bildirgec.org

kırım kongo kanamalı ateşi hakkında tüm yazılar

Kuş Gribi ve Kene Ekonomi şekillendirme aracı olabilir mi?

neoturk | 23 July 2008 19:33

Aslında bu yazı bir berber sohbeti sırasında aklıma geldi paylaşayım istedim.
Kuş Gribisalgın bir hastalık olarak ilk önce çinde ortaya çıkmış ve birçok ülkede etkisini göstermiş ölümlere yol açmış bir hastalık. Buraya kadar hastalık olarak görünen durumu birazda ekonomik etkileri üzerinde duralım kuş gribi göçmen kuşlarla yayıldığı belirtilse de ülkemizde görülmesi üzerine birçok kanatlı hayvan itlaf edilmiş ve kanatlı hayvan üretimi köy ve küçük üreticilerden kitle üretimi yapan firmalara kaymıştır.
İşte burdaki akış şekli kuş gribinin kişisel ve küçük çaplı üretimin bitmesine ve kanun vasıtasıylada engellenmesine yol açmıştır.
Bu sene karşılaştığımız yeni durum ise kene salgını kkka hastalığı , bu hastalığında ülkemize bulaşma ve yayılım şekli halk tarafından birçok komplo teorisine yol açmıştır bu kenelerin veya virüsün özellikle ülkemize sokulduğuna söylentiler vardır.
Bir virüs veya bakterinin biyolojik terör ajanı olabilmesi için etkisinin bu hastalığı yayan kişi veya kişilerce kontrol altında tutulabilmesi gerekmektedir. Kuş gribi ve KKKA kontrol zorluğu nedeniyle bir çok istihbarat araştırmacısı tarafından bu kategoriye sokulmuyor ancak etkileri ekonomi üzerine beklendiğinden çok fazla ve şekillendirici olmakta. Kuş gribiyle kitle üretimine kayan kanatlı hayvan üretimi , KKKA yoluyla hayvan üretiminin şekillendirilmesi sağlanacak bunun hemen olacağını söylemiyorum
1. aşama
kenelerin şehirlerde görülmesi
2.aşama
şehirlerin daha çok varoş kısımlarında inek,koyun vs hayvanların beslenme yasağı
3.aşama
kene kaynağı ve hastalık yatağı olarak köylerde tekil hayvan besleme sorunu ele alınacak
4.aşama
köylerde hayvanların tek tek beslenmesi yerine köy ahırı planları oluşturulacak
5. aşama
köy ahırları birleştirilecek
6. aşama
köylü değil fabrika tarzı çiftliklerde hayvan bakımına izin verilecek ve bu kanunla korunacak
(karşı durmak isteyenler kkka ve sonuçlarıyla korkutulacak)

Kene Sökücü (Tickner)

neoturk | 07 July 2008 15:02

2 – 3 senedir kenelerle başımız belada. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virütik hastalığı taşıyıcıları olarak özellikle kırsal, orman ve piknik alanlarında ısırmaları sonucu taşıdıkları virüsü insanlara bulaştırarak ölümlerine yol açmaktalar. Keneler vücuda yapıştıktan sonra çeşitli yöntemlerle vücuttan alınmakta ancak bu yöntemler esnasında kan vücuda veya keneyi alan kişiye de sıçraya bilmekte böylece virüs bulaşmaktadır.

tickner ( kene sökücü)
tickner ( kene sökücü)

Laboratory Tickner AG adlı firma (2004 yılında kurulmuş olan ve PM Consumer AG ,Pronovamedical adı altında da anılmaktadır nın bir yan kuruluşudur) keneleri vücuttan sökmek için en etkili yöntem olacağını düşündüğüm ki söküm sisteminde kene donduruluyor ve öyle alınıyor bu da kan donduğu için etrafa bulaşma riskini en aza indiriyor. Firmayı incelemedim ancak firmanın kuruluş tarihine bakıp bir de başımızın keneyle derde giridiği süreyi hesaplayıp bir de bu firmanın ardında da israil ortaklığı varsa gel de komplo teorisi üretme derim 🙂

Evinizde çimlere basmanın keyfini yaşayın!

