bildirgec.org

traffic hakkında tüm yazılar

alexa süper lig

ANDER | 07 February 2011 19:59

süper ligin zirvesi 20.hafta itibari ile birlikte alev alev yanmaya başladı.haftalardır liderliği bırakmayan trabzonspor’un artık bir ortağı var zirvede.geçen sezonun şampiyonu bursaspor, trabzonspor’un puan kaybettiği haftada aldığı 3 puanla zirveye ortak oldu.
zirvenin en yakın takipçilerinden fenerbahçe ve kayserispor’da trabzonspor’un puan kaybetmesiyle zirve ile puan farkını iyice azalttılar.

Yeni Siteler İçin Ufak Seo İpuçları

admin | 02 August 2010 14:02

Yeni bir site açtıysanız ve ne yapacağınız konusunda bir fikriniz yoksa o zaman yazımızı okumaya başlayın.

Eğer sitenizi yeni açtıysanız ilk yapmanız gereken onu sürekli özgün içeriklerle güncel tutmanız gerek. Özellikle son yıllarda google’nin özgün içerik konusuna normalinden daha fazla özen göstermesi bu maddeyi en önemli madde yapıyor. Tabi ziyaretçinizin de kaliteli ve özgün içeriği görünce sitenize bağlı kalmasıda unutulmamalıdır. Ancak yinede özgün ve güncel içerik zamanınız yoksa kopyaladığınız içeriklerin aralarına 1-2 cümlelik kendi yorumunuzu katabilirsiniz.

popüler S.E.O yasaları – 3

lazaronnie | 09 July 2010 10:07


toplamda 3 bölüm sürmesini planladığım seo dökümanına kaldığımız yerden devam ediyoruz. önceki 2 bölüme ulaşmak için;

bölüm 1
bölüm 2

  1. sayfa içi seo
    • sayfa başlığı (<title></title>)
      sayfalarınıza başlıklar yazıyor olmanız, muhtemelen arama motorları için son derece önemli bir avantaj diyebiliriz. sayfa başlıkları, sitenizin kalitesini belirlemede büyük bir rol oynar.

      ancak başlık seçerken de dikkat edilesi hususlar var. mesela başlığınızı fazla uzatmayın, kısa kesin. dökümanda geçen anahtar kelimeleri içermesini sağlayın. rekabet amaçlamayın, agresif olmayın, makul cümleleriniz olsun. bu bir ölçüde kalitenizi arttıracaktır.

      marka isminiz başlıklarda geçsin. marka isminizin şık durduğundan eminseniz, muhtemelen önce marka ismini yazmayı tercih edersiniz. çekinmeyin, yazın! başlıklar önemli dedik ama başlığın ilk kelimeleri de başlıbaşına önem arz eder. bu nedenle cilalı ve müşteri gözünde değerli bir marka yaratabildiyseniz, şimdi bunu kullanma zamanı geldi demektir. çekinmeden önce markanızı yazın. bu tıklanma oranınızı arttırır.

      elbette markanızın tanınmadığından eminseniz başlıkların son kısmına marka isminizi iliştirmeniz daha yararlı olacaktır. sonuçta başlıklar marka algısını yükseltecek alanlar değil, içeriğinizi tanıtan yerlerdir. marka yaratmak için değişik yöntemlere yönelin. mesela reklam gibi…

popüler S.E.O yasaları – 1

lazaronnie | 01 July 2010 12:21

arama motoru optimizasyonu günümüzde çok önemli bir sektör halini aldı. bunda elbette google‘ın büyük bir başarı elde etmiş olması ve web‘in geleceğini neredeyse tek başına yazmaya başlaması büyük rol oynamıştır. ünlü arama motoru google’ın en son hamlesi caffeine adını verdiği yeni alt yapıyı faaliyete geçirmesi oldu. ancak her zamanki gibi caffeine hakkında bilinenler google’ın resmi açıklamaları ve ortalıkta dolaşan şehir efsanelerinden ibaret. henüz…

üstelik dünyadaki tek web arama motoru google değil elbette. yahoo, bing gibi arama servislerinin kullanıcı sayısı hiç de azımsanacak sayıda değil. öyleyse bugüne dek bilinen ve fayda sağladığı kanıtlanmış seo teknikleri hala tedavülde diyebiliriz. her ne kadar caffeine ile birlikte sosyal içeriğin ve içeriğin tazeliğinin artık hiç olmadığı kadar önem kazandığını bilsek de eski seo taktiklerinin rafa kalkıp kalkmadığı belirsiz ve diğer arama motorları şimdilik herhangi bir altyapı değişimi açıklamıdıklarına göre eski seo mekanizmasının kökten bittiğini iddia edemeyiz.

