bildirgec.org

sitemap hakkında tüm yazılar

WordPress Sitemap Güncelleme Sorunu

ByCeSuRR | 04 April 2011 20:15

Selam Arkadaşlar Ben Sitemap Google Göndermek isterken sitemap güncelledim fakat böyle bi hata verdi…. bir çok forum sitelerinde araştırdım ama çözemedim… ne olur yardımcı olun bana…… aldıgım hata…

Son güncelleme daha bitmedi! Kullanılan bellek miktarını yükseltebilir veya kurulum süresini uzatabilirsiniz. Daha fazla
Betiğin son bilinen bellek kullanımı 46MB oldu, sunucunuzun sağladığı bellek sınırı ise 128M.
Betiğin son çalıştırılması 5.2 saniye sürdü, sunucunuzun sağladığı süre sınırı ise 30 saniye.
Betik, 15816 numaralı yazı civarında (+/- 100) durdu.
Eğer sunucunuzda veya blog’unuzda bir değişiklik yaptıysanız, site haritanızı güncellemek isteyebilirsiniz.
Eğer bir sorunla (veya sorunlarla) karşılaşırsanız, hata ayıklama kipini kullanıp sorun(lar) hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

harika site haritaları

tembelyarasa | 22 December 2010 09:47

yaratıcılık önemli birşey hele web tasarımında olmazsa olmazlardan biri. bazı web tasarımcıları tasarımlarında yaratıcılıklarını konuşturuyorlar, iyi de yapıyorlar bu yaratıcılıkla sitenin rehberi sayılabilecek site haritaları tasarlanınca ortaya birbirinden kullanışlı ve eğlenceli tasarımlar ortaya çıkmış, ben de bu yazıda bu yaratıcı site haritalarını inceleyeceğim.

1)magnivate

magnivate bu konuda oldukça başarılı sitelerden biri. doğa severlerin hoşuna gidecek bir tasarım seçmişler ve doğal bir alanda sevimli binalar insan figürleri ve papirüs kağıtlarının üzerine yazıları yazarak güzel bir tasarıma imza atmışlar.

2)jk rowling

jk rowling, bilim kurgu alanında olduça başarılı işlere imza atan bir yazar. bunu web sitesinin harita bölümünde de görebiliyoruz. öncelikle web sitesi oldukça kaliteli ve özenilerek hazırlanmış. siteye girdiğinizde sizi masanın üstüne davet ediyor size ise karıştırmak kalıyor.

seo teknikleri ve ipuçları

alpmut | 31 August 2010 10:15

İlk önce SEO kelimesinin nerden geldiğini söyleyelim. Search Engine Optimization İngilizce kelimelerin baş harflerinden gelir. Türkçeye çevirecek olursak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir.

seo
seo

Şimdi biraz SEO kelimesinin anlamına gelelim. SEO tamamen pazarlama alanına giren bir konudur. Web sitenizi daha iyi pazarlamanıza yarayan kuralları içeren bir sektördür. Evet artık SEO bir sektör haline gelmiştir. Doğru yapıldığında hedeflenen kitleye kitlesel medya araçlarından ulaşılması daha avantajlıdır. Düz anlatmak gerekirse doğru yapıldığı takdirde müşterinize daha hızlı ulaşırsınız böylelikle daha fazla para kazanırsınız ve siteniz daha tanınmış olur. Şimdi SEO’da önemli olan uygulamalardan bahsedicem.
Anlatacaklarımın daha iyi anlaşılabilmesi için başlıklar halinde sıraladım.

  • web siteniz nasıl olmalı
  • 1.) Bir web sitesinin kolay kullanılabilir olması için ziyaretçi “aradığımı bulabilmek için buraya mı yoksa buraya mı tıklamalıyım” sorusu kafasından geçmemelidir. Öncelikle zaman herkes için çok önemlidir.

Siteniz Hızlı İndexlensin

admin | 02 August 2010 15:02

Yeni bir site açtınız yada var olan siteniz bir türlü indexlenmedi ise yazımızı okumaya devam edin. Tabi bu yazı sadece indexlenmiyen siteler için değil aynı zamanda index hızı ve sayısını artırmak istiyen kişilerinde yararına olacaktır.

1- Önce bir sitemap oluşturun.
İlk önce web sitenize bir sitemap ekleyin çünkü sitemap sitenizi google’ye daha hızlı bir şekilde bildirmenizde size yardımcı olacaktır. Eğer siteniz wordpress gibi hazır bir sistem ise bu işi eklentileri ile 5 dakika içinde yapabilirsiniz. Ancak sitemapınızı oluşturduktan sonra google de web yöneticisi araçları bölümüne eklemeyi unutmayın.

bloggerda rss’den sitemap yapmak

Ademw | 10 November 2009 19:22

Blogger alt yapısını kullanan sitelerde, Wordpress kurulu sitelerdeki gibi sitemap.xml oluşturamazsınız. Bu adresden google hesabınızla giriş yaparak sitenizi tanıtabilir ve sitemap dosyanızı oradan Google’a yollayarak çok daha hızlı bir sayfa taraması elde edebilirsiniz.

