bildirgec.org

peer to peer hakkında tüm yazılar

Bilgisayarlar arası kablosuz ağ kurmak mı?

mturus | 14 October 2010 12:37

Evinizde veya herhangi bir arkadaş ortamınızda 2, hatta daha fazla dizüstü ya da kablosuz imkanı bulunan bilgisayarlarınız var ve bunları birbirine bağlamak istiyorsunuz.

Ama o da ne

.XP ya da Vista da bilgisayarlar arası bir ağ kuramıyorsunuz.* İşte bu durumda bize yardımcı bir program karşımıza çıkıyor:
Adı wipeer

  1. -Programı aşağıda verdiğim resmi siteden indirdikten sonra kuruyoruz.
  1. -Program açıldığında File>Connect Options>Connect yolunu izleyerek kendimize bilgisayarlar arası bir ağ(p2p) kurmuş oluyoruz.Bu bizim ana bilgisayarımız oluyor ve diğer bilgisayarları bu ağa rahatlıkla dahil edebiliyoruz.
    Kesinlikle işe yarıyor.Birebir test edilmiştir(Generals oynanarak:).Linki:wipeer

internetten para kazanmak için: GOMEZ

turuncu24 | 15 July 2009 16:41

internetten para kazanmanın yolu elbetteki sadece google‘dan geçmiyor… İnternette iken reklam tıklamadan, video izlemeden ayda 45$ (max) kazanmak gomez ile mümkün…

gomez peer zone
gomez peer zone

Sistem nasıl çalışıyor:
gomezpeerzone‘a üye olup, bilgisayarınıza 20 mb lık bir java programı indiriyorsunuz, üye adınızı programa ekleyip beklemeye başlıyorsunuz. her 15 dk da bir sisteme bilgi gönderimi yapılıyor, isterseniz aynı kullanıcı adı ile kullandığınız bilgisayar sayısı kadar dk toplayıp şansınızı arttırabiliyorsunuz..

“YouGotPhoto” ve “Gloop” yeni nesil fotoğraf paylaşım sistemleri…

vlknkng | 10 September 2008 23:53

UGA Digital WiFi özellikli dijital çerçevelere internet üzerinden fotoğraf göndermeye yarayan bir servisi faaliyete geçirdi. YouGotPhoto adı altında kullanıcılarıyla buluşan bu servis, bir fotoğrafı tek bir çerçeveye veya çoklu çerçevelere anında gönderme imkanı sunuyor. fotoğraflar online olarak saklanabilir yada herhangi bir cep telefonundan gönderilebilir.

en başarılı p2p uygulamaları

toz66 | 01 May 2008 17:41

p2p ağları
p2p ağları

p2p, açılım olarak “peer to peer” olan eşleşebilen bilgisayarlar arasında veri alışverişini sağlayan bir network program protokolüdür. p2p sayesinde kendi bilgisayarınızdaki resimleri, müzikleri, dosyaları paylaşabilirsiniz ya da tam tersine başka bilgisayarlardaki verilere ulaşabilirisiniz.

tüm dünyanın kullandığı bu protokol gün geçtikçe daha da genişliyor ve daha da iyileştiriliyor. birazdan tanıyacağımız p2p programlarının sürekli yeni versiyonları ile daha pratik bir paylaşıma kavuşuyoruz. son olarak da bir facebook uygulaması olan twist me ile artık facebook üzerinden de resim, video ve müziklerimizi arkadaşlarımızla paylaşabiliyoruz.

Dosya paylaşım araçları ne kadar güvenli

Gigabyte | 21 March 2008 11:29

Amerika Birleşik Devletlerin Seattle şehrinde bir kişiye dosya paylaşım (Peer-to-Peer) yazılımı kullanarak kimlik hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Her ne kadar dosya paylaşım yazılımları vasıtası ile korsan müzik, film veya yazılım paylaşımına karşı açılmış birçok dava bulunsa da dosya paylaşım yazılımı ile kimlik hırsızlığı alanında açılan ilk dava bu.
Davalı Gregory Kopiloff bu yolla kurbanlarının kritik kişisel bilgilerini çalarak maddi kazanç elde etmekle suçlanıyor.
1990’lı yıllarda napster ile başlayan ve hızla yayılan dosya paylaşımı günümüzde o kadar yaygın hale geldi ki bugün internete bağlı her iki bilgisayardan birinin dosya paylaşımına açık olduğu bildiriliyor. üstelik bu dosya paylaşım araçlarını elde etmek hiç de zor değil. Neredeyse tamamı ücretsiz ve internetten kolaylıkla indirilebiliyor. Limewire, kazaa, bittorrent, azureus, morpheus, ares, bearshare, shareaza bunlardan sadece bazıları.
Peki birçoğumuz tarafından sıklıkla kullanılan bu dosya paylaşım yazılımları gerçekte ne kadar güvenli!

