bildirgec.org

patlamış mısır hakkında tüm yazılar

Patlat Beni :))

elenanet | 19 December 2009 15:50

Bu Bir Patlamış Mısır Tarihçesidir !!!

Çok Sevdiğim Patlamış Mısırı kimin,nasıl, ne şekilde İcat ettiğini hep merak Etmişimdir.
Hangi Zeki Varlık Koçan Halindeki Mısır Tanelerinin kurutulup sonrada Sıcak Ateşte bu Tanelerin Patladığını Öngörmüştür ya da keşfetmiştir.
Patlamış Mısır bence herkesin Hayatında Mutlaka Biryere sahiptir…
Pop Corn !!!
Sinema onsuz düşünülemez,
Belki de Kış Akşamlarının en acaip,zevkli aktivitesidir…
Üstelik Patlamış Mısırı Bir Felsefeye oturtanlar bile oluyor…
”Patlamış Mısır gibi çoğalmak,Yayılmak” diye bir deyim bile kullanılıyor…
Hakikaten Felsefik Bir Yanı var…
Çünkü değişimi ve başkalaşımıda gözlerinizle görebiliyorsunuz Mısırın Patlamasında…
Bir raddeye geldi mi Herşey değişiyor ve Ortaya Bambaşka birşey çıkıyor…
Bence bu çok egzantrik işin Tarihine İnmeliyiz dedim ve size Patlamış Mısırın Tarihinden biraz bahsetmek istedim 🙂

Patlamış mısırın hikayesi beş bin yıl evveline, Amerika kıtasına kadar
uzanıyor.
Ah şu Amerkan Yerlileri !!! Her zamanki gibi işi çözmüşler…Tabi Ben onlara Amerika Yerlileri diye hitap etmek istemem çünkü onlar çeşitli kabileler halinde yaşayan Kızılderili,Aztek ve Maya kültürlerinden gelir…
Herşeyi şu anki Amerika’ya atf etmek istemiyorum …

Sinema Usulü Patlamış Mısır İsteyen

serversistemci | 18 November 2008 03:11

Sinema Usulü Patlamış Mısır
Sinema Usulü Patlamış Mısır

Film tutkunusunuz fakat seansları beklemek yerine filmi alıp evde izlemeyi seviyorsunuz. Fakat evinizde eksik olan sinemanın vazgeçilmezi patlamış mısırı eve getirmenin bir yolunu arıyorsanız, işte sizin için sinema usulü patlamış mısır makinesi. Nostalgia Elektrik’in ürettiği bu “Retro” isimli cihazın 100$’lık fiyatı ve ilgili habere buradan ve buradan satın alabilirsiniz.

Panayır Mutfağınıza Girdi

zabun | 08 September 2008 07:58

Nostalgia Electrics markalı ürünler, bir luna parkta yenilip içilen ne varsa mutfağınıza taşıyor. Luna park, panayır, şenlik, fuar, kermes gibi eğlenceli ortamların vazgeçilmezleri; patlamış mısır, pamuk şeker, dondurma, bici bici, limonata, sosisli sandviç ne varsa bu aletlerle evde yapabilirsiniz. Orjinallerini çağrıştıran tasarımlar, mutfak tezgahınıza sığabilecek oranda küçültülmüş.

Hayal Patlağı

absynthe | 09 September 2007 00:17

Babam ve oğlumda diyordu küçük çocuk, biz büyüdükçe hayallerimiz küçülür mü…Hayaller ağzımızdaki balonlu sakızlar gibi aslında, biz büyüdükçe büyüyor, büyüyor, uygun zamanda patlatmak istiyorsun kocaman bir balon yapıp.Bazıları başarıyor, patlatıyor çok güzel, hayal bitiyor ama başarmış oluyor işte.
Bazıları da öyle büyütüyor ki, istemeden patlatıyor, ağzına burnuna hayal patlağı yapışıyor..Biraz zamanlama, biraz dikkat.Hayallerin hep senin olmasa da onları patlatacağın zaman patlatabilmelisin.Hem belki o zaman patlatmak için biraz daha hayal kalır ağzında.

Ağır çekimde (patlayan) patlamış mısır

isasari | 09 February 2007 00:18

Her zaman merak konusu olan ve genellikle kapalı bir ortamda gerçekleştiği için göremediğimiz “mısır patlaması” olayının, ağır çekim versiyonu yayımlanmış.

Bu kısa göz ziyafeti ardından canının mısır patlağı çekebilir
Bu kısa göz ziyafeti ardından canının mısır patlağı çekebilir

Patlamayan Mısırlar

biggerbang | 14 December 2006 23:50

Eskiden Amerikan yerlilerinin inanışına göre her bir mısır tanesinin içinde bir ruh bulunurmuş. Bu ruhlar kendi hallerinde huzur içinde yaşarlarmış ta ki evleri ısınana kadar. Evleri ısınan mısırlar o kadar sinirlenirlermiş ki kızgınlıktan patlayarak dışarı çıkarlarmış, dışarı çıkmayan mısırlarsa efendi mısırlarmış.
İşin aslı ise mısırların içinde az miktarda bulunan suyun ısındıkça genleşmesi ve basınçla mısırın kabugunu patlatması…
Her mısır tanesinin içinde %13-14 oranda nem bulunuyor, bu oran %3 düşerse mısır hiç patlamıyor %1 düşerse patlayan mısırın kalitesi düşüyor. Bu nedenle hava geçirmeyen kaplarda saklamak gerekli. Patlamış mısır hakkında her tür bilgi bulunan bu site mısırları buzdolabında saklamayı önermiyor.
Nem oranı düşen mısırlara sahipseniz bu mısırları bir kavanoza koyup içine bir kaşık su ekledikten sonra çalkalamanız öneriliyor. Tüm mısırlar suyu absorbe edene kadar çalkalamaya devam etmek gerekli. Tabi %13-14 oranına ulaşmak deneme yanılma yoluyla olacak biraz.