bildirgec.org

ni mh hakkında tüm yazılar

ACiL enerji kiti!!!

Beacool | 26 April 2010 09:53

Bu güne kadar birçok acil elektrik ünitesi haberi verdim. Birçoğu gerçektende gayet efektif ürünler olmasıyla hayatlarımızı kolaylaştırmak için üretilmişlerdi. Ama bir noktada sağladıkları yararla yeşil enerji üreten ürünlerin hiç biri gerçekten şimdi tanıtacağım kadar “acil enerji ünitesi” değildi.

SOLARLINK FR360

SOLARLINK FR360

Ürünümüz geniş enerji çözümleri ile Amerikan kızıl haç amblemini de üzerinde taşıyor. SOLARLINK FR360 adıyla enerji üreten aletler arenasında satışa çıkmış ürünümüz üst kısmında bulunan güneş enerji paneli, panele ışık sağlanamıyorsa enerji üreten kurma kolu oda yardımcı olmazsa içine takabileceğiniz üç adet AAA pille acil enerji ihtiyacınıza dem vurmak üzere tasarlanmış. Tabii ki elektrik bağlantısıda unutulmamış. Yukarıda saydığım her seçenek içinde bulunan enerji ünitesini doldurarak ürünlerinizin dengesiz enerji almasını önler vaziyette tasarlanmış.

Kendi Kendini Doldurabilen Pil

zabun | 25 August 2008 18:09

Sıradan şarj edilebilir Ni-MH bir pilin gövdesinin içerisine, esnek bir güneş paneli yerleştirme fikri Pichaya Puttorngul‘a red dot tasarım ödülü kazandırmış. Fikir işe yarar ve yapılabilmesi son derece olası. Pil bittiğinde yapmanız gereken tek şey, pilin gövdesi içerisinde rulo halinde kıvrılmış film şeklindeki güneş panelini çekip açmak ve güneş gören bir yere bırakmak.

Metanol yakıt pilleri

nehuse | 17 May 2008 23:50

Hepimizin derdi olan taşınabilir cihazlardaki pil sorununa teknoloji çözüm bulmakta zorlanıyor. ni-cd, ni-mh, li-ion piller her ne kadar aşama kaydetseler de uzun süreli kullanımlarda sıkıntı yaratabiliyorlar. İşte bu gibi sebeplerle yapılan araştırmaların sonuçlarından biriside Methanol yakıt hücreleri

methanol
methanol

Bu hücreler hiç bir hareketli parçaya sahip olmadıklarından ısı üretmediklerinden ve çok hızlı bir şekilde tekrar doldurup çalışmaya devam edebildiklerinden çok avantajlılar. Hücrenin içindeki bir membran (zar) sayesinde metanoldeki hidrojen zardan geçerek bir potansiyel fark oluşturmakta ve elektirik üretimi sağlanmakta.