wordpress blogunuzu yedeklerken bilgisayarınıza indirmek istemezseniz bir eklenti ile dropbox dosya saklama sitesini kullanarak yedekleyebilirsiniz.böylece birkaç tıklamayla dropbox hesabınızda oluşturduğunuz klasöre blogunuz veritabanı ve dosyalarıyla yedeklenir.
wordpress dersleri hakkında tüm yazılar
wordpress tema nasıl yapılır? ne bilmek gerekir?
nelearful | 17 February 2011 12:34
38 yararlı eğitsel sitesi
metalforever | 09 July 2010 16:32
Dreamweaver ve WordPress ile Dinamik Site Tasarımı
metalforever | 08 July 2010 19:12
Öncelikle biraz geç bir bildiri olacak gibi görünüyor.Haberin kaynağında 1 temmuz günü duyurulmuş.8 Temmuz’da AdobeGunlugu.com sitesinde canlı yayın olarak Dreamweaver ve WordPress ile dinamik siteler tasarlama dersi verilecek.Siz bu bildiriyi okuduğunuzda canlı yayın için biraz geç olabilir ama dersleri kaçırmayacaksınız.Çünkü site yöneticisinin yaptığı açıklamaya göre video kaydı yapılıp yayınlanacakmış.Açıklamaya gitmek için buraya tıklayın.
Konuşmacılar:
Barış Özcan (Adobe)
Halid Özgür (Medyasoft)
Hakan Çamoğlu (Vidobu.com)
Erhan Meydan (Vidobu.com)
Gerekli 10 WordPress Eklentisi
angelsdemos | 30 November 2009 12:49
Wordpress‘in birçok eklentisi bulunmakta.Bu eklentiler sitenin yapısına göre değişmekte. Fakat burada wordpress için gerekli 10 eklentiyi vermiş;
Mobilepress cep telefonundan internete girenler için düşünülmüş bir wordpress eklentisidir. Web sitenize eklenen dökümanların çıktısını cep telefonundan sitenize girenler için düzenler. iPhone, Opera Mini ve Windows Mobile gibi farklı cihazlar veya farklı tarayıcılara göre değiştirebilmeniz mümkün.
Google, Bing, Yahoo ve Ask.com gibi arama motorları için xml site haritanızı anında oluşturabilen bir eklenti. Bu sayede sitenizi dolaşan arama motorları zorlanmadan tüm sayfalarınızı kontrol edicek. Sitenize eklediğiniz herhangi birşey anında arama motorlarına kayıt olacaktır.
17 Adet WordPress Tema Düzenleme Dersi
guttsay | 30 October 2009 14:28
Wordpress internet üzerindeki yetenekli, çok yönlü bir bloglama sistemidir. Kullanım ve geliştirme bakımından hem profesyonel hem de acemi kullanıcılara hitap eder. Bir platform olarak blogcuların bütün ihtiyaçlarını (yazma yetenekleri hariç) karşılar.
Basit düzeni ve hazır işlevselliğine rağmen, tema düzenledikten sonra genellikle aynı temanın orjinal durumuna yakın bir görüntü ortaya çıkar. Bunlar blogları sadece yazı yazmak için kullanlara bir anlam ifade etmeyebilir ama profesyonelce bu işle ilgilenmek isteyenler için gayet önemlidir ve özelleştirmek isteyebilirler.
Aşağıdaki 17 derste blogunuzu daha profesyonel hale getirecek ve özelleştirecek dersleri bulabilirsiniz.
WordPress ile ilgili ihtiyacınız olan her şey
siriusbee | 26 September 2009 19:02
Wordpress bilindiği üzere, şu sıralar dünyanın en popüler blog platformu olarak milyonlarca kullanıcıya sahip. Aynı zamanda bir CMS olarak da yeterli güce sahip oldukça kullanışlı bir sistem.
Seviyeniz ne olursa olsun wordpress için gereksinimleriniz de ona göre değişiyor.
Aşağıda wordpress kurulumu, eklentiler (plug in), ücretli ve ücretsiz temalar, güvenlik ile ilgili yapılması gerekenler, wordpress editörleri, wordpress dersleri, tüyoları, teknikleri gibi ihtiyacınız olan bütün dökümanlara ve materyallere ulaşabileceğiniz 300+ kaynak bulunmaktadır.
İşinize yarayacağını umuyorum.
