Hepimizin derdi olan taşınabilir cihazlardaki “”pil”” sorununa “”teknoloji”” çözüm bulmakta zorlanıyor. ni-cd, ni-mh, li-ion piller her ne kadar aşama kaydetseler de uzun süreli kullanımlarda sıkıntı yaratabiliyorlar. İşte bu gibi sebeplerle yapılan araştırmaların sonuçlarından biriside Methanol yakıt hücreleri

methanol
methanol

Bu hücreler hiç bir hareketli parçaya sahip olmadıklarından ısı üretmediklerinden ve çok hızlı bir şekilde tekrar doldurup çalışmaya devam edebildiklerinden çok avantajlılar. Hücrenin içindeki bir membran (zar) sayesinde metanoldeki hidrojen zardan geçerek bir potansiyel fark oluşturmakta ve elektirik üretimi sağlanmakta.Bir çok şirketin bu konudaki araştırmaları devam ediyor son olarak sharp firmasının geliştirdiği yakıt hücresi santimetre küp başına 0.3 watt elektirik üretmeyi başardı. Sistemin uygulandığı bir “”mp3 çalar”” üretildi ama henüz satın alınma aşamasında değil.

methanol
methanol

Çok yakında teknolojinin tam olarak gelişmesiyle bir çok taşınabilir cihazda 1 günlük şarj sürelerini görebilmemiz bu pillerle çalışan araçları yollarda görmemiz mümkün olacak..