bildirgec.org

firederick

11 yıl önce üye olmuş, 27 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Artık resmi! : Google, sıralama yaparken anahtar kelimeleri kullanmıyor

firederick | 04 January 2010 15:38

Google’ın arama sonuçlarını sıralarken anahtar kelimeleri kullanmadığı dedikodusunu mutlaka duymuşuzdur. Her kafadan ayrı ses çıktığı için kesin bir kanıya varmak mümkün değildi. Hepimiz yetkili bir ağızdan neden bir açıklama yapılmıyor diye düşünüyorduk.

Google’ın resmi blogundan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Bir röportaj sırasında Google’ın Arama Kalitesi Takımı çalışanı Matt Cutts konuya son noktayı koydu.

en geniş paypal rehberi: nedir? nasıl kullanılır?

firederick | 01 September 2009 14:44

kredi kartı konusunda çok hassas olan, hala online alışveriş’in tehlikeli olduğunu düşünen kişiler yani bizler için bir paypal rehberi hazırlamak istedim. yazıda paypal‘ın ne olduğundan nasıl kullanılacağına, nerede kullanılacağından ne için kullanılacağına kadar çok geniş bilgiler var. rehber, paypal‘ı hiç kullanmamış hatta hiç duymamış olanların da olduğu göz önüne alınarak sade, akıcı ve kolay bir dille hazırlanmıştır. Üstelik ekran görüntüleriyle.. Yazı bu adreste..

paypal.com ana sayfa
paypal.com ana sayfa

gmail’in az bilinen 10 özelliği

firederick | 04 July 2009 11:00

Gmail gerçekten çok kullanışlı bir servis. Ücretsiz olduğunu hissettiren hiçbir açığı, hiçbir kısıtlaması yok. Maillerinizin imza kısmına hotmail ve windowslive‘ın yaptığı gibi reklam mesajları da eklemiyor. En önemlisi de size muazzam büyüklükte bir depolama alanı sunuyor ki bu alanı doldurmak neredeyse imkansız. Yazımda gmail kullanıcılarının çok az bildiği, bilse bile çok az kullandığı bazı kullanışlı özelliklerden bahsedeceğim.

Etkili ‘site bakımda’ sayfaları

firederick | 19 June 2009 13:34

Her internet sitesi bakıma alınabilir. Herhangi bir nedenden dolayı siteyi kullanıma kapatmak zorunda kalabilirsiniz. Sitenizin düştüğünü yani kullanıma kapatıldığını gören ziyaretçiyi tekrar siteye çekebilmek için bu tarz site bakımda sayfası hazırlamak çok önemlidir. Yazımda site bakımda sayfalarının en etkili şekilde nasıl kullanılabileceğini anlatacağım.

Yazım 8 bölümden oluşuyor;
1. basitlik ve anlaşılırlık
2. herşey sizin için
3. mizah kullanmak
4. siteyle aynı sayfalar
5. şu tarihte-saatte döneceğiz
6. yapılabilecek şey önerin
7. geri dönünce biz çağıralım
8. şunları yaptık şunlar kaldı

1. Basitlik ve anlaşılırlık
Site bakımdasayfalarının basit olması sitenizin kapanma nedeninin basit bir güncelleme veya gerekli bir özellik eklemesi olduğunu vurgular. Daha basit “site bakımda” sayfaları daha etkili olur. Logonuz ile birlikte sadece ne kadar sürede sitenin aktif olacağını belirtmeniz bile yeterli olabilir.

Site bakımda sayfalarınız için başka bir kullanışlı özellik de bu sayfaları birdenfazladilde yaratmanız. İnternetin uluslararası bir havuz olduğunu düşünürsek en azından ingilizceyi de diller arasına katmanız yararlı olabilir. En azından online çeviricileri (google-translate gibi) kullanın.

Alexa sıralaması ne kadar doğru?

firederick | 16 June 2009 15:41

Binlerce insan web sitelerini Alexa‘daki sıralamaya göre değerlendirme ihtiyacı içine girmiş durumda. Fakat alexa sıralaması sadece numaralardan ibaret. Günün sonunda size 5 kuruş kazandırmıyor.

Alexa, Amazon Group’a bağlı, internet sitelerinin ne kadar trafik aldığını ölçmeyi hedefleyen bir şirket. Alexa.com‘da bu şirketin resmi internet sitesi.

