bildirgec.org

tüp hakkında tüm yazılar

Gaz kaçağı ev kazalarına karşı

Beacool | 31 May 2010 15:09

Bu gibi haberlerle sık sık karşılaşıyoruz...
Bu gibi haberlerle sık sık karşılaşıyoruz…

Ekonomik ya da eğitim durumu ne olursa olsun tanıdığım hiç kimsede bir yangın alarmı, acil durum çantası, ya da bir ilk yardım dolabı gibi önlemleri bu güne kadar görebilmiş değilim. Amerika’da ölümlerin en çok ev içi kazalarla gerçekleştiğini biliyor musunuz? Kimsenin pek de önemsediği bir konu olduğunu düşünmediğim ev içi güvenliklerini acaba aramızda kaç kişi uygulamakta? (bkz yazı sonu notu)

Türkiye’yi ele alırsak ev kazalarının en çok rastlananı soba ya da gaz zehirlenmeleri. Dikkatsizlik ya da ihmal sonucu hemen hemen her kış yüzlerce zehirlenme vakası gerçekleşiyor. Bu durum basit şekillerde önlenebilecekken ne yazık ki bu konuda olan eğitim eksiği ve klasik “Bana bişi olmaz” Türk mantığı yüzünden hem geride gözü yaşlı insanlar hem de ekonomiye büyük zararlar getirmekte.

O aslında hepimizin evindeki gizli bomba!
O aslında hepimizin evindeki gizli bomba!

Aslında şimdiki haberim bu noktada ülkemize çok yarar sağlayabilecek yapıda. EZ Gas Detector ismiyle piyasada kendine yer edinmiş ürünümüz gerek taşınabilir yapısı gerekse uygun fiyatıyla her eve misafir olabilir.

EZ Gas Detector iki det AA pil ile çalışmakta. Ortamın gaz seviyesine göre kendi kendini kalibre edebiliyor. Üzerindeki Ledlerin yardımıyla çalışma durumunu gözlemleyip herhangi bir kaçak karşısında sizi bağrım bağrım bağararak uyarmakta.

cav vazio t-3

schizophrenia13 | 27 October 2009 16:35

cav vazio t-3
cav vazio t-3

japon üretici cav’ın vakum tüplü yükselticiye sahip ses sistemi vazio t-3, ipod için tasarlanmış. 2 farklı kaplamaya sahip olarak satın alınabilecek sistem üzerinde bir dijital analog çevirici barındırmakta.

cav vazio t-3
cav vazio t-3

yükselticinin bazı özellikleri:

Altınızda Tüpünüz Olsun

pzvnk | 30 April 2009 14:57

Nedense, benim çok hoşuma gider birden fazla işlevi olan zamazingolar.

Balık tutarken veya piknik yaparken (ismini yanlış hatırlamıyorsam) “balıkçı sandalyesi”ni yan çevirip tüp olarak kullanabiliyoruz. Youngsuk Kim & Yoonsang Kim‘in elinden geçmiş şık ve sade bir tasarımdır kendisi.

MARMARAY PROJESİ

aydin gelini | 09 January 2009 15:04

Marmaray Projesi asrın projesi olarakta gündemde olmakla beraber Asya ve Avrupayı suyun altından birbirine bağlayacak olan tünel;sabah ve akşam trafiğini önlemesi bekleniyor.umarız ki 10 milyonu aşan nufuslu ve hergün daha da yükselen kalabalığa alternatif olabilir.21.yüzyılda dünyanın en büyük sualtı ulaşım projesi aksaklıklarda olsa son hızıyla devam ediyor.istanbulluların yüzünü güldürecek olan proje ye asrın projesi dememek imkansız.7 gün 24 saat çalışan insanlar,milyar dolarlar değerinde harcana bütçe profosyonel bir hareket planı projenin büyüklüğünü doğrular nitelikte.
karada yapılan kazılarda istanbulun ilk günlerinden kalan tarihi eserler,yaşam gereçleri ve büyük sandal iskeletleri çıktı ve arkeologlar projenin bir süreliğine de olsa durmasını istediler..aslında bu proje ile gün yüzüne İstanbul un diğer yüzü
de ortaya çıktı.İstanbul un Avrupa yakasında Halkalıdan; Anadoluda ise Gebzede kesintisiz hizmet verecek.
suyun altından geçişi sağlayacak olan demir yolu hattı;İstanbul u Dünyada da bir kıtadan diğer kıtaya 5 dakikada geçilen tek yer haline getirecek..
gerçekten de asrın projesi olarak değerlendirilmekte haklı.tüm tehlikelere rahmen projenin tamamlanmasına günler kaldı..
dünyanın en faal ve en tehlikeli fay hattının üzerine yapılan proje ulaşım için can suyu anlamına geliyor.

Devir İktisat Devri

zabun | 04 September 2008 23:41

Hemen herkesin evinde kullandığı; diş macunu, merhem, yapıştırıcı, yağlı boya, bal, ançuez, hardal, krem gibi sarfedilen ihtiyaçların hepsinin tüp şeklinde ambalajlandığını biliyoruz. Lakin bu ambalajlama yöntemi bir yandan kullanımı kolaylaştırır, diğer yandan içerisindeki maddenin hepsinden istifade etmemize olanak tanımaz. Özellikle alüminyum tüpler sıkıldıklarında deforme olur ve düzgün kullanıma imkan vermezler. Yani aldığımız şeylerin bir kısmını daha kullanmadan çöpe atarız. Bu olumsuz durumu aşmamızı sağlayan, çeşitli tüp sıkıcı aparatlar piyasada bulunmakta. Resimlerdeki ürünler diğer aparatlarla aynı işlevi görsede, çeşitli büyüklükteki tüpler için kullanabileceğiniz ve tüpleri bazı emsallerine oranla daha kolay yerleştirebileceğiniz bir şekilde tasarlanmış. Anlıyacağınız işlerini diğerlerine göre daha iyi görüyorlar. Metalden yapılmış tüplere kalıcı zig zag bir şekil verdiğinden, tüpü aparatta tutmanıza da gerek kalmıyor. Diğer yöntemler de ilginizi çekebilir.