öyleyse şimdi en önemli birkaç seo çalışmasından bahsedelim. böylece web sitenizdeki içeriği daha görünür kılabilir, ziyaretçilerin sitenizi kolay bulmasını sağlayabilirsiniz.

  1. arama motoru dostuluğu (s.e.f web development)
  • kopya içerik

arama motorları birbirinin tıpkısı içerikleri görmekten nefret eder. sokakta baktığınızda gördüğünüz halley veya biskrem ambalajları gözünüze ne kadar çöp olarak görünüyorsa arama motorları da benzer içeriği o kadar çöp biçiminde görürler.

kopya içerik durumu bazen bir paradoksa dönüşür. içerik yönetim sistemleri (cms), kategoridir, üründür, özelliğidir derken çoğu zaman bir tek içerik için farklı farklı url‘ler oluşturabiliyorlar. bu durumu çözmek için robot.txt dosyaları, tâli linklerinizi noindex olarak etiketlemek veya 301 durum kodu ile yönlendirme yapmak en geçerli çözüm yollarıdır. ayrıca bir geliştiriciyseniz linkler için google’ın resmi öznitelik raporlarına bakmalısınız.

Alexa sıralaması ne kadar doğru?

firederick | 16 June 2009 15:41

Binlerce insan web sitelerini Alexa‘daki sıralamaya göre değerlendirme ihtiyacı içine girmiş durumda. Fakat alexa sıralaması sadece numaralardan ibaret. Günün sonunda size 5 kuruş kazandırmıyor.

Alexa, Amazon Group’a bağlı, internet sitelerinin ne kadar trafik aldığını ölçmeyi hedefleyen bir şirket. Alexa.com‘da bu şirketin resmi internet sitesi.

Basit olarak Alexa sıralamanız ne kadar düşükse, internet siteniz de o kadar trafik alıyor diyebiliriz. Herkes bu sıralamada 1 numara olmaya çalışıyor. Bu, 1 numara olan web sitesinin dünyadaki diğer sitelerin hepsinden daha fazla trafik çektiğini, hepsinden daha popüler olduğunu gösteriyor. Şu anda birincilik Yahoo‘da ve tahmin edebileceğiniz gibi yahoo’yu google, microsoft, ebay gibi devlerin siteleri takip ediyor.

Salma Hayek

queennothing | 21 October 2008 11:40

Gözünü Meksika’dan Hollywood’a diken, ailesi başta olmak üzere yoluna çıkan herkesi yanıltmayı başaran “femme fatale”; Salma Hayek Jimenez.
Lübnan asıllı zengin bir iş adamı olan Sami Hayek Dominguez ile Meksikalı opera sanatçısı Dani Hayek evliliğinin ilk çocuğu. 2 Eylül 1966 tarihinde Meksika’yı oluşturan 31 eylaletten birinde; merkezin doğusunda yer alan Veracruz‘da dünyaya geldi. (Coatzacoalcos)

Daha sonra, aileye ‘Sami‘ adında bir erkek çocuğu daha katıldı.
Meksika’da normal bir hayat sürdüren Hayek ailesi, Salma’nın henüz 5 yaşındayken sahnede izlediği “Willy Wonka and the Chocolate Factory” adlı fantastik / müzikal oyundan etkilenip de kurduğu oyunculuk hayallerine aldırış etmedi.
Salma 12 – 13 yaşlarına geldiğinde aktris olma isteğini bastıramıyordu, fakat her seferinde ailesinin onun için yaptığı planlar daha baskın geliyordu. Salma için karar verilmişti; iyi gelir getiren düzenli bir işte çalışacak ve geleceğini garanti edecekti. Uzun süre onların istediği gibi davransa da, ‘kendi kimliği’ni daha fazla bastıramadı ve ailesine karşı çıktı.
Meksika Ulusal Üniversitesi‘nde profesyonel oyunculuk eğitimi almaya başlayan Hayek, bir çok tiyatro ve reklam filmlerinde rol aldı.

İlk olarak 1988 yapımı “Un Nuevo amanecer” adlı TV dizisinde rol alan Hayek, bu romantizm temalı pembe dizide ‘Fabiola‘ karakterini canlandırdı.
1989 – 1991 yılları arasında ise, daha sonra adından sıkça söz edilecek ve “Salma Hayek’i Meksikalılar’a tanıtan dizi” şeklinde anılacak olan “Teresa” adlı pembe dizide de rol aldı. Dizide, Kaliforniyalı müzisyen Roberto Enrique ve “Babel“den tanıdığımız aktör Gael García Bernal da rol almıştı.

