bildirgec.org

japonlar hakkında tüm yazılar

işsizlik, devlet,

aydinkalayci | 04 September 2009 23:38

Amerika’da insanlar işsiz kalınca, devlet insanlara hendek kazdırıp sonrasında da o hendeği kapattırarak hem de insanlara maaş verip insanları işsizlikten kurtarıyormuş.

Halkı işsizlikten kurtarmanın binbir yolu vardır. Yeter ki bunu bir topyekün bir seferberlik haline dönüştürelim. Özellikle işsizliğin en büyük çaresi üretim yapmaktan geçer. Bu konuda Çin ve İsveç modeli dünyada tutulan bir metoddur. O devletlerde her ev bir atölye halini almıştır. Ülkemizde de şimdilerde bir çok işyeri her bir üretim kısmını evlere vererek hem kendi kazanmakta hem de halka para kazandırmaktadırlar.

japonlardan işlevsel ve yaratıcı barkod tasarımları

hoodly | 07 April 2008 08:06

barkod:bir ürünün elektronik cihazlar tarafından kolay bir şekilde tanınmasına imkan verebilmek için geliştirilmiş özel görsel veriye verilen addır. her ürün için oluşturulmuş olan barkod numarası ve şekli o ürüne hastır ve onun kimlik kartı görevi görmektedir. genelde standart bir görünümü olan bu barkodlara bizim japonlar (d-barcode) her zaman yaptıkları gibi bir değişik tat vermişler ve ortaya bu farklı barkod tasarımları çıkmış.

kaynaklar:1, 2

Tuvalet Kağıdına Reklam Almışlar

hoodly | 28 March 2008 19:10

Tuvalet Kağıdı Reklamları
Tuvalet Kağıdı Reklamları

Japon Tuvalet Kurumu halka açık yerlerdeki tuvaletlerin daha temiz tutulması için gerekli olan parasal kaynağı elde etmek için tuvalet kağıtlarına reklam alma gibi farklı bir fikri hayata geçirmiş. Bu sayede kötü durumda olan tuvaletlerin elde edilen reklam gelirleriyle daha üst düzey bir duruma getirilmesi amaçlanıyor. Şimdi diyeceksiniz kim tuvalet kağıdına reklam vermek isteyebilir? Tabi her reklam veren için uygun bir mecra değil ama tuvalet kağıtlarından bir şeyler okumayı 20 yıldır sürdüren japonlar bu yeni reklem mecrasını ayakta tutacak kadar bağlılarmış bu tuvalet kağıtlarını okumaya. Çocuklara tuvalet kağıdı kullanma alışkanlığını aşılamak için yaygın bir yöntem olduğu söyleniyor tuvalet kağıtlarına yazı ve resimlerle donatmak.

Tuvalet Kağıdı Reklamları
Tuvalet Kağıdı Reklamları

Kaynaklar:1,2

göz kırpmasına duyarlı ipod

stnbl | 07 March 2008 18:37

zaman gazetesinin bilişim sayfasında gördüğüm bu haberi paylaşmak istedim.şahsen ben çok beğendim.göz kırpımına duyarla ipod geliştirilmiş-japonlar yapmış-walla güzel bi buluş ama gözünde tik olanlar napcak 🙂

Japonlardan dev buluş: Süper dayanıklı cam

YaMTaR | 25 January 2008 09:53

güçlü cam
güçlü cam

Teknolojik buluşlar konusunda kimsenin ellerine su dökemeyecekleri Japonlar dev bir buluşa daha imza attı. Japonların uzun uğraşlardan sonra ürettikleri cam bir roketatarın attığı mermiyi bile durdurabilecek güçte bir yapıya sahip. Bu cam patlamaların etkisini emerek, etkinin camın diğer tarafa geçmesini engelliyor.

video için tıklayınız.

Daha fazla bilgi için burası ve burası.

Mevlânâ’nın Sözü Yanlış Tercüme Edilirse

xvolvox | 03 October 2007 11:14

2004 yılında Konya’daki Mevlânâ Kültür Müzesi’nde bulunan beton şerit üzerine 11 farklı dilde “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol” yazısı yazılmış,buraya kadar her şey normal gidiyordu ta ki Mevlânâ dostu bir Japon’un, Japonca olarak yazıldığı sanılan “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol” sözünün yanlış tercüme edildiğini bildirene dek.Japonca yazılan! cümle:“Olan şeyi gibi olmakla ya da olmak için olduğu gibi olan şeyi olunuz”şeklinde yazılmış. İşin ilginç yanı Konya’daki Mevlânâ Kültür Müzesi’ne gelen turistlerin %80’e yakınının Japon olması haberin devamı

kırılmayan yumurta, video

| 19 September 2007 15:44

http://www.2dayblog.com/blog/2007/09/19/beta-gel-cushions-test-72-foot-egg-drop/?lang=en#more-4815

internetli şemsiye

asiti kacmis kola | 26 July 2007 16:02

internetli şemsiye
internetli şemsiye

sıkıntı evrenseldir. italyanı, ingilizi, türkü, yunanı, rusu kısacası vatanı neresi olursa olsun sıkıntı her insanı sarıp sarmalayan bir illettir. üstelik sıkıntının yeri ve zamanı yoktur. otobüs beklerken, banka ya da yemek kuyruğundayken, derste, işte, sıkışan trafikte yani hayatın her alanında sıkılınabilir. peki dünya üzerindeki kaç kişi yağmur altında elindeki şemsiyesiyle otobüs beklerken sıkılır? sho hatsimoto ve tahashi matsumoto bu sayının çok olduğunu varsaymış olacak ki icat ettikleri internete bağlanan şemsiye ile insanları bu sıkıntıdan kurtaracaklarını iddia etmişler. pileus adı verilen bu şemsiye, wireless yani kablosuz internet bağlantısının yakınlarında çalışan, görüntüyü şemsiyenin üstüne yansıtan teknolojik bir şemsiye. henüz piyasaya çıkmayan bu şemsiyenin test aşamasındaki videolarını görmek için bir tık yeter.
söylemeden edemeyeceğim, bir şemsiyemiz kalmıştı teknolojiden uzak durmayı başarmış, nostaljik öğeler içeren, onu da aldılar elimizden ya, başka bir şey demiyorum.