Yardım eder misiniz?

SEVDALIMHAYAT[pilli_silinen_hesap] | 07 July 2008 14:06

Ne kadar marka oluşmuş hayatımızda diye düşündüm bu sabah durup dururken.Beynimize kazımış sermaye bir şekilde ve kazımaya da devam etmekte.Sakalım uzamış gideyim şuradan bir permatikalayım.Almak istediğim aslında sakalımı kesecek bir alet.Ama dilime dolanmış bu permatik.Mutfakta aygaz bitmiş.Biten markamı yoksa kullandığımız yakıt mı?
Ya bankamatiğimizin kullanım süresinin dolmasına ne demeli.
Sayabileceğimiz o kadar çok marka var.Örneğin analarımız küçükken her deterjana tursil derdi.Beynimi kemirmeye başladı.Hadi yardımcı olun tamamlayalım şu meretleri.

Yaz… Rahatla

selimreis | 12 May 2008 19:29

Günümüzdeki olumsuz şartlardan dolayı bir çok insan sinir tüpü gibi ortalarda dolaşıyor. Sizde bunlardan biriyseniz buraya girin, sizi sinirlendiren, canınızı sıkan veya moralinizi bozan her ne varsa yazın, rahatlayın!

107 yıldır sönmeden yanan lamba

emsvizyon | 11 May 2008 10:22

http://video.msn.com/?mkt=en-us&vid=3f18d7b9-6853-45a1-a1f7-a134ce51d53f&playlist=videoByTag:tag:viral:ns:Gallery:mk:us:vs:1&from=MSNHP&tab=m137&GT1=42003

güvenli lpg kullanımı

hales | 09 May 2008 10:09

Her ne kadar evlerde LPG yani tüp gaz kullanımı doğalgaza bağlı olarak azalıyor olsa da hatrı sayılır bir çoğunluğun mutfağında hatta belki banyoda hala tüp bulunuyor. Markadan markaya şekil biraz fark etse de temel olarak evlerimize giren 2 tip tüp var. 12’lik uzun ve şişman. Uzun tüpler eskiden daha revaşta iken dedantörlerinin kolay takılması ve bu sayede servis elemanını içeri sokmadan kapıdan tüpünüzü alıp kendi montajınızı yapmanızı sağlamasıyla şişman tüpler daha yaygın hale geldi. Bugün bir (pek yaygın olmayan) marka hariç tüm LPG şirketlerinin 12 kg’lik şişman tüpleri birbirine benzer şekilde. Hemen hemen hepsinin dedantör ve güvenlik hortumları vs aynı. Peki neye dikkat etmeliyiz?
1. En ama en önemlisi tüpünüzü dik kullanmanız. Bu sayede önce tüpün içindeki gaz faz kullanılmaya başlanacaktır. Eğer eğik kullanırsanız sıvı faz hortuma doğru gelecek ve herhangi bir sızıntı durumunda yangın ihtimalini ve büyüklüğünü arttıracaktır.
2.Hortum ve kelepçenizi 2 yıldan fazla kullanmayın. Yıllar içinde hortumunuz sertleşir ve bağlantı yerlerinden çatlama eğilimi gösterir. En doğrusu optimum süre olan 2 yılda bir hortum ve kelepçenizi yenilemektir. (bayinizden isterseniz meblası çok yüksek olmayan bu işlemi bedelsiz gerçekleştirecektir)
3. Şekil şemal renk olarak evinizin süsü olmasa da tüpünüzü saklamayın, üzerini örtmeyin, ısıya mağruz bırakmayın.
4. LPG normalde kokusuz ve zehirsiz bir gazdır. Ama yanıcı ve parlayıcıdır. Güvenliğiniz için kokulandırılır. Eğer bir sızıntı hissederseniz hemen dedantörünüzü kapayın. Cam ve pencerelerinizi açın. Duylar dahil elektrikli hiç bir alete dokunmayın. Hemen bayinizi arayıp yardım isteyin. Yere birikmiş gazı bir süpürge(çalı) vs yardımıyla dışarı süpürün.
5. Tüpün bağlantı yerlerinden sızıntı yaptığını düşünüyorsanız ya da tüpünüz geldiğinde servis elemanı tüpü taktıktan sonra kontrol etmek isterse bunu ASLA çakmak vb bir aletle yapmayın. Varsa servis elemanındaki kontrol köpüğünü yoksa kendiniz bir sabunu köpürterek kaçak olabileceğini düşündüğünüz yere sürün.

tüpte kağıt mendil ve tuvalet kağıdı

hoodly | 15 March 2008 00:39

tüpte kağıt mendil ve tuvalet kağıdı
tüp kutuda kağıt mendil ve tuvalet kağıdı

Eğer yanınızda taşıdığınız tuvalet kağıdını kimsenin görmesini istemiyorsanız ya da bu kağıt mendil ise ve farklı bir tarzda eşyalar kullanmayı tercih ediyorsanız bunlar tam size göre. Bir diş macunu ya da yapıştırıcı olduğu zannedilen ama içinde tuvalet kağıdı ve ya kağıt mendil bulunan sizin gizli tüpleriniz.