bildirgec.org

servisler hakkında tüm yazılar

Facebook’un Yeni Servisleri İle Geliştirilmiş Uygulamalar!

algoz | 04 May 2010 09:43

Facebook’un “Like” devrimi + + ile gelen yeni servislerinden (Graph API, Open Graph Protocol ve Social Plugins) yararlanılarak hazırlanmış bazı uygulamaların bulunduğu bu yazıdan yararlanarak, Sosyal Medya’nın odağı olmaya çalışan Facebook’un milyonlarca kullanıcısının hangi web içerikleri ile alakadar olduğunu, gerçek zamanlı olarak takip edebilir ve kendi yararınıza kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu yazıdaki uygulamalar, Facebook‘un yeni servisleri ile yeni uygulamalar geliştirmek veya var olan uygulamalarına bu yeni servislerin marifetleri ile yeni yetenekler kazandırmak isteyenler için de ilham kaynağı olabilir.

bit.ly Pro İle Kendi Kısaltılmış URL Adresinizi Kullanın!

algoz | 12 February 2010 09:33

URL Adresleri kısaltma servisi bit.ly; daha önce kapalı beta olarak kullanıma sunduğu ve web yayıncılarının ve bloggerların kendi kısaltılmış URL adreslerini kullanabilmelerini sağlayan bit.ly Pro servisini, açık beta olarak kullanıma sunduğunu duyurdu.

kısa link, büyük linki yer

ücretsiz (free version) ve gelişmiş/kurumsal (enterprise edition) versiyonları bulunan bit.ly Pro’nun ücretsiz versiyonu ile; kendi kısaltılmış URL adresinizi kullanabilir (günlük 10.000 kullanım), çeşitli ölçüm ve analiz verilerini yönetim panelinden takip edebilir ve kullanıcıların sitenizden sizin kısaltılmış URL adresiniz ile Twitter veya Facebook’a paylaşım yapabilmelerini sağlamak için bit.ly button’u kullanabilirsiniz.

PayPal Şimdi de BlackBerry’de!

algoz | 21 December 2009 09:34

Web’in en çok tercih edilen servislerin biri olan PayPal ile; para gönderebilme, para alabilme, ödeme yapabilme ve hesabınızda biriken bakiyenizi banka hesabınıza aktarabilme gibi birçok işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcıların web’e erişim noktalarının çeşitlenmesi ile, web tabanlı birçok uygulama gibi, farklı platformada çalışabilen birçok PayPal uygulaması da kullanıma sunuldu.Bu listeye eklenen son uygulama ise; BlackBerry kullanıcılarının, PayPay hesaplarına giriş yaptıktan sonra, iletişim listelerindeki kişilere kolayca para gönderebilmelerine imkan sağlayan ve BlackBerry App World’den ücretsiz olarak indirilip, kullanılabilecek olan PayPay for Blackberry uygulaması.

Google Translate’te Çeviriler Artık: Şipşak!

admin | 17 November 2009 20:08

Google, web kullanıcıları tarafından, en beğenilen servisler arasında yer alan ve kullanıcılarının, 51 farklı dilde çeviri yapabilmelerine olanak tanıyan Google Translate’in, yeni arayüzünü ve şipşak (geçek zamanlı/anlık – Real-Time/instantly) çeviri başta olmak üzere, eklediği yeni özelliklerini duyurdu ve kullanıma sundu +tr.


Çok daha kullanışlı bir arayüz ile hizmet vermeye devam edecek olan Google Translate’te artık; çevirilmesini istediğiniz metnin henüz harflerini yazma başlamışken, Google Translate metninizi istediğiniz dile çevirmeye/tercüme etmeye başlayarak, Tercüme Et butonuna tıklamaya gerek duymadan, şipşak (geçek zamanlı/anlık – Real-Time/instantly) çevirilmekte (Translate instantly).Ayrıca metninizi ingilizceye çeviriyorsanız, ingilizce metini sesli olarak dinleyebiliyorsunuz (text-to-speech).

