bildirgec.org

metal fırtına hakkında tüm yazılar

Metal Fırtına 4 – Turan

runnaal | 26 February 2008 09:02

Orkun Uçar
ALTIN KİTAPLAR

Kitabın bir kısmı aşagıya yazdım, bana göre serinin devamı hiç bir zaman ilk kitabın yerini tutmadı tutamazda ama devamını insan merak ediyor onun içinde büyük bir cogunluk kitabı okuyacaktır bende onlardan biriyim…….

Ekip lideri kolunu diğerlerine uzatıp parmaklarını açtı. Yumruk yaptığı anda ateş başlayacaktı. Diğerleri onu gözlüyordu ama birdenbire liderlerinin kafasının boynundan kayıp yere düştüğünü gördüler, ardından bedeni yana devrildi. Tam önündeki toprak sanki canlanmış ve onun canını almıştı.
“Kızıl Şaman Koray çıplak vücudu kurbanlarının kanıyla boyanmış halde ayakta duruyordu. Elindeki kısa kılıçtan hâlâ kan damlıyor-du. Çekik gözlü cansız suratlara baktı. Çin gizli istihbarat servisi GRI’ya bağlı ölüm timiydi bu. Bekliyordu bu saldırıyı. Ama kurdun inine böyle girilemezdi.”
Binlerce insan geride iz bırakmayan bir katil tarafından yok ediliyor.
Dünya korku içinde.
Tek umut Gökhan Birdağ liderliğindeki Türk timinde!
Kızıl Şaman Koray ne saklıyor?
Şaman kehanetlerindeki kıyamet “Kalgançı Çak” geldi mi?!

politik kurgu romanları

mentor | 22 September 2007 20:18

politik kurgu romanları metal fırtına ile birlikte en popüler türlerden biri oldu. birbiri ardına yayınlanmaya başlayan bu kitaplar “çok satılanlar” listelerinden pek ayrı kalmadı. ilgilenenler için bu kitaplardan bulabildiklerimin bir listesi aşağıda.

METAL FIRTINA
yazarlar: orkun uçar – burak turna

Kitap 23 Mayıs 2007 tarihinde başlayan Türkiye – ABD savaşını anlatıyor.
metal fırtına, ilk kitabın ardından iki ayrı seri olarak devam etti. burak turna tarafından yazılan metal fırtına 2 kurtuluş timaş yayınlarından, metal fırtına 3 karşı saldırı ise profil yayınlarından çıktı. metal fırtına 1’in diğer yazarı orkun uçar tarafından yazılan Metal Fırtına 2 / Kayıp Naaş ve Metal Fırtına 3 / Kızıl Kurt ise “altın kitaplar” ile okuyucuya ulaştı.

Metal Fırtına Film Oluyor

Kaiser sozE | 02 May 2006 22:32

Le Monde‘da yer almış Türk sineması ile ilgili bir haberi Posta Gazetesi‘nde okumuştum. Gerçektende ilginç saptamaları var Le Monde’un. Türk sinemasının dünyada bir istisna teşkil ettiğini, diğer ülkelerin aksine Türkiye’de yerli filmlerin piyasadaki “aslan payı”nı yılda ortalama 25 film çekilmesine rağmen kaptığını belirtiyor. 2005 yılında yüzde 50 olan yerli filmlerin izleyici sayısındaki payının 2006 yılında yüzde 60’a yakın bir düzeyde gerçekleşeceğini de belirten gazete; yerli filmlerin artan payının “aşırı milliyetçi” nitelikten kaynaklandığını belirtirken “Kurtlar Vadisi” filmini de örnek göstermiş. Özen Film yetkilileri bu haberi doğrularcasına geçen yılın en çok satan romanlarından ve yine milliyetçi bir üslupla kaleme alınmış “Metal Fırtına”nın sinema filmi hazırlıklarına başlamışlar. Özen Film, yapımın öyküsünü geliştirmek üzere yazım ekibinin kurulduğunu ve ekibin “Türkiye’nin hassas politik ve stratejik konumunu göz önünde bulundurarak evrensel bir projenin gereği olan kapsamlı araştırmalar” yapacağı ve senaryoyu buna göre kuracağını açıklamış. Kitabın dili ile ilgili duyduklarıma göre bu ekibin işi pek kolay olmayacak gibi geliyor.