Google sitemap gönderme sayfası önceden daha farklıydı, oluşturacağınız sitemap “.xml” gibi bir uzantıyla bitmesi gerekiyordu. Böyle oluncada blogger alt yapısını kullanan siteler sitemap ekleyemiyordu, sonra neyseki bu durumu değiştirdiler. Sonra bloggerda site.com/rss.xml çıktı. Ama bu seferde rss.xml dosyasında son 25 konu gösteriliyordu. Oysaki Wordpressde oluşturulan sitemap.xml dosyasına bakarsanız tüm yazıların gösterildiğini görürsünüz.

Asp.Net SiteMap Oluşturma

admin | 10 August 2009 09:35

Asp.Net’de navigation kontoller web ortamında kullanılan birçok işlemlerimizi daha rahat yapmamızı sağlamaktadır. Bunlardan ilki sitemap, bir web sayfamıza ait bilgilerin hiyerarşik bir düzen göstermemiz gerektiğinde kullanılır.

UYGULAMA

1) Bir web sayfası açalım ve Add New Item’dan diğer sayfalarımızı hazırlayalım. Sayfalarımızın adları; ana.aspx, Dergiler.aspx, Kitaplar.aspx, bilgisayarDergisi.aspx, romanlar.aspx, psikoloji.aspx olarak oluşturalım.

2) Dosyalarımızı oluşturduktan sonra Project > Add New Item diyerek Site Map nesnesini seçerek Web.sitemap dosyasını oluşturunuz.
3) Web.sitemap dosyamızı aşağıdaki gibi düzeltmeden önce isterseniz nasıl bir yapımızın olduğunu klasör mantığı ile görelim.

google api ve araçları

algoz | 07 March 2009 17:16

google’ın geliştiriciler için hazılamış olduğu onlarca api ve aracı bulunmakta. Bu api ve araçlar sayesinde özellikle web projelerinize bir kaç satırlık kod ile google’ın oldukça kullanışlı servislerini ekleyebilirsiniz. Üstelik ücretsiz.
google’ın bundan kazancı ise şu: bu api ve araçlar geliştiriciler tarafından ne kadar çok kullanılırsa, google’ın interneti etkileme gücü de o derece artıyor. Bu servislerin büyük çoğunluğu aşağıda listelenmiş durumda.

servislerin isimleri (orjinal isimleri ile google’da arama yaparak daha fazla bilgiye erişebilirsiniz), linkleri, kısa açıklamaları ve bazıları ile ilgili örnek sayfa linkleri mevcut.

google sitemap generator

denisutku | 24 January 2009 19:07

Google Sitemap Generator yönetici paneli
Google Sitemap Generator yönetici paneli

Web sitesi sahipleri için en önemli şey herhalde Google aramalarında çıkmaktır. Bunun için yapabilecekleri en önemli iş de site haritalarını güncel ve anlaşılır tutmak.

Piyasada ücretsiz olarak sunulan site haritası araçları (sitemap generator) var. Ama tabi ki en büyük ilgiyi Google’ın yeni duyurduğu kendi aracı olan google sitemap generator çekecek gibi duruyor. Açık kaynaklı olan bu yazılım, Google Cod veri tabanında bulunuyor.

Web Tasarımcıları İçin 10 Kullanılırlık İpucu

admin | 05 January 2009 14:13

Basitçe, kullanılırlık, ziyaretçilerinizin web siteniz üzerinde ihtiyacı oldukları bilgiye ihtiyacı oldukları zamanda ulaşabilmelerini kolaylaştırır.

Kullanılırlık üzerine web şirketlerinin ortak yanılgısı, onun pahalı olduğu yönündedir. Evet, piyasada bazı uluslararası şirketler bulunuyor ve bu şirketler on binlerce dolar parayı kullanılırlık üzerine araştırma ve test yapılması için harcayabiliyorlar. Fakat küçük ve orta ölçekli işletmeler için kullanılırlık, alanında uzmanlık ve test için pahalı ekipman gerektirmeden ulaşılabilir.

Web tasarımcılarının günümüzde işi daha da kolay. Sadece bu ve bunun gibi makaleleri okuyarak bazı temel kuralları öğrenebilir ve onları kendi web sitelerinde uygulayabilirler.

1. Etiket Satırı (Tagline) Kullanın

Etiket satırı, şirketlerin ya da web sitelerinin filozofisini ya da görevini açıklayan söz öbekleridir. Web sitesinin ana sayfasındaki en dikkat çeken element olmalıdır ve web sitesini tek cümlede özetleyebilmelidir.

İstatistikler, bir web sitesinin, ziyaretçinin ilgisini çekebilmesi ve onu sitede tutabilmesi için 8 saniyesi olduğunu gösteriyor. Belirgin bir etiket satırı olmadan ziyaretçilerinizi sitenizde uzun süre tutmak ve onların alt sayfaları gezmesine önayak olmak oldukça zordur.

Arama Motorları Site Haritanızı Otomatik Keşfetsin

secretzone | 19 November 2008 16:21

Site haritalarının oluşturulması belirli standartlara oturtulmasıyla arama motorlarının siteleri indekslemesinin kalitesini artırmaya yönelik üç büyük arama motoru (Google, Yahoove MSN) ortak bir noktada buluştular. Artık üç büyük arama motoruna site haritanızı otomatik eklemeniz için robots.txt dosyasına bir satır eklemeniz yeterli olacak.

Örnek:

Sitemap:http://blog.yildizbilisim.biz/sitemap.xml

Buraya site adıının olduğu yere kendi sitenizi yazacaksınız…