Wordpress kurulumu: sıfırdan WP kurulum rehberi
Kurulum tamamlandı sırada ne var?: Kurulum sonrası yapmanız gerekenleri aşama aşama anlatan faydalı bir rehber.
Kurulum sonrası ileri seviyede ayarlar: Kurulumdan sonra yapmanız gereken ileri seviyedeki ayarlar için profesyonel bir rehber.
Kurulum sonrası yapmanız gereken 10 şey: burada da aynı şekilde kurulum sonrası yapılması gerekenler maddeler halinde anlatılıyor.
ticari siteler için wordpress
bakiyyebemolu | 31 July 2009 17:44
genellikler blogcuların başvurduğu, içerik yönetim sistemi wordpress ile ticari siteler de hazırlamak mümkün. tabii bunun için birkaç eklentiye ve temaya ihtiyacınız var.
eklentiler:
WordPress e-Commerce Plugin
sıklıkla kullanılan bu eklenti wordpress’e çeşitli ödeme araçlarını entegre etmenize olanak veriyor. eklentinin kişiselleştirilebilir olması da önemli bir artı.
shopp
ücretli bir eklenti olan shopp ile yine internet üzerinden alışveriş imkanı veren sitelerle bağlantı kurabilirsiniz.
eshop
stok kontrolü, istatistikler, ödeme metodları gibi çeşitli özelliklere sahip güzel bir eklenti.
quick shop
bu eklnti ile bir bileşen sayesinde alışveriş kartı ve “sepete ekleme” fonksiyonu oluşturabilirsiniz.
YAK for WordPress
yine wordpress için geliştirilmiş bir açık kaynak alışveriş kartı eklentisi.
temalar
10 İnanılmaz Yararlı WordPress 2.8 Dersi
LeBron | 14 June 2009 15:42
Wordpress
Wordpress sisteminize ek özellikler katmak ve daha işlevsel hale getirmek için aşağıda birbirinden faydalı 10 ders bulunmaktadır.
1. build a wordpress 2.8 widget with new widget api – wpengineer
Wordpress 2.8‘de basit widget oluşturmayı öğrenebilirsiniz. Anlaşılması çok basit ve çok kolaydır.
2. the complete guide to creating widgets in wordpress2.8 – justin tadlock
Bu farklı harika kaynak nasıl widget yapılabileceği ve yeni widget api‘lerinin nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz.
WordPress’i Kurduktan Sonra Yapılması Gereken 10 Şey
pinkfloyd | 28 February 2009 15:09
5 dakikada WordPress kurulumu mükemmeldir ve çoğu zaman bir blog oluşturmak oldukça kolaydır. Karmaşık hiçbir şey yoktur. Ancak WordPress’in kurulumunu tamamladıktan sonra blogunuzdan tam verim alabilmek için yapılması gereken bazı şeyler vardır.
Aşağıdaki listeyi bir kontrol listesi olarak kullanın ve her bir yeni WordPress kurulumunda bu listedekileri uygulamaya çalışın.
1. Admin (Yönetici) Şifresini Değiştirin ve Yazarlarınızı Yönetin
WordPress her kurulduğunuda yönetici hesabı için otomatik olarak bir şifre atar ve bu şifreyi hatırlamanız neredeyse mümkün değildir. Bu sebeple ilk olarak yönetici hesabının şifresini hatırlaması daha kolay bir şifre ile değiştirin.
Kullanıcı ayarlarını Kullanıcılar (Users) paneli üzerinden ayarlayın. Yine aynı sayfa üzerinden blogunuza yeni yazarları ekleyebilirsiniz.
2. Permalinkleri Düzenleyin
Öntanımlı olarak yazılarınızın URLleri http://arsiv.pilli.com/?p=123 gibi görünecektir. Bu URL yapısı hem arama motoru optimizasyonu hem de kullanılabilirlik açısından zayıftır (son kullanıcıya hiçbir şey ifade etmez).
URL yapınızı http://arsiv.pilli.com/wordpressi-kurduktan-sonra-yapilmasi-gereken-10-sey/ olarak görünecektir. Bu sayede yazınızın anahtar kelimelerini URL’ye dahil etmeniz mümkün olacaktır. Blogunuzun URL altyapısını düzenlemek için yapmanız gereken şeyler şunlar:
- Settings » Permalinks sayfasına gidin.
- ‘Common Settings’ altından ‘Custom Structure”ı seçin.
- %postname%/ yazın.
- Ya da URL üzerinde kategorinizin yer almasını istiyorsanız %category%/%postname%/ girebilirsiniz.