Her ne kadar zaman zaman işimize çok yarıyor olsa da bir dosya paylaşım yazılımı kullanmanın beraberinde önemli güvenlik riskleri getirdiğini unutmamalısınız. Bunların en başında geleni ve deneyimli kullanıcıların da aşina oldukları durum, paylaşılan dosyalar vasıtasıyla yayılan virüsler ve diğer zararlı kodlardır. Eğer bir dosya paylaşım yazılımı kullanıyorsanız bilgisayarınızın bu zararlılara karşı mutlaka iyi bir korumaya sahip olması gerekir.
Antivirüs, antispyware, antitrojan gibi birden fazla

çözümü içinde barındıran bir güvenlik paketi bu tehlikeyi bertaraf etmek için idealdir. Ancak bu tür paketler genelde lisanslı yazılımlar olduğu için yüksek fiyatları nedeni ile her zaman tercih sebebi olmayabilir. Bu durumda birkaç ücretsiz yazılımı bir arada kullanarak bu paketi siz oluşturabilirsiniz. Antivirüs için avg free edition, avast 4 home, avira personal edition, bit defender free edition, active virus shield, anti spyware için ise super antispyware, spy bot, avg anti spyware ve windows defender ücretli yazılımlara alternatif olabilecek ücretsiz yazılımlardır.
Dosya paylaşım araçları ile beraber gelen diğer bir güvenlik sorunu ise indirdiğiniz veya paylaşıma sunduğunuz dosyaların telif haklarının bilerek veya bilmeyerek ihlal edilmesidir. Bu durum ise başınızı yasalar ile ciddi derecede derde sokabilir. Bir çok ülke artık daha önce burada da bildirildiği gibi korsan paylaşımı özel yazılımlar ile takip ederek çeşitli yaptırımlar uygulamayı gündeme getirmektedirler. Bu senenin başında da ülkemizde Mü-yap‘ın şikayeti üzerine internet üzerinden korsan müzik indirip paylaşan 112 kişi polis tarafından göz altına alındı.
Oysa ister yazılım ve hatta ister müzik veya film olsun bu tür dosyaları edinmek için yasal olarak kullanabileceğiniz kaynaklar yok değil. Ücretsiz ve açık kaynak kodlu yazılımlar için Free Software Foundation, yerli müzik için ttnet müzik, yabancı müzik için Qtrax, filmler için ise hulu
istifade edilebilecek web hizmetlerinden sadece bazıları.

Burada bahsedeceğim son güvenlik sorunu ise bu yazıyı yazmama ilham kaynağı olan haberde de belirtildiği gibi dosya paylaşım yazılımlarının kişisel bilgilerinizi çalmak için kullanılabileceği gerçeği.

Dosya paylaşım yazılımları internetteki diğer kullanıcıların bilgisayarlarına nasıl kolaylıkla erişebilmenizi sağlıyor ise aynı şekilde başka kullanıcıların da sizin bilgisayarınıza kolaylıkla erişebilmesini sağlamaktadırlar. Genelde erişim yazılım tarafından varsayılan olarak “shared folders” veya “paylaşılan klasörler” adı altında oluşturulan bir klasör ile sınırlı olsa da kötü niyetli bir kişinin bu yolla bilgisayarınızın altını üstüne getirmesi hiç de zor değildir. Burada dikkat edilmesi gereken husus özel bilgi ve belgelerinizi öncelikle asla bu paylaşıma açık klasörlerin içine koymamanızdır. Özel bilgi ve belgelerinizi bulundurduğunuz dosyalara parola koymak veya disklerinizi şifrelemek size önemli ölçüde koruma sağlayacaktır. Truecrypt bu amaçla kullanılabilecek açık kaynak kodlu ücretsiz bir yazılımdır. Ancak ben yine de size kişisel bilgilerinizi, dosya paylaşım yazılımı kullandığınız veya herhangi bir başka şekilde internet ortamında başka kullanıcılara erişim imkanı sağladığınız bir bilgisayarda tutmamanızı tavsiye ederim…

p2p ile ücretsiz konuşma

xvolvox | 14 September 2007 14:29

İsveçli şirket olan terranet,peer-to-peer teknolojisini kullanarak baz istasyonu olmadan telefonlar arası ücretsiz konuşma imkanı sağlayacak sistem üzerinde çalışıyor,terranet kurucusu Anders Carlius ilk denemesini 2002de Tanzanya’da yapmış fakat zayıf bir bağlantı bulabilmiş,sistem üzerindeki çalışmalar şu an Tanzanya ve Ekvatorda devam ediyor.kaynak 1 2