ClickBank’ta satılan bir ürünün en çok hangi anahtar kelime ile satış yaptığı gibi bir istatik mevcut mudur?
evetse nasıl öğrenebiliriz?
keywords hakkında tüm yazılar
seo teknikleri ve ipuçları
alpmut | 31 August 2010 10:15
İlk önce SEO kelimesinin nerden geldiğini söyleyelim. Search Engine Optimization İngilizce kelimelerin baş harflerinden gelir. Türkçeye çevirecek olursak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir.
seo
Şimdi biraz SEO kelimesinin anlamına gelelim. SEO tamamen pazarlama alanına giren bir konudur. Web sitenizi daha iyi pazarlamanıza yarayan kuralları içeren bir sektördür. Evet artık SEO bir sektör haline gelmiştir. Doğru yapıldığında hedeflenen kitleye kitlesel medya araçlarından ulaşılması daha avantajlıdır. Düz anlatmak gerekirse doğru yapıldığı takdirde müşterinize daha hızlı ulaşırsınız böylelikle daha fazla para kazanırsınız ve siteniz daha tanınmış olur. Şimdi SEO’da önemli olan uygulamalardan bahsedicem.
Anlatacaklarımın daha iyi anlaşılabilmesi için başlıklar halinde sıraladım.
- web siteniz nasıl olmalı
1.) Bir web sitesinin kolay kullanılabilir olması için ziyaretçi “aradığımı bulabilmek için buraya mı yoksa buraya mı tıklamalıyım” sorusu kafasından geçmemelidir. Öncelikle zaman herkes için çok önemlidir.
Google Sizi Sevsin 2 : Meta Tagları
senolyaya | 04 March 2010 11:54
Google ın dikkate aldığı en önemli bölümlerden biride meta taglarıdır. Şimdi sırayla bunları inceleyelim.
robots
google’ın olmazsa olmaz taglarından biridir. googlebot un sayfada ne yapmasını istediğini bu tagla tanımlarız 2 parametresi vardır.
1. parametre NOFOLLOW,FOLLOW değerlerini alır bunların anlamı iste; FOLLOW: Takip Et
NOFOLLOW: Takip Etme
Şeklindedir. Eğer sayfamızın googlebot tarafından sürekli incelenmesini istemiyorsak NOFOLLOW olarak kullanılması doğru oalcaktır. Aksi taktirde FOLLOW olmalıdır.
2.parametre INDEX,NOINDEX değerlerini alabilir. googlebot umuza sayfamızı kendi arşivine alıp alamayacağı konusunda bilgiyi veririz . Eğer arandığında bulunmasını istiyorsanız bu parametre kesinlikle INDEX olmalıdır
Artık resmi! : Google, sıralama yaparken anahtar kelimeleri kullanmıyor
firederick | 04 January 2010 15:38
Google’ın arama sonuçlarını sıralarken anahtar kelimeleri kullanmadığı dedikodusunu mutlaka duymuşuzdur. Her kafadan ayrı ses çıktığı için kesin bir kanıya varmak mümkün değildi. Hepimiz yetkili bir ağızdan neden bir açıklama yapılmıyor diye düşünüyorduk.
Google’ın resmi blogundan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Bir röportaj sırasında Google’ın Arama Kalitesi Takımı çalışanı Matt Cutts konuya son noktayı koydu.
google adwords te anahtar kelime seçimi tbm
veci | 15 May 2009 19:23
google arama motorunun bildiğiniz üzre adwords reklamları tanıtım ve satış yapmak isteyen bir çok kullanıcıya ev sahipliği yapıyor.Fakat adwords kullanıcıları anahtar kelime seçiminde yaptıkları hatalardan dolayı tıklama başına ödedikleri maliyeti yukarıya çekebiliyorlar.Anahtar kelime seçiminde reklamı yonlendireceğiniz sayfanın içeriği ile seçtiğiniz keywordsler mutlaka alakalı olmalı.aksi taktirde tıklama başına vereceğiniz tutar çok fazla yükselecektir.
Keyword bulmakta zorlanıyormusunuz?
gokhur | 31 October 2008 12:48
Keyword bulmakta zorlanıyorsunuz veya hangi kelimeyi seçersem en yüksek verimi elde edebilirim diye düşünüyorsunuz tam size göre bir cevap Key word Country.
Bu sistemi kullanarak en yüksek verimi elde edebilecek kelimeleri seçebilirsiniz. Tabi ücretsiz olarak yapmıyorlar günlük 12 dolardan başlıyor ve periyot uzadıkça fiyata göre oranı 0.82 dolara kadar düşüyor. Fiyatlar hakkında daha ayrıntılı bilgi ve satın almak için Burayı kullanabilirsiniz.
wordpress seo eklentisi : wpseo
| 25 January 2008 11:45
Sitenize Doping
ufopilotu | 07 June 2007 15:02
submitcorner bir web-araç. web sitenizle alakalı eksiklerinizi gidermek için alternatif olarak kullanabileceğiniz güzel bir yardımcı. örneğin meta tag üreteci arama motorlarında daha iyi sıralama sonucu elde etmek için kullanabilirsiniz. kavramlar sözlüğü ekleyebilir, sitenizin popülerliğini izleyebilir, kelime izleme özelliğini kullanabilir böylece en kapsamlı arama motorlarında o hafta en çok kullanılan kelimeler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Arama motorlarına sitenizi kaydetmek , meta tag tarayıcısını kullanmak gibi özellikler de mevcut.
Sitenizin daha efektif nasıl çalışabileceği konusunda bazı püf noktalara değinilmiş. geliştirdiğiniz site için yardımcı olabilecek bazı kılavuzlar da mevcut. örneğin meta tag konusunda kullanılması önerilen ve önerilmeyen etiketler bulunmakta. bunlardan bir tanesi olan robot meta tag’ı üretmek için 1-2 butona tıklamanız yeterli. robot etiketi için verilen kod örnek olarak şu şekilde: