da verebiliyorsunuz.