bildirgec.org

motif hakkında tüm yazılar

Ekin Çemberleri

alpersahin38 | 03 November 2009 09:41

Tarlalar üzerinde çıkan gayet düzgün, geometrik, motifli şekillerdir. Ne ilginçtir ki yapılırken asla görülmemiştir. İnsanlar sabah uyandıklarında tarlalarını bu şekilde görüyorlar. İlk olarak 1650 li yıllarda görülmüştür. Fakat ondan sonrada uzun bir süre ortaya çıkmamışlardır. 1950li yıllarda tekrar ortaya çıkmaya başlamışlardır. Mükemmel derecede simetrik ve düzgün şekildedirler. Elle yapmaya kalksan 1 gecede bitmez. Bu şekillerin çıkma nedenleri bulunamamıştır ve bir sürü görüş öne sürülmüştür. Kimi rüzgardan kimi fazla gübrelemeden demiştir. Bazıları ise UFO ların yaptığını öne sürmüştür. Genellikle buğday, başak tarlalarında çıkmaktadır. Tanık sayısının kesin olmamakla birlikte çok az sayıda olduğu öne sürülür. Tanıklara göre mısır tarlasında mısırlar oynamakta ve çok tiz bir ses gelmektedir. Tabi bu bilgi kesin değildir. Ana vatanı Stonehenge bölgesi olarka bilinmektedir. Ve bu şekiller orataya çıkınca gayet ilginç olaylar gerçekleşmektedir. O alanların çok fazla enerji yaydığı söylenmektedir ve bu bilgi araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Çemberlerin çıktığı günün sabahı pusulalar çalışmamakta, arabaların aküleri arızalanmaktadır. Bu bölgelerde voltmetreler yüksek enerji tespit etmektedir. Ekinler biçilip yeni tohumlar ekildikten sonra bile bu enerji devam etmektedir. En ilginci ise Radyasyon seviyesinin çok yüksek olmasıdır. Kesin nedeni hala bulunamamıştır ve hala araştırmacılar araştırmalarına devam etmektedir.

Ücretsiz beton duvar dokuları

erddii | 09 September 2009 13:02

100’ün üzerinde Beton sıva Duvar dokuları. Tüm tasarımcılar için birer cephanelik haline getirilmiş ve bu ücretsiz sıva motifli duvar dokularını tasarımlarınızın çeşitli yerlerinde kullanabilirsiniz.

beton duvar dokuları
beton duvar dokuları

Tasarımlarınız için birer alt yapı olabilecek bu beton duvar dokuları siz tasarımcılara ücretsiz ve yüksek çözünürlükte sunulmuştur.

Ücretsiz Grafik Tasarım Kaynakları

pinkfloyd | 31 March 2009 14:25

Web üzerinde stok fotoğraflar, dokular ve motifler, fırçalar, simgeler ve yazıtipleri gibi tasarımcıların dahili oldukları komüniteler ile paylaştıkları kullanışlı ve yaratıcı çeşitli grafik tasarım kaynaklarına ulaşmak mümkündür.

Bu makalede grafik tasarım kaynaklarına yönelik en iyi içeriklerin bir derlemesini bulacaksınız.

Stok Fotoğraflar

1. Flickr: Creative Commons

Flickr: Creative Commons
Flickr: Creative Commons

Çevrimiçi fotoğraf paylaşımının yanısıra tasarımcılar ve fotoğrafçılar ile takılmak için kullanabileceğiniz en ünlü sitelerden biri Flickr’dır. Yahoo! tarafından işletilen Flickr sitesi bünyesinde yer alan Flickr: Creative Commons adlı sayfa, Creative Commons lisansı‘na sahip içeriğe doğrudan ulaşabilmenizi sağlar.

2. morguefile

morguefile
morguefile

morguefile pek çok sanatçının katılımıyla oluşturulmuş kullanıcılar tarafından hazırlanan stok fotoğraflarını içeriyor. Site bünyesinde yer alan gelişmiş organizasyon şeması ve küçük resim önizlemesi, hızlı aramalar yapmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca çeşitli kılavuzlara ve sitenin üyesi diğer sanatçılara ulaşmak için de sitenin forumlarına bir göz atmayı ihmal etmeyin.

