bildirgec.org

karbon salınımı hakkında tüm yazılar

Dell’den gerçek çevreci PC!

denizkar | 26 December 2008 22:05

bilgisayarlarınızın ne kadar çok co2 yarattığınızı ve çevreye ne kadar çok zarar verdiğini biliyor musunuz? gerçekten çevreci bir bilgisayar görmek için luis luna’nın tasarladığı “o project”e bir göz atın.

proje, fotosentez döngüsü ve oksijen üretimini temel aldı. tasarım, bilgisayar tarafından salınan co2’yi az da olsa düşürmekte ve bilgisayarın ömrü boyunca kullanılabilmekte, böylece uzun vadede çevreye verilen zararı düşürmekte. “yeşil yaşam” tarzına uygun olarak geliştirilen bu tasarım geleneksel bir bilgisayarın yarattığı görsel kirliliği ortadan kaldırarak dekoratif bir öğe haline gelmiş. masalarına taze bir hava getirmek isteyenler kesinlikle bu bitki temelli bilgisayarı çok sevecekler.

tasarım, fotosentez yardımı ile co2 salınımını düşürmeyi amaçlıyor.
tasarım, fotosentez yardımı ile co2 salınımını düşürmeyi amaçlıyor.

karbonmetre testi

kutsiyan | 18 July 2008 13:43

karbonmetre testi
karbonmetre testi

Yeşil Ekran programıyla çevre sorunlarına ele alan ntv nin sitesinde güzel bir test var. sorulan sorulara cevap verip dünyaya verdiğimiz zararı kaç ağaç dikerek telafi edebileceğimizi öğrenebiliyoruz. Benim 57 ağaç dikmem gerekiyormuş 🙂 bakalım sizin karneniz nasıl…

teste başlamak için tıkla

Gezegeni bir bakterimi kurtaracak?

Gigabyte | 11 June 2008 09:51

Küresel ısınma nın etkisini iyiden iyiye göstermeye başladığı şu günlerde bilim insanları bir taraftan Karbondioksit (CO2) salınımını azaltacak tedbirler için hükümetleri ikna etmeye çalışırken, diğer bir taraftan da bu kötü gidişatı durduracak çözümler üretmeye çalışıyorlar. Ancak bu insanlardan bir tanesinin üzerinde çalıştığı proje gerçekten ilgi çekici. 2000 yılında insan genom’unun şifrelerini çözen Craig Venter, atmosferdeki karbondioksiti yiyen ve bunu sıvı yakıt olarak kusan bir bakteri üretmeye çalışıyor. Bunun için izledikleri yöntemin bira ve şarap üretiminde kullanılan mayalama işleminden farklı olmadığını söyleyen venter amaçlarının bu yolla çok daha karmaşık bir moleküler yapı elde ederek geleceğin yakıtını elde etmek olduğunu söylüyor. Mevcut enerji kaynaklarından çok daha yüksek enerji potansiyeline sahip olacak bu yakıtın mevcut sistemlerde herhangi bir teknolojik altyapı değişikliği gerektirmediğini belirten Craig Venter bir, iki yıl içerisinde sonuca ulaşacaklarına kesin gözüyle bakıyor.

Kaynak: Newsweek