Basit olarak Alexa sıralamanız ne kadar düşükse, internet siteniz de o kadar trafik alıyor diyebiliriz. Herkes bu sıralamada 1 numara olmaya çalışıyor. Bu, 1 numara olan web sitesinin dünyadaki diğer sitelerin hepsinden daha fazla trafik çektiğini, hepsinden daha popüler olduğunu gösteriyor. Şu anda birincilik Yahoo‘da ve tahmin edebileceğiniz gibi yahoo’yu google, microsoft, ebay gibi devlerin siteleri takip ediyor.

Sitenize orjinal ve kaliteli içerik kazandırmak

firederick | 15 June 2009 16:23

Bedava içerik. Biz bütün webmaster’ların istediği budur değil mi? Bunun sadece bedava değil, orjinal, kaliteli ve özgün olmasını da isteriz. Sadece bizim sitemize ait içerikler. İçerik her zaman bulunur ama insanlara kendi siteniz, sadece sizin siteniz için içerik yazdırmak gerçekten çok zordur.

Peki bunu neden isteriz. Çünkü orjinal ve kaliteli içerikler arama motorlarında en üstlerde görünür ve bu size trafik ve tıklama olarak dolayısıyla da para olarak geri döner. (Genelde adsense veya diğer reklam sistemlerinden)

Anlamanız gereken en önemli şey insanlar siz istiyorsunuz diye özgün içerik yazmaz. Sadece kendi istedikleri için yazarlar özgün içeriği ve uzman oldukları bir konuda yazarlar.

asp ile msn kişi listelerini çekmek

firederick | 11 February 2009 17:57

uzun zamandır aklımda olan bir türlü çözümüne ulaşamadığım bir sorun var. Bildiğimiz gibi facebook, flickr, twitter gibi sitelerde üye olduktan hemen sonra mesela windows live ID ile şifremizi veya gmail kullanıcı adı ve şifremizi veya yahoo kullanıcı adı ve şifremizi yazarak arkadaşlarımızı davet etmek için bir sayfaları var. Acaba bunu asp’de nasıl entegre edebiliriz. bilen var mıdır? eğer bunu yapabilen birisi olursa çok minnettar olurum bilesiniz.

özel sayfalarınıza şifre koruması

firederick | 02 February 2009 11:34

şifreli sayfalar
şifreli sayfalar

internet sitesi sahiplerinin sadece kendilerinin görmek istedikleri veya kullanıcılarının görmelerini istemedikleri sayfalar olabilir. Mesela yönetim panelleri kullanıcıların görmemesi gereken bir alandır. Bunu sağlamak için ise bazı kodlarla sayfalarına şifre koymak zorundadırlar.

Programlama ile uğraşmak istemeyenler için hizmet veren Bravenet Password Protect servisi sizin yerinize şifreleri sayfa oluşturuyor. Daha doğrusu sayfalarınıza şifreli giriş formları veriyor.

Gizlilik İkilemi

firederick | 30 January 2009 22:05

veri gizliliği hayati önem taşır
veri gizliliği hayati önem taşır

Hayatlarımız neredeyse online hale geldi ancak hala bilgilerimizin gizliliği kesin değil. Ve bu zamanla daha da kötü olabilecek bir durum. Her ne kadar internet siteleri ve site yöneticileri gizlilik bildirileri ile bizi rahatlatmaya çalışsalar da Flickr, Facebook, Twitter gibi siteler hackerlar ve bilgi hırsızları ile dolu.

Gizlilik ikilemine sıkışmış olan bizlerin yapacağı çok fazla şey yok. Çünkü bilgilerimizin çalınması daha çok üye olduğumuz ve bilgilerimizi verdiğimiz internet sitelerinin güvenlikleri ile alakalı bir durum. Yine de üzerimize düşen güçlü, harf ve sayılardan oluşan şifre ve parolalar oluşturmak, asla ve asla kredi kartı numaraları gibi bilgileri kimseyle paylaşmamak. Hatta mümkünse alışveriş yaptığımız veya bilgilerimizi aktardığımız sitelerin TRUST gibi güvenlik sertifikalarına sahip olmalarını arayabiliriz.

chrome book

firederick | 30 January 2009 19:17

google‘ın yeni web tarayıcısı chrome‘u bilmeyen kalmamıştır herhalde. Google, bir tarayıcı yapma nedenini merak eden kullanıcılarına bir kitapçık hazırlamış. Neden böyle bir girişimde bulunduğunu açık açık anlatmış. Üstelik sıkıcı bir kitap değil. Karikatürlerden oluşmuş bir kitap. İngilizce olarak hazırlanmış olan e-kitap bu adreste.