Meksika sokaklarında parmakla gösterilecek kadar ün sahibi olan Hayek, Hollywood’da kararlıydı. Çünkü, Meksika’da ne kadar başarılı ve ünlü olursa olsun, asla tatmin olmayacağını ve çok fazla kazanamayacağını biliyordu.
Meksika başarısının ardından arkadaşları ve ailesi de Hayek’e destek oluyordu. Nişanlısı Richard Anthony Crenna JR.’dan da (Richard Crenna‘nın oğlu) ayrılarak Hollywood’a gitti.

Hollywood; kurtlar sofrası. Meksika aksanıyla Hollywood’da şansı düşüktü. “Bir Meksikalı’nın Hollywood’da işi yok” denildiyse de, 1941 yapımı “Shadow of the Thin Man” adlı filmle tanınan aktris Stella Adler, Hayek’e oyunculuk ve diksiyon dersi vermeye başladı. Adler, 1992 yılının Aralık ayında yaşamını yitirdi.

Hollywood yıldızlarından Liv Tyler’da da bulunan “Dyslexia” hastalığı, Hayek’de doğuştan vardı. (Harfleri veya rakamları karıştırma. Kişi, düşündüğü şeyi değil ağzından çıkan şeyi söyler. Mesela, kişiye yaşı sorulduğunda, 35 ise 10 diyebilir. Bu hastalık, beynin sol tarafındaki işlev bozukluğundan kaynaklanıyor. Tedavi edilmesi için, kişiye özgü öğrenme teknikleri geliştirmek gerekiyor.)

68 Ping Servisi

filezza | 05 August 2008 10:43

Ping servisleri
Ping servisleri

Genellikle blog sahiplerinin, blog trafiklerini artırmak için kullandığı bir yoldur, ping servisleri ile blog güncellemelerini, arama motorları ve blog dizini sitelerine bildirmek.

Sizde ping servislerini ile blog trafiğinizi artırararak yazılarınızın daha çok kişiye ulaşmasını istiyorsanız, aşağıdaki listeyi kullanabilirsiniz.

http://rpc.technorati.com/rpc/ping
http://ping.blo.gs/
http://rpc.weblogs.com/RPC2
http://rpc.blogrolling.com/pinger/
http://www.weblogues.com/ping
http://rpc.pingomatic.com/
http://api.moreover.com/RPC2
http://ping.weblogalot.com/rpc.php
http://api.my.yahoo.com/RPC2
http://ping.feedburner.com
http://rpc.icerocket.com:10080/
http://pinger.blogflux.com/rpc
http://joueb.com/cgi-bin/rpc.pl
http://pinger.blogflux.com/xml-rpc.php
http://rpc.twingly.com/
http://geourl.org/ping/
http://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdates
http://bulkfeeds.net/rpc
http://ping.myblog.jp
http://ping.bloggers.jp/rpc/
http://bblog.com/ping.php
http://api.feedster.com/ping
http://xping.pubsub.com/ping/
http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php
http://rpc.newsgator.com/
http://topicexchange.com/RPC2
http://www.blogdigger.com/RPC2
http://www.blogstreet.com/xrbin/xmlrpc.cgi
http://www.newsisfree.com/RPCCloud
http://ping.weblogs.se/
http://blogmatcher.com/u.php
http://coreblog.org/ping/
http://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdates
http://bulkfeeds.net/rpc
http://trackback.bakeinu.jp/bakeping.php
http://ping.bitacoras.com
http://ping.bloggers.jp/rpc/
http://ping.blogmura.jp/rpc/
http://xmlrpc.blogg.de
http://1470.net/api/ping
http://blog.goo.ne.jp/XMLRPC
http://ping.rootblog.com/rpc.php
http://rcs.datashed.net/RPC2
http://rpc.blogbuzzmachine.com/RPC2
http://blogbot.dk/io/xml-rpc.php
http://www.blogoole.com/ping/
http://www.snipsnap.org/RPC2
http://www.lasermemory.com/lsrpc/
http://www.blogroots.com/tb_populi.blog?id=1
http://ping.exblog.jp/xmlrpc
http://www.bitacoles.net/ping.php
http://thingamablog.sourceforge.net/ping.php
http://www.blogsnow.com/ping
http://www.blogoon.net/ping/
http://www.popdex.com/addsite.php
http://ping.amagle.com/
http://bitacoras.net/ping
http://ping.cocolog-nifty.com/xmlrpc
http://blogdb.jp/xmlrpc
http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://www.vizibox.com/ping/ping.php
http://www.blogoon.net/ping/
http://www.holycowdude.com/rpc/ping/
http://xping.pubsub.com/ping/
http://ping.weblogalot.com/rpc.php
http://rpc.blogbuzzmachine.com/RPC2
http://ping.cocolog-nifty.com/xmlrpc
http://www.vizibox.com/ping/ping.php