Chat Noir 1 | 01 July 2008 10:22

Başlığa bakınca sakın salona toprak attırıp çim ektiğimi falan sanmayın.Gerçi yeşili biraz fazla seviyorum birgün onu da yapabilirim ama yok yok böyle değil.Durun anlatayım:Biliyorsunuz şu keneler yüzünden yeşil alanlarda pikniğe gitmeye bile çekinir olduk.Oysa pek çoğunuz gibi bende yeşili,doğayı,ağaçları çok seviyorum.Çimenler üzerinde çıplak ayakla dolaşmanın ne kadar sakinleştirici ve huzur verici olduğunu da ya bizzat yaşayarak deneyimlemişsinizdir yada duymuşsunuzdur. Çimenlere basmak için hayatınızı tehlikeye atmaya yada dışarıya çıkmaya gerek yok bence. Ben ona kısa süreli de olsa şöyle bir çözüm buldum.Bir milyoncudan 3ytlye orta boy bir leğen ve 1.50 ytl’ye iki paket toprak vede 2.25 ytl’ye standart muhabbet kuşu yemi satın alıyorsunuz.Eve gelip leğeninize toprağı koyarak kuş yemlerinizi ekip suluyorsunuz.Neredeyse 3 gün içinde yeşermeye başlıyorlar.Çok büyürlerse boylarını kesip kısaltabilirsiniz.Böylece apartman dairenizde oturarak hiç dışarıya çıkmadan bilgisayarınızı kullanırken,yemek yerken ya da kitabınızı okurken çimlere basmanın keyfini ve rahatlığını yaşıyorsunuz.Sizede tavsiye ederim.Sakinleştirdiğini söyleyebilirim.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

baharali | 05 June 2008 13:30

Yaz aylarında piknikçilerin kabusu olan kenelerin etrafa dehşet saçmasının yegane sebebi; keneciklerin doğaları gereği yaptıkları kan emme işlemi değil, onlardan bulaşan ve an itibari ile bulunduğumuz yıl içinde 13 kişinin ölümü ile sonuçlanan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıdır. Hastalık ilk olarak 1944 yılında Kırım’da tanımlandı ve Kırım Kanamalı Ateşi adını aldı . Bundan 12 yıl sonra 1956’da Kongo’da başka bir kanamalı ateş salgını yaşandı. Bu hastalık da Kongo Kanamalı Ateşi olarak tarihe geçti.1969 yılında bu iki hastalığın etkeninin aslında aynı virüs olduğu saptandı ve kenelerden bulaşan Nairovirüs adı verilen bu virüsün sebep olduğu hastalığa Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi dendi. Rusya, Kazakistan, Kırım, Umman, Afganistan, Pakistan, Güney Afrika, Zaire, Kırım ve Kongo’da salgınlar görüldü ve maalesef 2002 yılının bahar aylarından itibaren hastalığın tarihi duraklarından biri de Türkiye oldu. İlk 2002 yılı haziranında Tokat’da ortaya çıktı. Sonraki yıllar Amasya, Çorum, Çankırı, Sivas, Karabük, Yozgat, Erzurum, Erzincan, Artvin’de de vakalar bildirildi.

yeni düşmanlarımız: keneler

isasari | 24 June 2006 16:59

Sivrisinekler bitti bu kez keneler piyasaya çıktı. son zamanlarda iyice arttığı söylenen kene ısırması vakaları can almaya başlamış. genellikle kırsal kesimlerde görülen bu haşerelerin ısırmaları sonucu insan vücudunun karşı koyamadığı bir virüs, kana bulaşıyor ve ölüme kadar gidebiliyormuş.

Sizi ısıran bir kene nasıl alınır nasıl alınmaz? aşağıda örnek bir uygulama resmi var.