bildirgec.org

mekanik hakkında tüm yazılar

Gözlem Yönteminin Üstün ve Zayıf Yönleri

admin | 22 January 2010 15:46

Gözlem yönteminin üstün ve zayıf yönleri şöyle sıralanabilir:
Üstün Yönleri:
1. Anket yöntemine göre daha objektiftir
2. Hızlı bilgi toplamaya olanak sağlar
3. Uygulanması kolaydır

Zayıf Yönleri:
1. Her tür bilginin toplanmasına uygun değildir
2. Mekanik ve elektronik araçların kullanılmaması halinde, olayın ayrıntılarını yakalamak veya hatırlamak zordur
3. Gözlem altında olduklarını anlayanlar, olağan davranışlarını değiştirebilirler
4. Bazı durumlarda maliyeti yüksektir

Teknikim – Teknik İmleme Sitesi

tobby | 25 October 2009 13:57

Bu ilk yazım ve sadece bildirip geçmek istiyorum 🙂
Çoğu website sahibinin bildiği üzere Türkiye’de birçok imleme sitesi kuruldu. Ben de yaklaşık 1.5 sene önce sadece Teknik alana özgü bir imleme sitesi kurmak istedim ve bu kervana katıldım. Çoğu site gibi bu site de Pligg CMS (Content Management System) altyapısını kullanan bir sistemdir, ancak bu sistemin birçok sorunu vardır -Pligg sürekli güncellenip hatalar giderilse de, benim Teknikim’e yeni Pligg versiyonlarını yükleme lüksüm yoktur, çünkü Pligg kodunda birçok değişiklik ve düzeltme yaptım- 1.5 sene boyunca bu sorunları giderebilmek, yeni özellikler ekleyebilmek için uğraşıp didindim, ancak üzücü olan şudur ki: Birçok blogda imleme siteleri listelenmesine, yorumlar yapılmasına rağmen hiçbirinde de Teknikim’i göremedim ve anladım ki bir ürünü yapmak kadar, pazarlamak da çok önemli. Siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın, o ürünü pazarlayamadıktan sonra sonuç olarak bir hiç elde etmiş oluyorsunuz.
Bu yazıyla beraber az da olsa farkedilmek ve biraz da Teknikim’in özelliklerinden bahsetmek istiyorum: Teknikim; bilgisayar, elektronik, mekanik, robotik, tasarım ve tıp gibi alanlarda teknik yazı bağlantıları ve videoların paylaşıldığı Pligg tabanlı bir imleme sitesidir. Pligg’in getirdiği özelliklere ek olarak Teknikim’de yazılara resim ve video da eklenebilmektedir. Bilirsiniz ki görsel öğeler, yazıları daha dikkat çekici hale getirirler. Yazı eklemeyi ve takip etmeyi kolaylaştıran araç çubuğu, widget, yazı ekleme butonu, oylama butonu, Wordpress ve Joomla paylaşım eklentileri gibi araçlarımız da bulunmaktadır. Ayrıca Facebook’un yeni haliyle uyumlu istenilen kategorilerdeki yazıların görüntülenebildiği, kullanıcıya göre özelleştirilebilir, Teknik Yazılar isimli uygulamamız da mevcuttur.
Teknikim 800’den fazla kaliteli içeriğiyle daha ileriye gidebilmek ve daha iyi hizmet verebilmek için sizlerin desteğini beklemektedir. Umarım, ortak alanlarda buluşan kaliteli içeriği bir araya toplama gayemize siz de katkı da bulunursunuz 🙂
Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle hoşçakalın 😉

Bahsi geçen site: http://teknikim.com

officine panerai jupiterium

schizophrenia13 | 17 October 2009 07:09

officine panerai jupiterium
officine panerai jupiterium

galileo galilei‘nin teleskopu kullanarak yaptığı astronomi çalışmalarının 400. yılını kutlamak üzere officine panerai tarafından sınırlı sayıda üretilen jupiterium, stockholm’deki nobel müzesinde tanıtıldı.

officine panerai jupiterium
officine panerai jupiterium

elle kurulan saat 40 gün güç rezervine sahip.

officine panerai jupiterium
officine panerai jupiterium

saatin üzerinde bulunan kollar gezegenlerin hareketlerini sergilemekte.

officine panerai jupiterium
officine panerai jupiterium

Segway Ginger Steampunk Edition

zabun | 06 April 2009 19:13

Alman sanatçı Theo Jansen‘i sizlere daha önce kaleme aldığım “Animaris Rhinoceros Transport” başlıklı yazıda tanıtma fırsatı bulmuştum. Aradan geçen zamanla birlikte Jansen’in çalışmalarının, mekatronik ile uğraşan birçok insana, çeşitli ürünler geliştirmelerinde ilham kaynağı olduğuna tanıklık ettim.

Bu projelerden biri, Amerikan Louisiana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ndeki bir ekip tarafından tasarlanan “Cajun Crawler”. Bu tasarım ile Segway’ın Ginger‘i, Theo Jansen’in Strandbeest’i ile harmanlanarak tekerlek yerine bacakları olan bir Ginger oluşturulmuş.

[ubergizmo] [video]

ulysse nardin planet earth

schizophrenia13 | 03 April 2009 11:06

ulysse nardin planet earth
ulysse nardin planet earth

ulysse nardin tarafından sadece 99 adetle sınırlı olarak üretilecek planet earth, elle kurulan bir masa saati. enerjisini 30 gün süreyle koruyabilen saat, dr. ludwig oechslin tarafından tasarlanmış.
saatin kaidesi üzerinde bulunan dış küre hareket etmezken iç küre hareketini 23 saat, 56 dakika, 4 saniyede tamamlıyor. güneşin ve ayın hareketlerinin gözlemlenmesinin dışında, dünyadan gözlemlenebilen sabit büyük yıldızlar, burçlar ve aylar da belirtilmiş.

ulysse nardin planet earth
ulysse nardin planet earth

ulysse nardin chairman

schizophrenia13 | 13 March 2009 11:02

ulysse nardin chairman
ulysse nardin chairman

1846 yılından bu yana faal olan mekanik saat firması ulysse nardin, un cells adındaki şirketiyle cep telefonu sektörüne de el atıyor. saatlerinde kullandığı kinetik enerji teknolojisini chairman ile cep telofonuyla birleştiren ulysse nardin, ilk örneğini basel 2009’da segileyecek. sci innovatios isimli ingiliz şirketle geliştirilen saat dünyanın ilk mekanik cep telefonu sıfatını da taşıyacak. chairman’in üretim adedi ise 1846 ile sınırlı.

ulysse nardin chairman
ulysse nardin chairman

Rüzgar enerjisiyle deniz suyunu içilebilir kılmak

mavi182002 | 05 November 2008 23:57

Rüzgarla Denizden Su Eldesi
Rüzgarla Denizden Su Eldesi

Henüz konsept aşamasında da olsa, dünyamızın susuzluk derdine hayata geçirilebilir bir çözüm teklif edilmiş.

Rüzgar enerjisi ile çalışıyor, ve deniz suyunu tatlı suya çeviriyor.

Proje çok güzel ve akıllıca. Rüzgar sayesinde deniz suyu uzun bir yol katederek şehre ulaşıyor ve distilasyon işlemi yolda gerçekleşiyor. Tuz konsantrasyonu artan su ayrıştırılıp denize ya da mineral ayrıştırılması için başka bir tesise gönderiliyor.