bildirgec.org

yazım hatası hakkında tüm yazılar

Yazım Hatası’nın Faydaları Olur Mu?

24black mamba24 | 21 July 2009 14:42

Konu başlığı ilginç olabilir ama yazı içeriği o kadar da ilginç değil çünkü hepsi gerçek. Bildiğimiz gibi pilli.com gibi sitelerin bazı yazılarında ki olan yazım hataları hakkında destan gibi yorum yapılır. Ama bu destan gibi yorumlar insanlara yarar sağlayabilyor. Bu yorumlarda herkez başka bir tezi savunduğu için değişik şeyler ortaya çıkabiliyor.İşte yorumların yararları;

  1. Yazım hatası yapan yazar daha fazla para kazanma imkanı ortaya çıkıyor.
  2. Herkez başka bir tezi savunduğu için araştırma ihtiyacı ortaya çıkıyor.
  3. Araştırma ihtiyacından dolayı başka sitelerin giren sayıları artıyor.
  4. Yazım hataları anlaşılıyor ve ders çıkarılıyor.
  5. İnsanlara tartışma ortamı açılıyor ve stres atıyorlar.
  6. Kendi tezini savunmaktan parmaklarında ……… gibi hastalıklar görünmüyor.

    Bunlar daha çoğaltılabilir ama fazla şaçmalamak istemiyorum.Anlaşılan tazım hatasının da faydaları olabiliyormuş.

absürt ansiklopedi anlamsız kelimelere anlam katıyor

beyrek | 27 April 2009 15:50

absurdica, sıkça yapılan yazım hatalarını (bilerek ya da bilmeyerek, ama genelde bilerek yapılan), toplayarak bir ansiklopedi haline getirmeye çalışmış. sitenin amacı aslında mizah. yani ele alınan kelimenin hiçbir anlamı yok ama bu kelimelere mizahi birer anlam ve karşılık bulmaya çalışılmış. örneğin, tivi (tv), sıtant (stant), onunçin (onun için), doru (doğru), nbr iimsn (naber iyi misin)…
türkçe bilginiz iyiyse ve de mizah yeteneğiniz varsa, burdaki formu doldurarak, sitede siz de yazar olabilirsiniz.

googkle ve gamil’e dikkat edin

beyrek | 23 April 2008 14:15

hayır bir yanlışlık yok. google arama sayfasına girerken dikkat etmeniz gereken bir husus. google.com yerine googkle.com yazdığınızda gideceğiniz bu sayfa sisteminize tehlikeli bir truva atı (trojan) bulaştırabilir.
kaynak
aynı şekilde gmail.com yazarken de gamil.com yazma ihtimaliniz de olabilir. gamil.com da benzer şekilde ünlü web sitelerinin alan adlarının yanlış yazılması ihtimali üzerine tescil edilmiştir isimlerden biridir.

Milliyet’in “ö” takıntısı

freefreshfish | 07 August 2007 17:47

Milliyet gazetesinin web sayfasından takip ettiğim haberlerde dikkatimi çeken bir konu var. Haber yayınlandığı anda bir sürü “ö” harfine rastlıyorum. bu harf olur olmadık yerlerde (yani ne bileyim mesela klavyede yanyana olduğu “m”, “ç”, “k” gibi harflerden sonra gelmiyor), genelde de kelime sonlarında oluyor.

Ya internet editöründe bir arıza var ya da klavyesinde. Ya da aceleyle yapıyorlar diyeceğim ama gerçekten alakasız yerlerde bu harf. Sonradan düzeliyor bir şekilde. Takıldım işte ne bileyim yazmak istedim.

Ahanda örneği : haberin linki