Kitap Fransa’da 1994 yılı başlarında 2 cilt olarak yayınlandı. Türkiye’de ise TÜBİTAK 9 kitap olarak yayınlamaya karar verdi. İlki 1995 yılında yayınlandı. Aralıklarla diğerleri devam etti. ancak 9. ve sonuncu kitap her nedense gecikti. Ve sonunda o da kitapçılarda:Bilgisayar ne yazar?
Yazar:George Ifrah (Ne bir resmini ne de yaşamını bulamadım internette. peh..)

Aslında George bir öğretmenmiş. Bir gün öğrencileri ona “Efendim, rakamlar nereden geliyor? Sıfırı kim icat etti?” gibi saçma sapan sorular sormuşlar. O da kafadan sallamış ve çocukları atlatmış. Ama gel gelelim George’un kafasını bu sorular kemirmeye başlamış. E, meraklı ol diyorlar ya; George da incelemiş araştırmış ve bu eser ortaya çıkmış.
ilk 3 kitap anlatım olarak ve yazarın örneklemeleriyle aynı zamanda çokta eğlenceli.

I.Bir Gölgenin Peşinde
II.Çakıl Taşlarından Babil Kulesine
III.Akdeniz Kıyılarında Hesap

IV. kitap Uzak Doğu’dan Maya Ülkesine Bir, İki, Üç…‘den itibaren derinleşiyor ve V. kitap Sıfırın Gücü ile zirveye çıkıyor. VI. kitap Hint Uygarlığının Sayısal Simgeler Sözlüğü meraklılar için sadece sözlük. VII. kitap İslam Dünyasında Hint Rakamları ise aaaa öylemiymiş dedirtiyor. VIII. Hesabın Destanı. Bilgisayarın, daha doğrusu calculator (calcul:çakıl taşı!) gelişmesi anlatılmış.
Vee nihayet Bilgisayar Ne Yazar?
Hay Allahım. Beni kızdıran ve bu yazıyı yazmama sebep olan günlerdir merakla beklediğim kitap. Hayal kırıklığı. 1998 de 750 bin lira vererek aldığım ilk kitap ve şimdi 6 milyon vererek aldığım son kitap. Kitabı ortadan ayırıp sağ tarafını atabilirsiniz! Sol tarafa başladım ama kızgınlıktan bırakıp bu yazıyı yazdım. Ama yine de alın derim ben!