bildirgec.org

saniye hakkında tüm yazılar

ÖNYARGILAR…Ayağımızda görünmez prangalar

bithikotsis | 27 April 2011 13:40

Geçmişte yaşadıklarımız, gelecekteki yaşayacaklarımız…Hani derler ya geçmişe mazi geleceğe niyazi derler diye. İşte aslında o diyenlere sormak lazım, geleceğini neye göre planladın, gelecekte neye göre karar aldın diye.

Düşündüğün herşeyin gerçek olduğunu sanmak. Belki de budur bizi karar alırken uzun uzadıya uğraştıran, ”eyvah yoksa tekrar bu olacak mı?” diye düşündüren.

Önyargılar kararlarımızı etkilemiyor değil. Her ne kadar biz karar alırken ”hayır sadece yalın düşünüyorum, kesinlikle başka şeylerden etkilenmiyorum.” desek de illa ki feyz aldığımız, ya da olumsuz intiba aldığımız şeyler bunda rol oynuyor.

Gölge Kuramı

morbeyin | 03 July 2010 12:04

Herkes hayatı boyunca illaki bir kaç defa dejavu olmuştur.Bazılarımız bir olay olmadan önce o olayı hissetmiş hatta gözümüzde canlandırıp o olaydan sıyrılmışızdır.

Gelelim asıl konuya,büyük ihtimalle bu kuramın aynı şeklini kimse öne atmamıştır,benzerleri olabilir fakat genelde bu konu ruh referans alınarak yapılmaktadır.Biz ise ruhtan biraz daha uzak bir şekilde olasılıklar ve olamayacaklar hakkında kuram yaratmaya çalışacağız.

Öncelikle zaman konusu ele alınmalıdır.Hayatınız boyunca her yaptığınız hareket ve konuştuklarınız saniye saniye evren tarafından kayda alınmaktadır.Eğer,bir aralar gündemde olan sesleri geri getirebilen bir cihaz yapılırsa,her konuştuğunuz,hatta peygamberlerin konuştukları bile şuanda dinlenebilir ki bunun olasılığı fazladır,çünkü insan oğlunun ve evrenin her hareketi enerji kaynaklıdır ve hiç bir enerji aslen kaybolmamaktadır sadece evren bu enerjiyi emip depolamaktadır.

C++ ile Sivrisinek Kovucu Program Mantığı

lazaronnie | 28 March 2009 12:23

Bilim adamları sivrisineklerin ses sinyallerine oldukça duyarlı olduğunu belirlemişler. Hatta öyle ki, sivrisineklerin dişisi ile erkeğinin vızıltısı bile aynı tonda olmamalarına rağmen erkek sivrisinekler dişisini, yaydığı titreşim tonunu algılayarak fark edebiliyormuş. Bu kadarlık bir biyoloji bilgisinden sonra şimdi de işin teknik kısmına dönelim.

Madem ki bu hayvanlar seslere oldukça duyarlılar, demek ki onları anladıkları seslerle rahatsız etmemiz mümkün.

Bildiğiniz gibi masaüstü bilgisayarlarda tweeter ismi verilen ve genellikle tiz sesleri ön plana çıkarması için kullanılan minik hoparlörler bulunmaktadır. PC kasalarında bulunma sebebi ise, programların veya işletim sistemlerimizin görsel uyarılar yanında işitsel uyarı ve mesajlar üretebilmesini sağlamaktır. Hoparlör Bios tarafından beslenir ve kontrol edilir. Hal böyle olunca programlar yazmak sureti ile bu hoparlöre bizde dilediğimiz elektriksel sinyali göndererek rahatça kullanabiliyoruz. İşte c++ için bir örnek kod;

jQuery ile Çeşitli Efektleri Kullanın

admin | 23 March 2009 11:24

Bir çok web master’ın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarmış bir kütüphane olan jQuery ile uygulamalarak yazabilmek için öncelikle web sitesinden son sürümünü indirmelisiniz.

Ardından uygun bir klasör açın ve html uzantısına sahip bir boş dosya oluşturun. İndirdiğiniz jQuery dosyasını da bu klasöre taşıyın. Boş dosyanızı not defteri ile açarak aşağıdaki kodu ekleyin.

1
<script src="http://arsiv.pilli.com/jquery_isminiz_yazin.js"></script>

Bu şekilde kütüphaneyi, efekt uygulaması yapmak istediğimiz sayfamıza dahil ettik.

Dünyanın En Hızlı Saati

mturkmen | 30 June 2008 12:26

Saniyenin milyonda birini gösterebilen dijital saat.
Saatler artık günlük hayatta ihtiyaç duyduğumuzdan daha fazlasıyla dakik. İnsanoğlunun zaman hakkındaki takıntısının giderek arttığı günümüzde artık zamanı daha da küçük parçalara ayırıyoruz. Fakat zamanı ne kadar küçük parçalara ayırsak da, zaman aynı hızda geçmeye devam edecek ve biz de zamanı durduramayacağız.
Kaynak

RSS Okuyucu Tavsiyesi

ordu | 04 January 2008 08:15

RSS kaynağındaki veriyi 1 dakikanın altındaki sürede (ortalama 5-10 saniyede bir) kontrol eden ve sesli uyarı verecek olan bir rss okuyucuya ihtiyacım var.
İncelediğim RSS Reader, Alertbear vs. popüler rss okuyucu programlar en az 1-5-30 dakika gibi sürelerde kontrol ediyorlar. daha alt sevide kontrol etmesi için ayar yapılmasına izin verilmiyor. (ayarlar sayfası öyle yanii)
Kontrol süresi 5 yada 10 saniyeye indirgenebilecek bir RSS okuyucu varmı?