bildirgec.org

sahtekarlık hakkında tüm yazılar

Facebook ‘ daki poker çılgınlığı

KEBOY | 17 January 2011 11:27

Bilindiği gibi facebook kullanıcalırı neredeyse hayatlarını facebook’ da yaşar hale geldi. Uzun zamandır devam eden poker çılgınlığı uyanıklar için yeni gelir kaynağı haline dönüştü.

EN BÜYÜK FACEBOOK SAHTEKARLIKLARI.

eyupcan199 | 06 December 2010 17:34

Gün geçmiyor ki insanoğlu internet aleminde yeni oluşumları kullanarak sahtekarlık yöntemleri geliştirmesin.

Yüz milyonlarca üyesi bulunan ve bir o kadar da takipçisi olan FACEBOOK internet dolandırıcıları için adeta bir cennet. Elde edecekleri kişisel bilgilerle neler yapabileceklerini kestirmek ise neredeyse imkansız. İşte sizlerin bu mağduriyete düşmemeniz için derlediğim birkaç FACEBOOK sahteciliği:

1-SAKIN PARA YOLLAMAYINBir tanıdığınız size zor durumda olduğu ve acil paraya ihtiyaç duyduğu yönünde bir mesaj atarsa kesinlikle inanmayın. Öncelikle yapmanız gereken mesajı atanı telefonla arayarak durumu doğrulatmak olsun. Unutmayın ki dolandırıcılar bu yöntemle binlerce liranızı çalabilir.

2-OLAĞANÜSTÜ GRUPLAR

Dünyanın En Aptal Hırsızları

Cyrano | 02 September 2008 11:07

sadece ihtiyacım olan şeyleri alıp çıkacağım ahbap sorun istemiyorum
sadece ihtiyacım olan şeyleri alıp çıkacağım ahbap sorun istemiyorum

Bir soygunun başarılı olmasındaki en önemli etken kusursuz, zekice bir plandır. Plansız veya dikkatsiz bir hırsız ise hedefine ulaşamayacağı gibi, “aptal” sıfatıyla anılmaktan da kurtulamayacaktır. İşte karşınızda aklı havada, ne yaptığının farkında bile olmamasına rağmen soygun yapmaya kalkışan şapşal hırsızların komik ya da bazen trajikomik hikayeleri…

Sinemanın kusursuzlaştırdığı banka ya da kumarhane soygunlarını bir kenara bırakalım. Senaristlerin aylarca üzerinde kafa patlatarak planlayıp, işlerine geldiğinde uyduruktan bir cihaz icat ederek soyguncuların işlerini kolaylaştırdıkları hikayelerin gerçekle pek alakadar olmadığı aşikâr. Peki bunun gibi profesyonelce yapılmış soygunlar yok mu? Olmaz mı yiğidim? FBI (efbiyay)’ın İnternet sitesinde “arananlar” bölümüne şöyle bir baktığınızda ne cingöz hırsızlar, ne çetrefilli hikayeler olduğunu görüp “vay anasını” çekebilirsiniz.

Örneğin, 2005 yılında “suni çim işi” yapıyormuş gibi görünüp tünel kazarak Brezilya Merkez Bankasını soyup 68 milyon dolar çalan Reboldo Çetesi. Ya da geçtiğimiz Mart ayında Brüksel’deki

bizim oralarda elmas çalan adamı sofraya çağırmazlar
bizim oralarda elmas çalan adamı sofraya çağırmazlar

ABN Amro Bankası’ndan çalınan 21 milyon dolar tutarındaki elmaslar. Hırsızlar halen bulunamadı. 2004 yılında da İrlanda’nın başkenti Belfast’taki Northern Bankası’ndan 42 milyon dolar çalınmıştı. Bankanın güvenlik görevlilerinin üniformalarının aynısını giyerek bankanın arka kapısından kolayca soygunu gerçekleştiren hırsızlar İngiltere tarihinin en büyük soygununu yapıp ortadan kayboldular. Keyiflar keka.

SMOKİNLİ SAHTEKRALIK: Reader’s Digest

delizade | 30 January 2008 04:03

geçenlerde evimize, annemin ismine ait bir zarf geldi. Sarı renkli olan bu zarfın şeffaf bölümünde parlak baskı ile bir anahtar kabartması vardı.

zarfın üzerinde ACİLEN AÇINIZ ibaresi bulunmaktaydı.(eminim bi çoğunuz gülümediniz şimdi “aa lan bize de geldi bu” diyerek)

Reader’s Digest isimli firmadan gelen (oldukça mühim bir dergiymiş, kimileri ise bu markanın kapitalizm denen balçığın bir direği olduğndan bahsetmekte) zarf bir talih melakesi kılığına bürünmüş ve kanatların altından başımıza konan talih kuşunu ballandıra ballandıra anlatmaya hazır ve nazırdı. zarfı boşalttığınızda bir geri dönüşüm
çuvalını boşaltmışsınız gibi bir dolu kağıt dökülüverdi. ah ah! nasıl bir hipnoz başlamıştı anlatamam.(ama durun, anlatıyrum sanırım)
Zarfın içindekiler :
1- “ANINDA CEVAP ÖDÜLÜ : OTOMOBİL” başlıklı kart
evet,bu muteşem kartın üzerinde 3 adet otomobil fotoğrafı yer almakta. Alt başlık ise şöyle : “HANGİ OTOMOBİL ANAHTARINIZA UYGUN?”. zarf ile gelen mektup üzerindeki allı pullu anahtar gofresi üzerinde yazan kod’dan bahsediliyor. Arabanın altındaki alanlar kazınacak ve eğer anahtar üzerindeki kod arabalardan biri ile uyuşursa 35.000 Liralık ödül çekilişine girme hakkı kazanılıyor, şunlar da yapılarak;