bildirgec.org

kripto hakkında tüm yazılar

Alanında Tek,Türk Yapımı Kriptolu USB Bellek: SIR

Dreammaster | 13 September 2009 14:09

''SIR''
”SIR”

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) tarafından yapımı üstlenilen kriptolu USB bellek; “SIR. Peki onu diğer usb belleklerden ayıran noktaları neler? Buna cevap olarak 2 nokta verebiliriz: 1.si yüzde yüz Türk üretimi ve teknolojisi; 2.si en küçük kriptolu USB bellek özelliğine sahip olması. Öyle ki Nato askeri teknoloji alımlarında ”SIR”a kendi alanında rakip bulamadı ve Nato askeri envanterlerinde yerini aldı.

NATO emin ellerdesin !

mnc | 10 March 2009 11:31


nato’ya üye olan 26 ülkeden biri de biziz

TÜBİTAK, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) için bilgilerini kriptolayan bir veri taşıma aracı oluşturdu, adına ise sır denildi, tamamen milli tasarım ve üretim olan USB cihaz, Nato birimi olan SECAN tarafından uygulanan notların hepsini geçti ve rakip bırakmadı. Ulusal Elektronik ve Kriptolama Araştırma Enstitüsü (UEKAE) tarafından yapılan cihaz’dan 600 adet üretilecek.

Ayrıca buraya bakarak UEKAE daha nice işler başardığını ve sayfa içi arama yaparak SECAN tarafından onaylanan diğer güvenlik uygulamalarını görebilirsiniz.

Msn şifreleme

devrimyilmaz | 17 August 2008 11:53

Msn nizi sifreleyin. Bugunlerde zaten msn kayitlari, telefon kayitlari hersey mahkemede alehinize delil olarak kullanılabiliyor. Paronoyaklaşmak için yeterince nedeniniz var. Bu program ihtiyacınızı karşılayacaktır. Yapmanız gereken programı indirmek ve sohbet partnerinizinde programi indirip kurduktan sonra zaten gerisi neredeyse otomotik. Sohbete başladıktan sonra karşı tarafın key dosyası gelecek onu onaylayın. Programın ana penceresinde sohbetiniz yesil msn sembolu altinda gorunuyorsa şifreli sohbet ediyorsunuz demektir. Normal mesajlaşmalarda sembol kırmızı. Ayrıca program direk portu dinlediği için hangi msn programı kullandığınız önemli değil.

Kablosuz Ağ şifresini unutanlara.

| 10 April 2008 22:19

Nirsoft firmasının yeni (2008) ücretsiz minik yazılımı WirelessKeyView , Windows’un “Wireless Zero Configuration” servisi ile sakladığı WPE ve WPA şifrelerine ulaşmanızı sağlıyor. Eğer router şifrenizi de unuttu iseniz , kablosuz ağ şifrenizi öğrenmek için en hızlı yöntem bu.

Şifrelemeli Dosya Sistemi (EFS) nedir? Şifre yedeği nasıl alınır?

| 02 April 2008 10:55

Bilgisayar oturumu açılırken veya daha öncesinde Bios‘ a atadığımız şifrelerle izinsiz erişimleri belki bir nebze engelliyoruz. Olaya bir de şu yönden yaklaşın: İş yerinizdesiniz. Bilgisayara şifrenizi girdiniz , bilgisayarınız “yönetici” düzeyinde her türlü erişime açık ve her işlemi yapmaya hazır. Siz bilgisayarınızın başında değilken başka biri geldi ve USB belleğini bilgisayarınıza takıp tüm değerli şirket bilgilerine saniyeler içinde sahip oldu. Veya değerli bilgiler içeren laptop‘unuz çalındı!!.

Maksimum Güvenlik

doganalp | 25 March 2008 16:00

CHDT şirketi taradından üretilen “Güvenli Kişisel Cep USB Sürücüsü” askeri standartlardaki kriptolaması ve kullanıldığı sistemlerden çıkarıldığında işlem geçmişine ait izlerin takip edilmesini önleyici sistemi sayesinde maksimum güvenlik sağlıyor. Cihazın üzerindeki tuşlarla sürücünün içindeki bilgilere erişmek için 4 ila 10 karakter arasında şifreler koyarak güvenliği en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Mksimum Güvenlik
Mksimum Güvenlik

Kriptolanmış veriler çalınabilir mi?

