bildirgec.org

ucla hakkında tüm yazılar

İnternet Tarihi

captainboss | 14 August 2009 23:03

Eğer bir web sitesi yapmak istiyorsanız, yapacağınız şeyin tarihi hakkında bir şeyler bilmeniz sizin hem genel kültürünüzün artması, hem de internetin nasıl dünyaya geldiği hakkında bilgi sahibi olmanız bakımından yararlı olacaktır düşüncesiyle bu yazıyla blogumuza giriş yapmaya karar verdim.
Amerikan Federal Hükümeti, askeri projelerde kullanılan bilgisayarları birbiriyle kolayca anlaşır hale getirmek amacıyla 1969’da bir proje başlatır(Bilgisayar’da ilk olarak askeri projeler hakkındaki çalışmalar vesilesi ile ortaya çıkmıştır.)Bu sebeple Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından bilgisayarlar arasındaki uyum sorununu çözmek için bir ihale açılır ve ihaleyi UCLA üniversitesi kazanır.

Kan Tahlilini Cep Telefonundan Yapmak

zabun | 20 January 2009 00:53

UCLA Elektronik Mühendisliği bölümünde Bio/Nano Fotonik Laboratuvarı müdürü Prof. Aydoğan Özcan, bir cep telefonu / web kamerasıyla bile vücut sıvı örneklerindeki hücreleri ve mikro parçacıkları görüntülemeyi sağlayan bir teknik geliştirdi.

Söz konusu çalışma LUCAS – Lensless Ultrawide Field Cell Monitoring Array Platform based on Shadow Imaging (Gölge Görüntüleme Tabanlı Merceksiz Ultrageniş Hücre Görüntüleme Dizin Platformu) olarak adlandırılıyor. Bazı eklentilerle sıradan bir cep telefonunun kamerası kullanılarak HIV, sıtma, lösemi benzeri kan hastalıklarının tanımlanması deneyleri UCLA’da Özcan tarafından gerçekleştiriliyor. Bu teknikle, bir mercek kullanmaksızın saniyeler içinde binlerce hücre aynı anda ayırt edilebiliyor. Sıvı örneği doğrudan fotoğraf sensörünün üzerine konuyor. Örneğe doğrultulan mavi bir LED’in 470nm dalga boylu ışığı, örnekteki hücrelerin şekilsel farklarını ortaya çıkarıyor. Alıcıdan elde edilen bu görüntüden ilgili veriler, bu iş için özelleşmiş bir yazılımın sayesinde anlamlı bilgilere dönüştürülüyor.

[wired]

İnternet Kullanımı Beyni Kitap Okumaktan Daha Fazla Geliştiriyor

ekuplu | 22 November 2008 14:47

UCLA (University of California, Los Angeles) nın yapmış olduğu bir araştırmaya göre özellikle orta yaş ve sonrası grubu için internet kullanımı beyini güçlendiriyor.

Bir çok deneğin sürf yaparken ve kitap okurkan alınan beyin taramaları resimdeki sonuçları verdi. İlk resim de kitap okurken, ikinci resimde de sürf yaparken çekilen beyin taramalarını görebiliyoruz.

Her iki resimde de ortak gördüğümüz kısımların beynin lisan kontrölü, okuma, hafıza ve görsel yeteneklerle ilgili bölgeler olduğunu söylüyor ilgili BBC haberi.

Selobantın Başka Marifetleri de Varmış!

zabun | 24 October 2008 20:49

Nature‘nin haberine göre, Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi‘sinde yapılan bir çalışmada araştırmacılar kırtasiyede bulunabilecek basit bir çeşit selobant ile x ışınları elde edilebileceğini keşfetmişler. X ışınların sürekli bir biçimde elde edilmesi, sadece bantın sabit bir hızla açılmasıyla gerçekleşiyor. Sabit hızla soyulma işlemi için bant, vakumlanan bir ortamda, motorlu bir makara sistemine yerleştirilmiş. Açılma işlemi boyunca bir Geiger sayacı ile oluşan radyasyon tespit edilebilmiş. Dahası araştırmacılar, diş hekimlerinin kullandıkları türden bir röntgen filmini, elde edilen x ışınlarına maruz bırakarak parmak kemiklerinin röntgenini çekmişler. Çalışmanın tıbbi görüntüleme alanında kullanılabileceği düşünülmekte. [video]

UCLA hacklendi

asymptot | 12 December 2006 14:44

haberde UCLAin veritabanın nasıl hacklendiği anlatılıyor. 800.000 kişinin sosyola güvenlik numarası, doğum tarihi de dahil olmak üzere kimlik bilgileri ve birçok bilgisi ele geçirilmiş. bu bilgiler kimkil hırsızlığı/identity theft için gereken bilgiler. böylece binlerce kişinin kimliği çalındı ve kullanılabilir hale geldi.

saldırı üniversite yetkilileri tarafından öel bir program kullanıldığı belirtilerek sofistike olarak nitelendirildi

ucla’da şiddet

nihilanth | 18 November 2006 07:55

bir ceptelefonuyla kaydedilip youtube’a aktarılan bu görüntüler ucla(university of california) kütüphanesi’nde yaşanan, öğrenci kimliği yanında olmayan bir iranlı öğrenciye (mostafa tabatabainejad) uygulanan şiddeti gözler önüne seriyor. kütüphaneyi terketmesi söylenen öğrenci polislerle tartışınca elektrikli silahla(tazer gun) işkenceye uğratılıyor.