POP3 olarak bilinen ve işyerlerinde kullanılan kurumsal e-posta hesaplarımızı genellikle Outlook Express, Outlook, Windows Mail, Windows Live Mail, Thunderbird, IncrediMail veya Eudora gibi masaüstü yazılımları ile yönetiyoruz. Bu yazılımlarla e-postalarımızı aldığımızda, postalar sunucudan bilgisayarımıza indiriliyor ve o bilgisayarda saklanıyor. Bu, o postalara sadece o bilgisayardan ulaşabileceğimiz anlamına geliyor tabii ki.. Yani işyerinde okuduğumuz ya da yolladığımız e-postalara evde veya tatilde ulaşamıyoruz. Bu ise iş takibi açısından bir sorun demek.Bu soruna değişik çözümler bulmak olası elbette. Örneğin masaüstü bilgisayar yerine taşınabilir bilgisayar kullanmak. ya da e-postaları sunucuda tutmak. Ama birçok durumda bu çözümleri uygulamak çok kolay değil. Çünkü kurumlar / şirketler taşınabilir bilgisayar yerine daha ekonomik olmaları nedeniyle masaüstü bilgisayarları tercih ediyor. E-postaları sunucuda tutma çözümü ise e-posta sunucularının düşük posta kutusu limitlerine takılıyor.Burada da imdadımıza Google yetişiyor. Google‘ın web tabanlı e-posta hizmeti olan GMail ile POP3 e-postalarımızı yönetebiliyoruz. Bu sayede GMail üzerinden, kurum e-posta hesabımıza gelen e-postaları okuyabiliyor; kurumsal adresimizden e-posta yollayabiliyor; bu e-postalara internet erişimi olan heryerden ve her zaman ulaşabiliyoruz. Bunlarla birlikte GMail‘in sağladığı SPAM engelleme, ~7.5 GB boyutunda e-posta kutusu gibi hizmetlerden de yararlanabiliyoruz.

POP3 Hesabımı GMail’e Nasıl Taşırım?
POP3 hesabınızı GMail’e taşımak için yapmanız gerekenler şunlar:* GMail hesabınızın olduğunu varsayıyorum. (Hesabınız yoksa hemen buradan bir  hesap açabilirsiniz). Bu hesabınızla GMail‘de oturum açın.* Sağ üst köşede yer alan Ayarlar bağlantısına tıklayarak GMail Ayarlar Sayfası’nı açın.
* Ayarlar Sayfası’nda Hesaplar sekmesine tıklayın ve hesap ayarlarına ulaşın.
* “Başka hesaplardan posta al” bölümündeki Sahip olduğunuz bir posta hesabı ekleyin bağlantısına tıklayın.
* Açılan penceredeki e-posta adresi kutusuna POP3 e-posta adresinizi yazın ve Sonraki Adım’a tıklayın.
* Karşınıza gelen Posta Ayarları Sayfası’nda POP3 hesabınız için gerekli ayarları GMail sizin için yapıyor; burada tek yapmanız gereken POP3 hesabınıza ait şifreyi Şifre kutusuna yazmak.

* Bu sayfada dikkatli bir şekilde tercih yapmamız gereken 4 adet seçenek var. İlk seçenek alınan e-postaların sunucuda bırakılması ile ilgili; eğer bu seçeneği işaretlerseniz e-postalar sunucudan silinmiyor; yani Outlook Express ya da Outlook gibi e-posta yazılımınızla da bu postalara ulaşmanız mümkün. Ancak POP3 hesabınız için GMail‘i kullanmaya karar veriyorsanız bu seçeneği seçmeniz gerek yok. Aksi taktirde kurumsal e-posta sunucusundaki posta kutunuz dolar ve e-posta alamazsınız.* POP3 ile gelen e-postaları etiketlemek isterseniz burada yeni bir etiket oluşturmanız da mümkün.Ben yaklaşık 1 aydır POP3 hesabım için GMail‘i kullanıyorum ve postaların 5 – 10 dakika geç ulaşması dışında bir sorun yaşamadım. Sİz debu yöntemi kullanırsanız lütfen deneyimlerinizi paylaşın.