bildirgec.org

kurtarma hakkında tüm yazılar

arıkopter

nazokiraze | 26 February 2009 16:33

Ülkemizin ilk helikopteri arıkopter seneye deneme uçuşunda. İlk Türk helikopteri olarak üretilen arıkopter, 35 milyon lira kaynakla hayata geçirildi.Yüzde yüz Türk helikopteri olarak tasarlanan arıkopter, ‘Havacılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Projesi’ nde üretilecek.

Arıkopter beş kişi alacak şekilde tasarlandı ve yüksek güvenilirlige sahip.Projede 150 kişi yer aldı , ayrıca proje için başbakandan da randevu alınmış.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) tasarlanan arıkopter, Ankara TUSAŞ tesislerinde montajlanıyor.Arıkopter, yangın,kurtarma gibi hizmetlerde kullanılacak. Proje şimdiye kadar saklanmıştı, bunun sebebi ulusal proje oldugu içindi.

Korsan Windows mu Orijinal Windows mu?

mturkmen | 03 July 2008 11:12

Bu şekilde bir soruyla karşı karşıya kaldığınızda nasıl bir cevap verirdiniz.

TinyXP’nin en son versiyonu korsan forumlarda çıktı. TinyXP, SP3 entegresi ve birçok program ile birlikte XP’ye yeni bir yüz katıyor. Ne yazık ki illegal.

Windows XP’yi kurarken canımızı en çok sıkan şeylerin başında driver paketinin 6 yıllık olması geliyor. O tarihten sonra çıkan bir çok parça var. Kurarken harcadığınız bir buçuk saatten sonra, istediğiniz gibi çalışabilir duruma getirmek için iki katı vakit harcamak zorunda kalıyorsunuz.

Bu sebeplerden dolayı internet ortamında milyonlarca ayrı driver paketleri dolaşıyor. Fakat Windows’un korsan versiyonlarında (genellikle XP Professional) çok çeşitli araçlar ve yardımcı programlar, kurtarma kitleri ve yamalar eklenmiş olarak geliyor.

QuickPar ile tamir edilebilir yedekleme

agurbuz | 03 May 2008 12:00

QuickPar
QuickPar

bilgisayar kullanıcıları yedeğini aldıkları dosyaların güvenliğinden emin olmak isterler. yedeklerini dvd, smart disk, flash disk, online depo gibi araçları kullanarak muhafaza ederler. ne var ki bu yedeklerin bir süre sonra çalışmaması (dosya sisteminin bozulması) gibi durumlarla sık sık karşılaşılır.

peki bu gibi bir durumla karşılaşmamak için ne yapabiliriz?

Bozulan MS Word Belgelerini Onarmak

pisho | 25 April 2008 20:04

Bazen hiç sebepsiz yere önemli bir MS Word yazı dosyamızın bozulduğunu ve içindeki bilgileri tekrar kurtarabilmek için çeşitli taklalar attığımız olmuştur..

işte bu noktada devreye Repair MyWord giriyor. Ücretsiz olan ve tek tıkla kurulum gerektirmeden çalışan bu uygulamayı flash belleklerimiz üzerinden de rahatlıkla kullanabilir veya saklayabiliriz.

Repair MyWord
Repair MyWord

Şimdilik Microsoft Word 6.0, Word 95, 97, 2000, XP, ve 2003 versiyonlarında kusursuz çalıştığı söyleniyor…

120 Günlük Windows Home Server DVD’nizi Edinin

KenanBalamir | 06 November 2007 10:19

Eski bir bilgisayarın, bir sunucu merkezi haline gelerek, veri depolama, herhangi bir bilgisayarlarınızın yedeğini alma, yazıcı paylaştırma, uzak bilgisayar bağlantısı ile ağınızı kontrol edebilme gibi imkanlar sunan Windows Home Server, 10$’a [her biri] elinizde. Windows Home Server Yükleme DVD’si, Windows Home Server Connector CD’si ve Kurtarma CD’sinden oluşan set, 120 günlük deneme sürümü, Microsoft tarafından tüm kullanıcılara DVD olarak, 10$ karşılığında gönderilmeye başladı.

Sildiğiniz bir Word dökümanını kurtarın

spy1983 | 20 October 2007 17:22

Haftalardır yazdığınız 20 sayfalık belge bir and yok mu oldu? Weblog Hack College yanlışlıkla silinmiş bir Word dökümanını kurtarmanın 10 yolunu anlatmış, Word programının Autorecover backup dosyasını harddiskinizde aramak ise sadece bir tanesi.
Word programında, “araçlar” a tıklayın sonra “seçenekler” e tıkalyın. Dosya konumları bölümünde, otomatik kurtarma dosyaları isimli butonuna çift tıklayıp, o klasörün yerini not alın. İptal e basın ve kapat ı tıklatın. O not aldığınız klasörü “bilgisayarım” da ya da “windows gezgini” nde açın ve herhangi bir .asd dosyası için aratın.
Aslında sistemi tam olarak yedeklemek, bu durumun yeniden tekrarlamasını önlemek için en iyi yol. Siz yine de word programının otomatik olarak dosyalarınızı yedeklemesini isteyebilirsiniz. Eğer zaten yapıyorsanız, bilgisayarınızda ayrıca .wbk dosyalarını da olası bir kurtarma için taratabilirsiniz. Eğer açık değilse, “araçlar” – “seçenekler” bölümünün “kaydet” kısmından açabilirsiniz.
Kaybolmuş Word dökümanını bulmanın 10 yolu ise burada anlatılmış.

Hafiza Kart Hatalarinda Fotograflarinizi Kurtarma

Chudo | 04 October 2007 14:22

Digital fotograf makinelerinde kullandigimiz hafiza kartlari zaman zaman hata verebilir ve bu esnada icinde kaybolmasini istemedigimiz fotograflarimiz var.
Birkac adimda hem hafiza kartini hem de icindeki fotograflari kurtarabilirsiniz.
– Oncelikle Zero Assumption Digital Image Recovery isimli programi kuruyoruz. Hafiza kartlarindaki imajlari kurtarma opsiyonunu ucretsiz kullanabiliyoruz.
– Eger fotograf makineniz ile hafiza kartiniza baglanamadiysaniz memory card reader ile bilgisayariniza baglamayi deneyin ve programi calistirin.
– Bu asamada program basarili bir sekilde calismazsa hafiza kartiniza quick format atip tekrar deneyin.
Son cektiginiz fotograflar dahil aylar oncesinin imajlarini dahi kurtarabilirsiniz.

Tecrubeyle sabittir 😉