bildirgec.org

personal home page hakkında tüm yazılar

Google’lı hayat

xururuca | 24 December 2010 15:39

Google, geliştirdiği teknolojiler ile neler yapılabildiğinin gösterilmesi adına hazırladığı sayfada teknoloji cesurlarını ağırlıyor!
Ağız dolusu şekerleme ile voice search denemesi yapan ufaklıklar,google earth manzaralı paraşütçüler,google translate ile hint mutfağından yemek siparişi veren kafadarlar ve daha nice teknofarklı video…
Not:Site şu an için 18 yaş ve üzeri,Amerikan vatandaşlarının video eklemesine olanak tanısa da eklenen videoları tüm dünya üzerinden izleyip oylayabilmeniz mümkün!

Yeni Siteler Keşfedelim – IV (Netvibes)

Atomic Bomb | 08 September 2010 21:24

Daha önce başladığımız “yeni siteler keşfedelim” yazı serisinin dördüncü kısmında bu defa 5 değil, 1 site inceleyeceğiz. Ancak bu incelememiz biraz detaylı olacak. Lakin internete bakış açımızı değiştirecek nitelikte bir siteyi inceleyeceğiz.

Önceki yazılarımızdaki sitelerin çoğunluğunda kullanabilmek için yeterli derecede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekiyordu. Tanıtacağım sitenin büyük çoğunluğu (%80) Türkçe destekli. O bakımdan yabancı dili olmayanlar da kolaylıkla bu siteden yararlanabilecekler.

Siteyi tanıtmadan önce RSS teknolojisi hakkında kısa bir bilgi vermek gerekiyor. RSS teknolojisi, internet kullanıcılarının zaman ve güçlerini optimize etmek için ideal bir teknoloji. Artık hemen her site, özellikle sık güncellenen siteler, rss teknolojisinden yararlanıyorlar. Rss hakkında internette şu ve şu yazılar var. Oradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ancak özet geçmek gerekirse rss, çok ziyaret ettiğiniz sitelerin güncellenmesini takip eden sistemdir. Örneğin bir haber sitesini ele alalım. Sözgelimi, Haber sitenizde bulunan teknoloji bölümündeki haberleri kaçırmak istemiyorsunuz. Ama bazen internete giremiyor, bazen yorgun olduğunuzdan takip edemiyor ve güncelliği kaçırıyor. Geçmiş sayfalarda kayboluyor olabilirsiniz. İşte RSS sistemi sizi bu zahmetten kurtararak teknoloji alanındaki yazılmış haberleri kaçırmamanızı sağlıyor. O sizin belirlediğiniz feedleri (besleme-güncelleme-haber), örnekteki teknoloji haberlerini, okumanız için depoluyor.

Peki bu rss sistemini nasıl çalıştıracaksınız? Sisteme bu rss feedlerini nasıl ekleyeceksiniz? İşte inceleyeceğimiz sitenin işlevlerinden biri de Rss güncellemelerini takip etmek.

Buraya kadar verdiğimiz bilgileri bilenler olabilir, onları da bildiriye dahil etmek için şöyle bir şey söyleyebiliriz. Bu site igoogle ve Google reader’ın yaptığı işlemleri daha görsel ve bütünleşik olarak yerine getiriyor.

PHP kodlayanların en sık yaptığı 10 hata

eburhan | 08 January 2007 09:17

Bu sayfada, php ile kod yazanların yapmış olduğu en sık 10 hatadan bahsedilmiş. Yazıda, bu hataları nasıl bertaraf edeceğiniz de anlatılmış. Yazdığınız kodlarda güvenlik açığı oluşturmamanız için okumanızı öneririm.Özetle yazıdaki başlıklar şöyle:

  1. html etiketlerindeki < ve > karakterlerinin dönüştürülmemesi
  2. SQL injection için önlem alınmaması
  3. HTTP başlıkları ile ilgili fonksiyonların yanlış kullanılması
  4. Güvensiz veri kullanılarak dosyaların include veya require edilmesi
  5. Yazım hataları
  6. OOP‘nin çok az kullanılması veya hiç kullanılmaması
  7. Bir framework kullanılmaması
  8. Mevcut fonksiyonlardan haberdar olmama
  9. Eskimiş php sürümlerinin kullanılması
  10. Tek ve çift tırnak sorunu

php

| 04 October 2006 22:04

PHP, genel olarak sunucu taraflı uygulama geliştirmek ve dinamik web içeriği oluşturmak için kullanılan açık kaynak kodlu popüler bir programlama dilidir. Açılımı “PHP: Hypertext Preprocessor” (eski haliyle Personal Home Pages)

yakın zamanda yazmış olduğum bu bildiride şu sitede yayınlanan bir makaleye yer vermiştim.makalede geleceğe yönelik öğrenilmesi gereken 10 programlama dili sıralanmıştı.ve tahmin edersiniz ki php bu diller arasında en tepede -olması gerektiği yerde- idi.şimdide yapılan bu tespite yönelik olarak oluşturduğum php kaynaklarının bir listesini sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.umarım işinize yarar 😉