bildirgec.org

veri hakkında tüm yazılar

7 defa silmek neden yetmiyor?

mtkocak | 27 January 2011 13:09

Bilgisayar bilindiği gibi dijital aletler. Ekranda gördüğünüz her şey, hoparlörden duyduğunuz ses, word dosyanız, fotoğraflarınız her şey 0 ve 1 lerden oluşuyor. Elektriğin iki kutbu, lambanın iki seçeneği (aç, kapa), pusulanın iki yönü neden varsa, bilgisayar da elektrikle çalışan aletler oldukları için sadece ikili sayı sistemini kullanıyorlar. Örneğin ses önce mikrofondaki mıknatısı titreştiriyor, diyelim ki mikrofonun içinde de minicik bir pusula olsun. Bildiğimiz gibi pusulayı mıknatısa yaklaştırdığınız anda pusula yön değiştirir. Mıknatısın her kuzeyi göstermesi 1, her güneyi göstermesi de 0 olsun. İşte elinizde istediğiniz şarkıya ait dijital kayıt!

Siz bu sıfır ve birleri şöyle düşünebilirsiniz:

Dijital IO
Dijital IO

ANKA-AĞIR ABİ

ili77 | 14 January 2011 12:27

Türkiye ninde sonunda gurur duyabileceği muhteşem bir eseri var. teşekürler tüm emeği geçenlere anka yani ağır abi insansız hava aracı

AĞIR ABİ
AĞIR ABİ

Veri Tabanı ve SQL Yazı Dizisi. Bölüm :1

admin | 25 December 2010 16:48

Bu yazı dizisinde uzun zamandır üzerinde çalıştığım SQL başvuru kaynağını sizlerle paylaşacağım, tamamen SQL üzerine kurulu olan yazı dizisini parça parça düzenleyerek sunacağım, ilk bölümde Veri, Veritabanı, Normalizasyon gibi konulara değinerek hazırlık yapacak ardından da SQL üzerine diğer yazıları yayınlayacağım.

Veri

Veri (Data) herhangi bir konudaki en temel işlenmemiş bilgi topluğudur, örneğin bir bireyin sicil kartı bilgileri içerisinde bireyin Adı bir veridir bunun gibi Soyadı,Kimlik Numarası, Öğrenci numarası, Hesap numarası gibi daha yüzlerce örneğini verebileceğim bilgi türüne veri (data) adı verilir Veriler genellikle kendi başlarına işe yaramazlar örneğin bir veri bankasından alınan tek bir Veri bize pek bir bilgi sağlamazken bu veriye bağlı diğer verilerle birlikte oldukça geniş bir içerik sağlayabilir, Bir öğrencinin Öğrenci numarasından o öğrenciye ait Ad,Soyad,Yaş,Adres ve Ders notlarına ulaşılabilir, bu nedenle her ne kadar Veri tabanının vazgeçilmez öğesi olsa da verinin derlenip harmanlanmamış hali bizlere pek bir şey ifade etmez.
Veri doğru yerde ve doğru zamanda bir çok sorunu çözmekte eşsiz bir araçken yanlış kişilerin ellerinde korkunç bir silaha dönüşebilen oldukça değerli bir öğedir bu nedenle kuruluşlar veri güvenliği konusunda küçümsenemeyecek yatırım yapmak zorundalar kimi zaman veri girişinin malihyeti bu verinin güvenliğini sağlamak için ayrılan bütçeden daha az olabilmektedir.

Silinen Dosyaları Geri Getirme

Java99e | 09 November 2010 13:08

Yanlışlıkla ya da çeşitli nedenlerden dolayı silinen dosyalarınızın arkasından yas tutmanıza gerek yok. Bu yazılımlar silinen dosyalarınızı geri getirebilir.

1. Recuva

Sabit disk, USB sürücü, hafıza kartı ve iPod’daki kayıp verileri geri alabiliyorsunuz. Sürücü biçimlendirilmiş bile olsa, en az kayıpla verilerinizi kurtarabiliyorsunuz.

2. Pandora Recovery

Arşivlenmiş, gizlenmiş, şifrelenmiş ve sıkıştırılmış birçok farklı dosya türünü geri getirebiliyorsunuz. Ayrıca, “Arama” özelliğini kullanarak kayıp dosyaları kendiniz de arayabiliyorsunuz.

