bildirgec.org

tehlikeli hakkında tüm yazılar

Kültür Diye Sahiplendiklerimiz Aslında Neler?

bithikotsis | 22 April 2011 14:11

Toplumda sosyal kesimin en fazla benimsediği adet, gelenek, yaşayış tarzı, beğeniler, hobiler, meraklar bütünü kültür diye nitelendirilebiliyor.

Aslında bu kültür dedikleri oyle bir şey ki, memleketteki insanların akıl, ruh ve beden sağlıklarını, hayat stillerini aktarıyor insana bir bakıma. Yani bir nevi toplumsal analiz sonucunu veriyor bizlere.

Ülkem için kültür bana ne anlatıyor diyecek olursanız, eskiden yeni zamana doğru büyük bir düşüş ve sıradanlaşma, hatta basitleşme farketmekteyim. Diğer arkadaşlar bu konuda neler düşünür bilemem ama, artık kültür diye bensimsediklerimiz hep hafif alaycı şekilde yaklaşıp sonradan farketmeden kabul ettiğimiz şeyler olmaya başladı.

Çok tehlikeli bir durum aslında. Şimdi yeni ergen nesle bakıyoruz da eskisi gibi oturaklı adam sayısı epey azaldı, neredeyse hepsi bir laf bozması, Türkçe katliamı, olanı değiştirme, düzeni yıkma gibi olayların peşinde ve hep bu olaylardan kendilerine bir alay konusu ve gülme şablonu çıkarma peşinde. Bu da ister istemez kültür diye kabul ettikleri şeylerin içine gizlice çaktırmadan sızıyor.

“Kartallar yüksekten uçar”

| 27 January 2009 13:53

resim:resimler_im.com
resim:resimler_im.com

“Kartallar yüksekten uçar” deyimini bilmeyen yoktur.
Bu deyim nereden gelmiştir? Bu deyim tek anlamlı mı ya da birbiri ile çelişkili iki anlamlı mı?
Dünyanın her yerinde kartalların yüksekten uçtuğu kesin. Bu arada “Serçelerde jet motoruna kapılsa dahi ölmezler” diye bir söz de var. Ayrıca, maçlarda “Kartallar yüksek uçar, öylede koyar, böylede” veya “Kartal isen uç uçabildiğin kadar yüksekten” gibi sözlere de rastlayabiliriz.
Buradan kartalların yüksek uçuş açılımına geçebiliriz. Bu deyimin, kartal olarak adlandırılan bütün kuşlardan geldiği açık ve nettir.
Kartal olarak bilinen bütün kuşlar doğal özelliklerine göre 4 ana grup altındatoplanmışlardır.
1) Deniz Kartalları ve Balık Kartalları: Bu grup, 8 türü olan Haliaetus ve 2 türü olan Ichthyophaga cinslerini kapsar. Güney Amerika ve Hint okyanusunun doğusundaki adalar dışında bütün dünyaya yayılmışlardır. Büyük akarsulara, göllere ve denizlere yakın yerlerde yaşarlar. En önemli besin kaynakları balıklar, fok gibi memeli deniz hayvanlarının yavruları ve çeşitli deniz kuşlarıdır.

2) Yılan Kartalları: Daha çok sürüngenlerle ve özellikle yılanlarla beslendikleri için bu adı almıştır. Asya ve Afrika’da yaşayan bu grup kartallar 5 cinsi kapsar. Bu cinslerden dördü (Circaetus, Terathopius, Dryotriorchis, Eutriorchis) Afrika’da, beşinci cins (Spilornis) Asya’da görülür. Tepeli spilornis cheela, Asya kıtasının tropikal bölgelerinde ve birçok adalarında yaşar. Çoğu yılan kartallarının ayak bilekleri çıplak, pençeleri kısa ve güçlü olduğundan en zehirli yılanları bile kolayca yakalayıp hareketsiz bırakabilirler. Bu kartalların yılan zehrine karşı bağışıklıkları yoktur; ancak, çok çevik olduklarından dolayı tehlikesizce avlanabilirler. Yılan kartalları çok iyi uçucudurlar. Bu kartalların en ilginci Afrika’da yaşayan Terathopius cinsidir. Bunların kanatları oldukça uzun, kuyrukları ise kısadır. Günlerinin büyük bir bölümünü 60-150 m. yüksekliklerde, saatte 60-90km. hız ile uçarak geçirirler. Sürüngenlerden başka kuşları ve leşleri yerler.

