bildirgec.org

teyp hakkında tüm yazılar

Teyp Kasetlerinizi MP3’e Dönüştürün

kotaman | 06 April 2009 19:53

Çok sevdiğiniz kasedinizinde bulunan parçaları MP3 oynatıcınıza atmak istiyorsunuz, ama hem internette hem de müzik marketlerde albümü bulamıyor musunuz? Bu küçük bir ihtimal ama, albümleri bulsanız bile size pahalıya patlayabilir değil mi ?

Tape Writer
Tape Writer

TapeWriter, bu noktada size yardımcı olarak eski kasetlerinizdeki parçaları, modern çağımızın vazgeçilmezi dijital MP3’lere dönüştürebilen bir aygıt. Eğer arşiviniz çoğunlukla kasetlerden oluşuyorsa, bu cihazı satınalarak uzun vadede kazançlı çıkabilirsiniz. Cihazın özellikleri :

Tape Writer
Tape Writer

IPod Sürücülü Oto Teyp

zabun | 25 August 2008 01:12

IPod’ları arabaların müzik sistemlerine bağlayabileceğimiz çeşitli yollar var, hatta bazı otomobil firmaları fabrika çıkışı IPod desteği sunuyorlar. Fusion Elektronik firması, başka bir aracı olmadan IPod’unuzun bir kaset ya da CD gibi oto teybine yüklenmesini

sağlayan bir sürücü geliştirmiş. IPod sürücüsü, Fusion CA-IP500 oto teybinin ön panelinin arkasında bulunuyor. Bu sürücü, IPod’un touch, classic Gen5 (30GB, 60GB, 80GB)/Gen6 (80GB, 160GB), nano Gen3/Gen2 modellerini destekliyor. Bunun dışında oto teypte AM/FM RDS radyo, 4 kanal + subwoofer çıkışı, OLED grafik ekran, SRS Wow Sound gibi özelliklerde yeralmakta. İçerisine takılan IPod’un pilinin bitmesinden endişe duymanıza da gerek yok, zira cihaz gereken güç kaynağı ile donatılmış. IPhone desteği olmaması üzücü buna rağmen fiyat 278$ olarak belirlenmiş.

Flexii Bluetooth Cassette Adapter

ufuboz | 29 May 2008 16:31

Bluetooht kaset
Bluetooht kaset

Eski teyp kasedi olarak dizayn edilmiş buadaptör cep telefonunuz, MP3 çalarınız, bilgisayarınız, PDA’nız ile uyumlu çalışabilir.

nostalji dükkanı: boombox nedir?

AntiHumanIST | 24 May 2008 14:35

ilk bildirisi nostaljik saatler olan dükkanımızın ikinci bildirisi bizi daha eskilere götürecek “boombox”lar. “ghetto blaster” olarak da bilinen boomboxlar 70’lerin ve 80’lerin amerikan filmlerinde omuzlardan inmeyen müzik kutularıydı. ellerden düşmeyen bu aygıtlar bugünkü mp3 çalarların yerini dolduran yegane parçalardı.

break dance için vazgeçilmez olan boomboxlar sallanarak yürürken şarkılar söyleten, şimdilerde ise bizleri güldüren bir aygıt. Bu alete ithafen şurada boomboxları tekrar hatırlatan bir dizi şekerpare yayınlanmış. yazı için araştırma yaparken şurada da tam bir tarihi eser kataloğu buldum. isteyenler tarihi bilgiye şuradan ulaşabilir.

ayrıca bir de bu video’yu izlemek isteyebilirsiniz.

Enteresan bant kesme zamazingosu

evileyestudio | 28 June 2007 16:05

Tasarım olarak çok hoş ve enteresan. Ekstra bir özelliği yok. Sadece bant kesiyor 🙂 3 renk seçeneği mevcut

Daha fazlası için

Editörün Notu:

Bu ilginç bant kesme zamazingosu dışında bantlarınızı kesebilmeniz için yine çok farklı ve şirin ürünler geliştirilmiş. Meselâ masanızda duran bir tavşandan bant alabilirsiniz. İncelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Kaset Diye Bir Şey Vardı

semazem | 15 March 2007 19:06

Ne oldu bu kasetlere.

Önceleri “teyp” sonraları “video” cihazlarıyla hayatımıza girmişlerdi. Gerçi şimdiki neslin hayatına denk gelmemiş de olabilirler, tam kestiremiyorum.

İnternette dolanırken denk geldiğim bir “ev hali” fotoğrafını incelerken, kütüphaneye dizilmiş kasetleri görünce aklıma geldi benimkiler.

Video kasetle ilgili bir kolleksiyon girişimim olmamışsa da ortalama bir kasetçiden daha fazla kasedim vardı o zamanlar. Çoğu yerli olmakla birlikte tonlarca kaset.

Holografik Disk Teknolojisi

adoxus | 18 June 2006 02:19

Maxell ve InPhase Technologies
Maxell ve InPhase Technologies

Maxell USA ve InPhase Technologies firmaları 2005 yılının sonlarına doğru şu anki teknolojik imkanlara göre devrim sayılabilecek holographic media‘yı, yani holografik ortamı geliştirdiler. Herhangi bir sıkıştırma olmaksızın 1.6 TeraByte (DVD’den 63 kat daha fazla) boyutunda veriyi tek diske depolayabilen bu teknolojide saniyede 120MegaByte transfer edilebiliyor. Holografik veri depolama ortamı piyasada bulunan disk ve teyp teknolojilerinden çok üstün olması, en az 50 yıllık arşiv süresi ve rastgele veri erişimi ile verilerini arşivlemek isteyenler için biçilmiş kaftan rolünü tam anlamıyla hak ediyor.

1.6TB @ 120MBps
1.6TB @ 120MBps

Holografik kayıt teknolojisi veriyi sayısız 3 boyutlu hologram resimler içinde saklıyor. Bu ise yüzlerce hatta binlerce sayfa verinin bir tek bölgede saklanabilmesine olanak sağlıyor. Yaklaşık 13.5 santimetre çapındaki bir holografik disk 150 milyon sayfaya kadar veri depolayabiliyor, ki bu yaklaşık olarak bir DVD’nin kapasitesinin 63 katına eşit.

HVC - 30GB
HVC – 30GB

Solda fotoğrafını gördüğünüz ürün ise 2006’nın sonuna doğru çıkması planlanan Holografik Versatil Disk. Kapasitesi 30GB. Bilgi almak için buraya, buraya ve buraya tıklayabilirisniz. Sanırım TeraBaytları tek medyada evimizde görmek için bir 50 yıl daha bekleyeceğiz.