Silinenler Bu Cihazla Geri Gelecek

yusuf albeni | 26 August 2010 12:15

Iphone USB Spy Stick
Iphone USB Spy Stick

İphone için geliştirilen USB kiti, silindiğini sandığınız verilerinizi geri getirecek.İphone Spy Stick adını taşıyan cihaz, İphone’unuzdan silinen verilerinizi geri getirmeye yarıyor.Örnek verecek olursak mesaj, rehber, arama geçmişi, fotoğraflar, kaydedilen sesler, internet geçmişi ve hatta takvim uygulamanızdaki notlarınızı bile geri getirebiliyor.Böylelikle yanlışlıkla sildiğiniz verileri geri getirme olanağı kazanmış oluyorsunuz.Ürünün fiyatı 199 dolar olarak açıklanırken, Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Daha Fazla Bilgi İçin

CORSAIR FLASH PADLOCK 2

mcosar | 19 February 2010 18:55

Yüksek performanslı bilgisayar ürünleri ve flash bellek ürünlerinde dünya lideri konumunda olan Corsair firması bugün yeni Flash Padlock 2 güvenli USB flash sürücünün üretimine başladığını duyurdu. Bu benzersiz USB flash bellek kapsamlı ve kişisel verileri, kritik iş dökümanlarınızı, fotoğraflarınızı istemediğiniz kişiler tarafından kullanılmaması için veya kaybettiğinizde içindeki bilgilere ulaşılamaması amacıyla verileri ekstra korumak için tasarlanmıştır.

Veri Kaynakları

admin | 19 January 2010 13:49

Araştırmacıların başvurmak zorunda kaldıkları pek çok veri kaynağı vardır. Bunlardan bazıları insan ve hayvan davranışları, anatomisi ve bitki gibi canlı objeler bazıları da rapor (belge), vb. fiziksel nesnelerin oluşturduğu cansız varlıklardır. En çok başvurulanları gruplayarak, veri kaynaklarını üçe ayırmak olanaklıdır. Bunlar:

1. İnsanlar
2. Belgeler
3. Canlı ve cansız öteki varlık ve kalıntılardır

Araştırmacı, çoğu kez, istediği verileri elde edebilmek için, kişilere başvurmak zorunda kalır. Varolan bilgi ve deneyimlerin, yalnızca (ve belki de çok küçük) bir bölümü yazılmıştır. Birçok kişi, günlük yaşantısında, araştırma konusuna ilişkin önemli görüşler geliştirmekte, çözümler için ipuçları yakalamakta, çözülmesi gereken sorunları açık seçik görebilmektedir. Özellikle, açıklayıcı türden çalışmalarla, problemin daha iyi anlaşılması, uygun hipotezlerin geliştirilmesi ve araştırma öncelik ve yaklaşımlarının saptanmasında, kaynak kişilere başvurmak son derece yararlıdır.

TinyTable İle İleri Düzey Tablo’lu Sunumlar

algoz | 24 November 2009 15:13

Veritabanları, xml veya txt dosyaları gibi birçok veri depolama veya paylaşım noktalarında bulunan verilerin, web sitenizi veya blogunuzu ziyaret eden kullanıcıların çok kolay bir şekilde anlayabileceği/anlamladırabileceği bir arayüzle sunulması oldukça önemlidir.

Bu sunum için en fazla kullanılan düzenlerin/yöntemlerin başında ise; tablolar (table) gelmektedir.

Şu anda 3.versiyonu ile geliştiricilerin kullanımına sunulan ve Javascript ile hazırlanmış bir tablo tasnifçisi/sınıflandırıcısı olan TinyTable V3 eklentisi/aracı, veri kaynaklarından çekeceğiniz çeşitli türdeki verileri, ziyaretçilerinize düzgün bir yapıda sunmanızın yanında, ziyaretçilerinize tablo üzerinde; sıralama, sınıflama ve arama yapabilme olanağı tanıyarak, ziyaretçilerinizin tablodaki verilerden elde edecekleri verimi artırmakta.

İlginç Flickr Grupları

admin | 23 November 2009 13:07

Flickr kimilerine göre sadece bir fotoğraf deposu.
Oysa Flickr’da bir çok ilginç grup var ve bu gruplarda sergilenen görsel malzemeler birçoğumuz için esin kaynağı. İşte onlardan bazıları:

http://www.flickr.com/groups/16135094@N00/pool/

Info Graphics
Info Graphics

Bilginin grafik, şema v.b görselleştirilmesi konusunda uzmanlaşmış bir Flickr grubu.
Üye sayısı 1130, yapıt sayısı:2337

Guardian Datastore

Guardian Datastore
Guardian Datastore

Veriler http://www.guardian.co.uk/datablog adresinden, bunları görselleştirmek size ait.
Üye sayısı 340, yapıt sayısı:126

Web sitesi istatistikleri

darkhorn | 08 November 2009 20:46

Herhangi bir siteye ait, ziyaretçi sayısı, sayfa gösterimi sayısı ve reklam gelirini, ay, hafta ya da gün cinsiden gösteren bir veri tablosunu nereden bulabilirim?