internet gibi gerçek hayattan nispeten daha özgür bir platform için gelecek biraz karanlık gibi görünüyor. en azından şimdilik. çok çeşitli fikirlerin paylaşıldığı, artık alışverişlerin internet üzerinden yapıldığı, eğlenceden eğitime kadar her alanda internetin kullanıldığı düşünülürse bu ciddi bir kaos.

çeşitli kaynaklarda bahsedildiği üzere 2012 yılında internetin çöküşü kaçınılmaz olacak.bu sefer sebepler ciddi ve bu sebepler arasında teknik problemlerin ön plana çıkması korkutucu.nemertes araştırma merkezi tarafından yapılan incelemeler ve araştırmalar sonrasında ortaya çıkan raporda günümüz internet kaynaklarının yaklaşık %30 u sadece video gibi veri hacmi yüksek multimedya uygulamaları için harcanıyor. internetin ana omurgalarını destekleyen enerji kaynakları her geçen gün yeni kurulan video, blog, sosyal ağ siteleri ve download servisleri yüzünden çökecek.2012 yılından daha önce, 2010 yılında bile gerçekleşebileceği öne sürülüyor. kaldı ki, 2012 yılında internet kaynaklarının yaklaşık %50 si bahsedilen video, blog, sosyal ağ, ve paylaşım siteleri gibi servis sağlayan siteler için harcanıyor olacak. yine nemertes araştırma merkezi tarafından yayınlanan rapora göre internetin ana omurgalarını besleyen 14 elektrik santrali yüklü veri girişi karşısında yetersiz kalacak.

isp’ ler (internet service providers – internet servis sağlayıcılar) bunun karşılığında daha fazla ücret talep etme yoluna gidecekler ve farklı veri taşıma modelleri üzerinde yapılması muhtemel çalışmalar sonucunda kullanıcıları gerekirse daha yavaş kullanım seçeneklerine yönlendirecekler.güncel rakamlara göre internetin popüler multimedya paylaşım sitelerinden birisi olan youtube’un veritabanında yaklaşık 65 milyon video bulunmakta. bu kayıtlara her gün 820 binin üzerinde yeni video eklenmekte. akabinde, benzeri multimedya servislerinin rekabet konusu göz önünde alındığında 2012 ye kadar bir çok video servisinin hd (yüksek çözünürlüklü) yayına geçmesi sonucu veri trafiği 988 milyar gigabyte gibi rakama ulaşacak. dolayısıyla maliyet oldukça artacak.nemertes araştırma grubunun yayınladığı rapora göre günümüzde internet üzerinde gerçekleşen veri trafiği aylık 8 milyar gigabyte. Bu rakam yaklaşık 2 milyar DVD’nin kapasitesine eşdeğer.aynı raporda, internetin bu kötü sonla yüzleşmemesi için yapılması gereken alt yapı çalışması 150 milyar dolar gibi bir maliyetle sonuçlanıyor.ipower sitesinde bir video var ve durum kritiği yapılmış. bu durumdan kurtulmak için ne yapılması gerekir…umarım internet bu aşamaya gelmeden gerekli önlemler alınır. zira bu tür bildirilerin yakın gelecekte artacağı su götürmez bir gerçek.