bildirgec.org

xoops hakkında tüm yazılar

Portable Apache+PHP+Mysql Çözümü: XoopServer

KAghast | 02 February 2010 12:25

portable yazılımların gücü giderek artmakta. artık birçok uygulamanın portatif sürümü mevcut. örneğin tüm ftp hesaplarınızı portatif bir ftp programı ile yanınızda taşıyabilir her an kullanabilirsiniz. aynı olanaklar mail istemcileri için de geçerli. portatif yazılımlara olan rağbet o kadar yüksek ki birçok lisanslı yazılımında çok uygun boyutlarda portatif sürümleri mevcut. (bu sürümler yasadışı olduğu için burada isim veremiyorum.)

web geliştirme araçları da bu kategoriden kendilerine düşen payı aldı. birçok apache server paketi portatif hale getirildi.(örneğin mowes portable) kurulumu kolaylaştıran paketler halinde hazırlanıp bizim hizmetimize sunuldu. fakat bunlardan birtanesi çok stabil ve kararlı çalışmakta; xoopserver.

bu paket sayesinde tüm web projelerinizi her an yanınızda taşıyabilirsiniz. apache+mysql+php’nin son sürümlerinden oluşan bu paket ile çok kolay bir şekilde yönetebiliyorsunuz. apache ve mysql’i çalıştırmak için sadece xoopserver’ın uygulama dosyasına tıklamanız yeterli oluyor. böylece, apache+mysql otomatik olarak çalışmaya başlıyor.

A’dan Z’ye 50 tane İçerik Yönetim Sistemi (CMS)

mkd | 20 April 2009 17:33

Bildiğiniz gibi içerik yönetim sistemleri kodlama yapmayı bilmeyen insanlar için kurtarıcı niteliğindedir. Gerek kullanımı olsun, gerek eklentileri, gerekse de tasarımı bizi oldukça rahat ettirir. Ancak sonra şu sorun ortaya çıkar; yapacağımız siteye göre hangi içerik yönetim sistemini kullanacağız? Amacına uygun bir içerik yönetim sistemi bulmak bazen gayet zor olabilir. İsteklerinizi tamamen karşılaması için epey araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz. bu bildiride sizler için bu içerik yönetim sistemlerinden pek duyulmayanları ve hepimiz tarafından bilinenleri sunacağım.

Anantasoft Gazelle CMS 1.0

Atarone 1.3

Gelişen CMS, Xoops’un Kurulumu

Outface | 03 March 2009 16:02

Xoops

Xoops, her zaman Joomla‘dan bir adım geride gözükse de aslında ondan farklı işler yapmamaktadır. İçerik yönetim sistemleri arasında kolay olduğu söylenebilecek başta gelen script’lerdendir.

Bu yazımda Xoops‘un kurulumunu anlatacağım. Bundan sonraki yazılarımda (eğer istenirse), Xoops modülleri ve temalardan derleme yaparak devam edeceğim.

Başlangıç olarak son sürüm Xoops’umuzu indirelim.

Xoops’u zip arşivinden çıkardığınızda bizim işimize yarayacak olan htdocs dizininin ya ismini değiştirerek ya da içine girip dosyaları alarak FTP’nize atmaya başlayabilirsiniz.

Dosyalar “upload” edilip, kuruluma geçmeden önce FTP ve site yönetim panelinde yapılacak bazı düzenlemeler olacaktır.

Popüler Web Uygulamalarını Anında Yükle: Fantastico ve Bitnami

admin | 30 December 2008 14:42

Joomla, WordPress gibi açık kaynak kodlu web uygulamalarının son sürümlerini takip edip kurmak ve güncellemelerini takip etmek, sorunsuz bir şekilde yeni güncellemelere geçmek kimi zaman zahmetli olmaktadır. Bunun yerine çoğu hosting firması, bu yazılımların otomatik bir şekilde yüklenip kurulması işlemlerini yapan uygulamalar kullanmayı tercih etmektedir. Gerçekten de bu yol kullanıcılar açısından bile o hosting firmasının tercih edilme sebebi olabilmektedir.

Fantastico De Luxe
Fantastico De Luxe

Bir tıklama ile çok kolay bir şekilde kururlum sağlayan uygulamalardan en bilineni Fantastico‘dur. Geliştiricisi netenberg.com olan fantastico‘nun çalıştığı panel platformu cPanel‘dir.

Ezan Vakitlerini gösteren script

nehuse | 26 November 2007 11:40

Ferruh mavituna’nın blog’unda bahsedilen bu javascript ile siteniz için türkiyede ki tüm illerin ezan saatlerini gösterebilecek bir gadget oluşturup arka plan rengini vs de ayarlayabiliyorsunuz.Hesaplamayı kendisi yapmadan diyanet işlerinden alarak bu konudaki hatalarıda sıfıra indirmiş oluyor.Scriptin igoogle a eklenme phpnukejoomlaXoops modülleride mevcut. Benzer işleve sahip download edilebilir programlardan bazıları ise şunlar 1
2
3

çift o (oo) fenomeni

odo | 25 November 2007 16:16

öyle zannediyorum ki çok kişinin dikkatini çekmiştir. internet dünyası devlerinin marka isimlerinde mevcut iki o (oo) olgusu göze çarpıyor. google ilk akla geleni. onun evvelinde “alemin kralı” olan yahoo‘da da aynı. şimdi facebook fırtınası almış yürümüş ki onun da oo’su var. içerik yönetim sistemlerinin kralı olan joomla yine öyle. skype’nin büyütmeye çalıştığı iddialı joost için de bu durum geçerli.

JOOMLAPRESOOPS (Yeni CeMeSe’niz)

mevlana yusuf | 06 August 2007 23:59

İKİ ARADA BİR DEREDE
HANGİSİNİ KULLANSAM?

CMS (Content Management System) ya da Türkçesiyle, İçerik Yönetim Sistemi, web kullanıcısının
etkileşimli tekniklerle her tür içerik veya dökümanın oluşturulmasını ve bunların isteğe göre
organizesini sağlayan yeni nesil bir sistem olduğunu biliyoruz.
Yine biliyoruz ki, internet denizinde yüzerken aradığımız en önemli özellikler, iyi bir manzara,
temiz bir ortam, tatmin edici bir sürat, rahatlatıcı bir güvenlik ve tüm bunların sonucunda da
mutlu ve tatmin olmuş bir yüz…
Peki kullanacağımız araçlardan hangileri bu isteklere en fazla cevap verebiliyor?
Xoops kullanan biri diyor ki,
kullanıcı dostudur, yönetimi kolaydır. Sonra güvenlidir de.
Wordpres kullanan bir diyor ki,
kontrol edilmesi kolaydır, temaları güzeldir, güvenlidir de.
Joomla kullanan biri diyor ki,
modül eklemek, çıkarmak kolaydır. Eklentileri zengindir. Temaları daha estetiktir.
Güvenli ticaret için de uygundur.

XPlus 2.0.16 çıktı

Nuh | 02 December 2006 07:49

Yıllar boyu xoops hep bildiğimiz xoops olmuştur.lacivert tema,lacivert yönetim paneli.meksikalı dostlarımız sonunda öyle bir iş çıkarmışki helal olsun 🙂 ehh bizde boş dururmuyuz türkçeye çevirir afiyetle kullanırız.

şimdi bazı kardeşlerimiz xoops nedir diyebilir.xoops iys(cms)yani içerik yönetim sistemidir ve tamamen açık kaynak kodludur.

Buradan indirebilirsiniz