dünya istatistikleri

beyrek | 12 April 2008 22:04

aneki dünya ülkelerinin ve dünya’daki ‘en’lerin istatistiklerini veren bir site. bu sitede dünyadaki ekonomik, sosyal, teknolojik, çevresel, akademik istatistik bilgiler verilmiş.
bu bilgilerden bazıları şunlar:
dünyanın;
en zengin kişileri,
en zengin adamı,
en zengin kadını,
en kalabalık şehirleri,
en pahalı şehirleri,
uzaya ilk insan gönderen ülkeleri,
en iyi, en kötü, en temiz, en tehlikeli şehirleri,
kadın liderli ülkeleri,
ençok alkol tüketen ülkeleri,
doğum oranı en yüksek ve en düşük ülkeleri,
ölüm oranı en yüksek ve en düşük ülkeleri,
akciğer kanseri, mide kanseri, karaciğer kanseri, pankreas kanseri, gırtlak kanseri, prostat kanseri, oranı en yüksek olan ülkeler,
çığ, kuraklık, deprem, tusunami, tehlikesi en yüksek olan ülkeleri,
en uzun ırmakları,
en yüksek dağları,
en sıcak ve en soğuk yerleri,
müslüman nüfusun en geniş olduğu ülkeleri,
yıllık çalışma saati en yüksek olan ülkeleri,
en eğitimli ülkeleri,
en büyük adaları,
en iyi havaalanları,
nükleer silahlı ülkeleri,
hristiyan nüfusun en çok olduğu ülkeleri,
en yeni kurulan ülkeleri,
en çok dünya güzeline sahip ülkeleri,
internet kullanıcılarının en çok olduğu ülkeleri,
en çok üniversiteye sahip ülkeleri…..
türkiye’nin sıralamaya girdiği istatistikler de şunlar;
okuma-yazma oranı en yüksek olan ülkeler sıralmasında 30. sırada,
asya kıtasının en zengin ülkeleri sıralamasında 8. sırada,
enflasyon oranında 10. sırada…..
ve diğerleri.
ayrıca en çirkin köpek, işte bu

en uzun yılan, en uzun boylu insan, en hızlı araba, en şişman adam, en esnek adam, en tembel hayvan, en çok can kaybı yaşanan deprem ve daha birçok istatistiki bilgiye ulaşabilirsiniz.

Filmlerde izlediğimiz müthiş araç takip sahneleri artık tarihe karışıyor.

mturkmen | 05 December 2007 16:51

Filmlerde izlediğimiz müthiş araç takip sahneleri artık tarihe karışıyor.
Pizzaları ısıtan mikrodalga ışınları, araçlardaki elektriki sistemleri dondurarak, araçların durmasını sağlayabiliyor.
Araçların üzerine monte edilen bir cihaz vasıtasıyla, tehlikeli araç takiplerinde çok yaklaşmadan aracı etkisiz hale getirebiliyor.

Mikrodalga fırınlarında kullanılan teknoloji farklı frekansta uygulanarak insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde araçların durdurulmasında kullanılabiliyor.
Daha fazla bilgi buradayayımlanmış.

Eskiyen monitörleriniz atmayın yeni zamazingolara dönüştürün.

nehuse | 31 August 2007 23:18

Eskiyen bilgisayar parçalarından çok değişik şeyler yapıldığını gördüm bazıları tam Türk işiydi…

bilgisayar kasasında mangal
bilgisayar kasasında mangal

Fakat bu arkadaş eskiyen monitörünü çok farklı bir şekilde

monitor hack
monitor hack

değerlendirerek yeni bir zamazingo ortaya koymuş nasıl yapılcağını ise videoda ayrıntılı bir şekilde anlatmış. Eski monitöründen yüksek voltaj kafesi yapan arkadaş kendince değerli eşyalarını bu kafesle nasıl koruduğunu gösteriyor bizlere.