Gigabyte | 20 February 2008 17:02

Veri kriptolama, hükümetler, özel şirketler ve hatta bireysel kullanıcılar tarafından hassas verilerin korunmasında oldukça yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Ancak Princeton üniversitesinden gelen bir haber bu işleminde %100 güvenli olmadığını ortaya koydu. Bilişim güvenliği üzerine araştırmalar yapan bir grup araştırmacı, kriptolanmış verilerin bilgisayar hard disklerinden çalınabilmesini sağlayan bir yöntem geliştirdiklerini duyurdu. İşlem DRAM yongaların çok da fazla bilinmeyen bir güvenlik açığı sayesinde gerçekleşiyor. Bu yongalar bilgisayar çalışırken tüm kriptolama anahtar ve algoritmalarını geçici olarak depoluyorlar. Bilgisayar kapatıldığında ise yonga tarafından depolanan her türlü veri ve anahtarın doğal olarak kendiliğinden silinmesi öngörülüyor. Ancak bu son araştırmalar bunun pek de sanıldığı gibi olmadığını, bilgisayar kapatılmış olsa bile kripto algoritma ve anahtarlarını da içeren verilerin bazen saniyeler bazen de dakikalar boyunca yongalar tarafından tutulmaya devam ettiğini ortaya koydu. İşte bu süre zarfında yongayı çıkarıp sıvı nitrojen ile -196 dereceye kadar soğutursanız mevcut verilerin saatler boyunca yerli yerinde kalmasını
sağlayabiliyorsunuz. Sonrasında yapılacak iş ise yongayı başka bir makinaya takarak içeriği çözümlemek. Bu haberden sonra James Bond veya Görevimiz tehlikenin gelecek serilerinde böyle bir mizansen görürsek pek şaşırmam doğrusu. Konu ilginizi çektiyse konuyla ilgili görsel medyayı buradan izleyebilirsiniz…

Tübitak Kriptolu Cep Telefonu Üretti

iso1000 | 19 February 2008 07:45

Tübitak Şubat ayı bülteninde, tamamen özgün ve milli bir yazılımla kripto özellikleri olan bir cep telefonu geliştirdiğini bildirdi.

Tübitak
Tübitak

Milli yazılımlı kriptolu cep telefonu TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) tarafından geliştirildi.

x^+^%%/%^^(()=?
x^+^%%/%^^(()=?

Günümüzün en popüler haberleşme araçlarından olan ve üçüncü şahısların dinlemesini önleyerek güvenli bir haberleşme aracı haline dönüştürülen cep telefonu, başta askeri alanda olmak üzere tüm kamu, özel kurum ve kuruluşların hizmetine sunulacakmış.

Seagate kriptolanabilir hard disk üretti

webdedektifi | 07 September 2007 19:19

Seagate kullanıcı taraflı oluşturulan çok fazla miktardaki müzik,oyun,resim ve video vb. bilgileri depolayacak yeni bilgisayar yedekleme sistemini tanıttı. Dünyanın en büyük hard disk üretici firmalarından birisi olan Seagate’in bu yeni ürünü bilgisayar çalındıktan sonra kişisel bilgilere erişimi kripto sistemi sayesinde engelliyor. Western Digitalile rekabet içinde olan Seagate kriptolanabilir hard diskin masaüstü bilgisayları için 1 terabyte veri saklayabilecek kapasitede olduğunu duyurdu. Ayrıntılı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

‘Görevimiz Tehlike’ tadında Bir Flash Bellek

yenibirnickistiyorum | 27 July 2007 09:41

IronKey USB flash bellek, ismine yakışır sağlamlıkta bir ürün. Sağlamlığı, fiziksel özelliklerinden ziyade yazılım ve donanım boyutlarında kendisini gösteriyor. Eğer çok önemli bilgiler taşıyor ve yanlış ellere geçmesinden endişe duyuyorsanız bu ürün yazılım ve ‘donanım’ desteği ile izinsiz erişimlere karşı aşılmaz bir kale gibi. AES CBC modunda şifreleme gerçekleştiren ve cihaz içinde yer alan bir cip olan Cryptochip sayesinde bilgileriniz güvenlik altına alınıyor.

IronKey izinsiz girişlere karşı kendisini, bu cip sayesinde koruyor. Bilgisayara takıldığında açılış şifresi isteyen cihaz, 10 yanlış giriş denemesinden sonra -aralarda çeşitli uyarılarda bulunarak tabi- hey bayta yazıp-silme işlemi gerçekleştiriyor ve içindeki tüm veriyi geri döndürülemez kılıyor. Yığın şifre denemesi olarak isimlendirebileceğimiz Brute-force metoduyla şifre kırma denemelerine karşı da savunma geliştiren cihaz, bu tür bir saldırı tesbit ettiği anda yine tüm veriyi siliyor. Bu işlem yazılımsal denemelerin yanında donanıma eklemeleride kapsıyor. Kendi şifresini koruduğu gibi istediğiniz web site şifrelerini de kaydeden ürün, başarılı girişle beraber kendi çipine kaydettiği kullanıcı adı-şifre eşleşmeleri sayesinde sorgulama olmaksızın web sitelerine giriş yapabiliyor. Artık beni hatırla seçeneğinin tehlikeli yanını unutabilirsiniz yani 🙂 Daha bir çok özelliği bulunan ürün 1Gb-2GB ve 4Gb modeleri ile satışta. Fiyatlar ise 79$-109$ ve 149$ olarak belirtilmiş.