bildirgec.org

kyoto protokolü hakkında tüm yazılar

BİZ AMERİKA’YI YANLIŞ TANIMIŞIZ…

antiemperyal | 11 October 2009 14:54

C.Eren ÇELİK

Yok yok biz meğerse herşeyi yanlış biliyormuşuz. Nasılda günahını almışız yıllar yılı şu Amerika’nın. Bu adamlar aslında birer melekmiş de bizim haberimiz yokmuş.

Hem Vietnam’ı işgal etmek isteyen, binlerce insanı katleden ancak son yüz yılın en onurlu direnişlerinden birisi karşısında arkasına baka baka Vietnamdan çekilen Amerika değildi ki.

Balkanlar’da Bosnalı Müslümanlar yok edilirken, ırzlarına geçilirken Sırpların yıllarca sırtını sıvazlayan Amerika değildi, yanlış biliyorsunuz.

Irak’ı 1990’larda hava saldırıları ve Çöl Fırtınası operasyonu ile harebeye çeviren de, 2000’lerin başında bizatihi gelip işgal eden de Amerika değildi.

lcd ekranlar tehlikeli

ex choice | 07 July 2008 16:47

lcd ekranlar tehlikeli.ekranların yapımında kullanılan nitrojen triflorür denilen bileşik ciddi tehtik oluşturuyor.karaciğer ve böbreklere son derece zararlı california üniversitesinin yaptığı araştırma sonucu bu gazın son yıllarda atmosferdeki artışı.kyoto protokolü imzalandığında bu gazın az olması neeniyle programa dahil edilmemesi işin kötü kısmı.üstelik tehlikeli gazlar sıralamsında ikinci sırad yer alıyor.

Türkiye kyoto protokolünü imzalıyor

mentor | 09 May 2008 15:51

kyoto protokolü imzalandıktan sekiz yıl sonra yani 2005 yılının başlarında Rusya’nın da katılımı ile yürürlüğe girmişti. protokole başlangıçta 160 ülke imza atmıştı. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye protokolü imzalamayan ülkeler arasındaydı. 2005 yılından bu zamana e-posta kutularımızda “you won $1.000.000” konulu mesajların arasında sık sık “Türkiye kyoto’yu imzala” konulu mesajlar da görür olduk. Bu amaçla çeşitli kampanyalar düzenlendi.

İklim Değişikliği ve Türkiye

Raola | 05 May 2008 09:37

İkinci Dünya Savaşı ardından gerçekleşen sanayi devrimi ile hız kazanan küreselleşme süreci günümüzde çok farklı alanlarda tartışılır hale gelmiştir. Ekonomik, kültürel, politik ve sosyal açıdan kendisini çok güçlü bir şekilde gösteren teknolojinin ve küreselleşmenin bir başka etki alanı ise Çevre olmaktadır.

Çevre kirliliği ve küresel ısınmanın en temel belirleyicileri nüfus büyüklüğü, ekonomik gelişme, enerji tüketimi, enerji yoğunluğu ve ormansızlaştırma olmakla beraber ortaya çıkan karbondioksit ise atmosferde en çok sera etkisi yaratan gazdır. Türkiye’de karbondioksit emisyonunu %35 imalat sanayi, %33 enerji ve madencilik sektörü, %12 ulaştırma, %6 tarım ve geriye kalan %14’lük pay ise diğer hizmetler oluşturmaktadır.

M’nin Günlüğü

| 18 March 2007 18:27

17037

telefonun sesini değiştirmeliyim.. Evet? (fısıldamalar) alo? (ses yok).. uff kapatıyorum..

-aç gözlerini- uyanmak için tuhaf bir rüya.. gene de önceki iki gece üstüste gördüklerimden daha tuhaf değil.. sabaha karşı o4:oo..

İçerken dudaklarıma değen su, asit olsa..
Unutturur mu acaba karanlıktaki öpücükleri ?
Zorla verilen en sonunda!

kapat hemen-su açık hala.. küresel ısınma! kyotoyu imzala! suya karşı meditasyona son vermem gerek.. en iyisi ufak süs havuzlardan bulmak..bu sefer ki çünkü, gerçekten işe yarıyo gibiydi!

Terminator ve küresel ısınma

ikonoklast | 22 February 2007 18:41

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger, nam-ı diğer insanlığı dünya yüzünden silmeye niyetli Terminator, gerçek hayatta insanlığın kökünün kurumasına gönlünün hiç de razı olmadığını gösterdi. California valisi Arnold, sera gazı emisyonlarını Kyoto protololünde öngörülen oranlardan da fazla, yaklaşık % 25 oranında indirmeyi öngören bir yasaya imza attı. Ne diyelim, çok yaşa Terminatör çok yaşa.