Google Translate’in diğer bir yeni özelliği ise: Japonca ve Çince gibi Latin alfabesi kullanmayan dillere yapılan çeviri sonuçlarını, Show romanizaiton (Latince alfabeyle göster) butonu ile latin alfabesindeki karşılıklarını gösterebilmesi.Yine bu dillerden yapılacak çeviriler esnasında, çeviri kutusuna latin alfabesi ile yazılan metinlerden hemen sonra, klavyedeki boşluk tuşuna (space bar) basıldığında, latin harflerin yerine bu dillerin kendi alfabelerindeki harfler gelmekte.

Google Squared Yenilendi!

algoz | 13 October 2009 09:41

2009’un haziran ayında Google Labs tarafından duyurulan Google Squared, Web’in devasa boyutlardaki bilgi/içerik/veri tabanının, bir yığın/çöplük olmaktan çıkarılıp, web kullanıcıları için nasıl anlamlı bir başvuru kaynağı olabileceğine dair yeni arayışların yaşandığı bir dönemde, web kullanıcıları için alternatif bir bilgi arama motoru olarak ortaya çıkmıştı.

Klasik arama motorlarını kabaca tarif edersek; yapılan sorgu ile alakalı farklı adreslerde bulunan sonuçları alt alta sıralayarak (bu sıralama için farklı arama motorları farklı algoritmalar ile elde ettikleri değerleri referans olarak almakta.), bir liste veya düz bir metin dosyasına yakın bir format ile kullanıcıya sunmaktalar.

Google Squared ise; sorgu ile eşleşen sonuçlar için belirlediği konu başlıklarını, sütun başlıkları olarak değerlendirmek suretiyle arama sonuçlarını, veri tabanlarındaki tablolar veya excel tabloları formatına/düzenin benzer bir düzendeki arama sonuç sayfası aracılığı ile kullanıcılarına sunmakta.Daha sonra kullanıcılar, bu sonuçlar üzerinde çeşitli ekleme, çıkarma ve farklı sorguları ilave etme gibi işlemlerle, kendileri için gerekli olan bilgileri ihtiva eden bir tabloyu elde edebilmekteler.

İster İnan İster İnanma; GMail Beta’dan Çıktı.

algoz | 11 July 2009 23:57

Bir çok servisi ile kullanıcılarına hizmet veren Google, bu servislerinden bazıları ile uzun yıllardır kullanıcılarına hizmet vermesine rağmen beta aşamasından çıkarmamıştı.

Google sonunda; başta 5 yıldan fazla bir süreden beri beta ibaresi ile hizmet veren GMail olmak üzere Google Calendar, Google Docs ve GTalk servislerini beta aşamasından çıkarttı ve logolarında bulunan beta ibaresini de kaldırdı.

tech crunchies 2007

penguen06 | 13 December 2007 13:14

Crunchies2007

techcrunch sayfası toplam 20 kategoride yarışacak internet servisleri/sayfaları için açtığı tech crunchies 2007 yarışması için adayları bekliyor. aday gösterme ocak ortasına kadar sürecek ve final gecesi 18 Ocak’ta san francisco kentinde yapılacak.

şirket olarak sorduğu için pilli‘yi Best user-generated content site (İçeriğini kullanıcılarının ürettiği en iyi sayfa) kategorisinden aday gösterdim bile.

Blummy

maswey | 25 November 2007 21:31

İnternet üzerinde belli sıklıkla ziyaret ettiğiniz siteleri tarayıcınızda açmak için kullandığınız yöntemlerden en bilineni,siteyi sık ziyaret edilen bölümüne kaydırmaktır.Blummy.com sitesinin sunduğu servis bunu bir adım ileri taşıyor.Favori sitelerinizin yer aldığı bölüme tek bir bağlantı ekleyerek , dilediğiniz siteleri bu bağlantının açtığı bir pencere içine yerleştiriyor.Üstelik bu yolla sadece belirlediğiniz sitelere kolay erişim imkanı sağlamakla kalmıyor , tek tıklamayla sitelerinin içeriği hakkında bilgi sunabiliyor veya fonkisyonlarına açılan pencerenin içine getiriyor.