Kaybolan Değerlerimiz, Birer Birer İniyor Sahneden…

| 05 January 2009 10:20

Tüketim toplumu olduk. Tarihte işlenmiş eski değerlerimizin yerine, yeni teknoloji yöntemlerini tercih eder olduk. Öyle bir zaman dilimini yaşıyoruz ki, teknoloji başımızı döndürüyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan sanat ve zanaatlara taleplerimiz giderek azalıyor. Bir zamanlar, göz nuru ve alın teri ile harmanlanmış mesleklerimiz ve dünden gelebilmiş zanaatçılarımız vardı; cam, çini, taş, ahşap oymacılığı, telkârî işçiliği, kutnu bezi dokumacılığı ve diğer dokumalar gibi zanaatları yaşatan ustalar ise bugün giderek çekiliyor sahneden…

TAŞA HAYAT VERENLER(Taş İşçiliği): Bir zamanlar, taşa ruh kazandıran, taşı bir dantel gibi işleyen ustalarımız vardı. Zanaatçılar, blok şeklindeki taşları, özel yontma işlemleriyle el emeği, göz nuru ile bezer ve bir eser ortaya çıkarırdı; çeşmeler, şömineler, aynalar, masalar, dış cephe kaplamaları(oymalı sütunlar, nişler, kapı ve pencere söveleri, tavan süslemeleri vs…) ve diğer ürünler…
Günümüzde, tarihin derinliklerinde kaybolan taş ustalarının, ellerinin kıvrımlarını ve alın terlerini, Mimar Sinan imzalı bir caminin duvarlarında ya da başka tarihi yapının içinde hissederiz. Türkiye’nin belli bölgelerinde, özellikle İç Anadolu ve Ege Bölgelerinde az sayıda bu zanaata ve zanaatçılara rastlamak mümkündür.

ÇİNİCİLİK: Çinicilik dendiğinde İznik Çiniciliği akla gelir. İznik çiniciliği, 16.yy’ da en parlak ve en görkemli dönemini yaşamıştır. Bugün ise İznik’te bu geleneğe gönül vermiş az sayıdaki ustalarla, çinicilik devam ettirilmeye çalışılıyor. Atölyelerinde, geleneksel tekniklerle ve butik çalışan çini ustaları, kullandıkları turkuvaz, firuze, yeşil, sarı ve kahve renkleri içeren sırlarla imzalı işler çıkarıyorlar.

ANTİKANIN KOKUSU…

| 18 December 2008 13:22

Dünyada farklı kültürler, gelenekler ve farklı coğrafyaların oluşturduğu form ve materyaller farklı dilleri konuşuyor olsa bile aynı evrensel amaca(insana) ulaşıyor.
Yüzyılların getirdiği estetik anlayışı ve birikimi günümüzde modernize edilerek, geçmiş ve bugünün harmanlanması ile yeni bir tasarım anlayışını doğurmuştur.
Fransız tasarımında; özgün ve önemli bir yeri olan XV. Louis sitili fazla kıvrımlı, şaşalı ve asimetrik formları ile Rokoko ve Barok tarzı, bugün çağdaş anlayış ile yerini düz, dik açılı ve sade formlara bırakmıştır.
Tasarımın babası olarak bilinen İtalyanlar, geçmişte ve günümüzde de sitillerini dünyaya kanıtlamışlardır. Lüks otomobilden tutun mobilya, moda ve endüstriyel ürünler gibi tasarımda geniş yelpazeye sahiptirler. Keskin ve rüya gibi formlarının, ironiyle fonksiyonelliğin karmaşıklığına rağmen şiir gibi tasarımlara imza atmışlardır. İtalyan estetiği, günümüzde dünyaya ulaşmış vazgeçilmez fonksiyonel tasarımlardır.