bildirgec.org

gürcistan hakkında tüm yazılar

insanlığın anayurdu nerede: Çin?, Afrika?

massay | 18 December 2009 15:07

ÇİN’DE İNSAN EVRİMİNE İLİŞKİN İPUÇLARI…
Günümüzde artık bilim çevrelerinde yer ettiği söylenebilecek genel kanı, insanoğlunun evrimsel anayurdunun Afrika olduğudur. Yürürken iki ayağını kullandığı bilinen en eski hominidin kalıntılarına Kenya’da rastlanmıştı. 4,1 milyon yıllık Australopithecus anamensis‘ten biraz daha genç olan ünlü “Lucy” nin iskeleti ise, Etiyopya’da bulunmuştu.

Bulguların ışığında yapılan değerlendirmeler, araştırmacıları, insanın atası sayılan Australopithecus‘un evrimleşerek “Homo” cinsine
dönüşmesi sürecinin günümüzden yaklaşık 2,5 milyon yıl önce gerçekleşmiş olabileceği sonucuna ulaştırdı.

ekselansın sonu!

koza86 | 15 January 2009 17:22

“Bilgi edinme yasası” denilen bir yasa var.. 24 nisan 2004 tarihinden beri yürürlükte; Devlet kurumlarına yazılı veya elektronik ortamda başvuruyorsunuz, hangi faaliyet alanı ile ilgili bilgi istiyorsanız ilgili kurum yasa uyarınca size bu bilgiyi vermekle mükellef.. yani yasa öyle diyor!

Büyükbaba hasan efendi anlattı
” Babam mülkiye mektebini bitirdikten sonra, istanbula tayin olmuş. burada birkaç yıl görev yaptıktan sonra, fransızcaya hakimiyeti sebebiyle ilk yurt dışı görevine gürcistanın batum eyaletinde konsolos olarak başlamış..”

Hasan efendi, hem sucuk ekmeğini yiyor, hem anlatıyor.. adam mekansız kurtlara benziyor, dişşiz ağzında ekmek parçaları eriyip gidiyor.. elinde sararmış, haşatı çıkmış irice bir zarf var. konuşurken yüzüme doğru sallıyor..

Buldozer Recep

nebilim | 31 December 2008 09:35

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10674521.asp?yazarid=249&gid=61

Doğal zenginliklerimizden Artvin-Camili…

akoni | 25 December 2008 12:05

camili köyü
camili köyü

Bitki örtüsü, hayvanları, doğal yaşamı, ormanları ile çevre duyarlılığı örneği bir yöremizi tanıtmak istiyorum. Artvin-Borçka- Camili Köyü, UNESCO tarafından, “İnsan ve Biyosfer Programı” koruma ağı altına alındı. Bu Türkiye’de bir ilktir.Zirvedeki dumanlı dağları, cennet yaylaları, ahşap yayla evleri, geleneksel yaşam tarzı, cana yakın insanlarıyla Karadeniz başlı başına bir kültür merkezimizdir. UNESCO tarafından değeri anlaşılan özel bir bölge var; Artvin’e bağlı, Borçka ilçesi, Camili Köyü (eski adıyla macahaveli). Bir kısmı Türkiye, bir kısmı Gürcistan’da olan bir yörenin adıdır aynı zamanda. Camili havzası, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avrupa’da acil korunması gereken yüz ormandan biri olarak ilan edildi. Bunun yanı sıra havza, Türkiye’nin önemli doğal yaşam alanları tanımlamasında” Önemli Bitki ve Önemli Orman Alanı” ilan edilmiştir.
Toplam 25 bin hektar büyüklüğündeki Camili Projesi alanında iki adet doğayı koruma alanı (Efeler ve Gorgit) vardır. Projenin amacı:Biyolojik çeşitlilikle ilgili yasal düzenlemelerin gözden geçirilerek iyileştirme ve düzenlemeler yapılması.Ulusal ve yerel bazda, halkın katılımı ve bilinçlendirilmesi.Biyolojik çeşitliliğin izlenmesi için bir sistemin kurulması ve etkin bir korunan alan yönetimi için modeller geliştirilmesi.Uluslar arası Çevre Koruma Örgütü, Dünya Bankası ve Küresel Çevre Fonu tarafından dünyanın biyolojik çeşitlilik açısından en zengin ve aynı zamanda tehlike altındaki en önemli 25 karasal “ekolojik” bölgesinden biri olarak tanımlanmaktadır.

Savaş internete yansıdı

JaAaa | 23 August 2008 21:45

Gürcistan Rusya savaşı internetede yansıdı.Gürcistan, ülkenin en büyük internet servis sağlayıcısının Rus sitelerine erişimi yasaklamasını istedi.
Caucasus Online isimli internet servis sağlayıcının sahibi Mamia Sanadiradze, “Rus sitelerinden sürekli saldırı, zararlı yazılım, virüs ve dezenformasyon geliyordu. Bu durum sona erdiğinde erişimi tekrar açmayı umuyoruz,” dedi. Ülkenin daha küçük çaplı internet servis sağlayıcıları ise hala Rusya sitelerine açık.
Umarız en kısa zamanda bu üzücü olaylar biter.

Yurtta sulh, cihanda sulh – Mustafa Kemal Atatürk