bildirgec.org

google pagerank değerini nasıl yükseltebilirim hakkında tüm yazılar

Sosyal Ağlar İçin 15 Arama Motoru Optimizasyonu İpucu

pinkfloyd | 24 January 2009 10:17

Tıpkı içerikle yönetilen diğer tüm siteler gibi sosyal ağlar ve komünite siteleri, arama motorları üzerinde daha iyi bir pozisyona sahip olabilmek için optimize edilebilirler. İçeriklerinin fazlalığı nedeniyle sosyal ağların arama motorları puanı yüksektir ve harici sitenin Pagerank değerini yükseltebilir.

Sosyal ağlar için arama motoru optimizasyonu zor olabilr, zira pek çok kullanıcı, kendi içeriklerini sosyal ağ platformu üzerine gönderirken iyi SEO teknikleri hakkında bilgi sahibi olmadıkları için bu teknikleri kullanmazlar.

İngiltere’de tanışma şerefine eriştiğim ve kurumlara yönelik sosyal ağ platformları oluşturan Kwiqq adlı yazılım şirketinin kurucu ortaklarından Raj Anand yayımladığı Sosyal Ağlar İçin 15 Arama Motoru Optimizasyonu İpucu makalesinin çevirisini bulacağımız ve birlikte hazırladığımız bu makalenin, sosyal ağ platformları hazırlayan ve ilgili platformlar üzerinde çalışan bildirgec okurlarının işine yarayacağını umuyorum.

  1. Profil URLleri: Bunlar kullanıcı adlarının temiz ve açıklayıcı sürümleri olmalıdır. Harici siteler üzerinde içerik bulabilmek için arama motorları üzerinde gerçekleştirilen aramalar genellikle kullanıcı adları üzerinden gerçekleştirilir. İstatistiklere göre kullanıcılar, aynı kullanıcı adını farklı siteler üzerinde de koruma eğiliminde olduklarından, bu sizin fazladan trafik kazanmanız için bir başka şans olarak görülebilir. Bizim önerimiz, kullanıcı adını mümkün olduğu kadar sade tutmaktır. Örneğin http://siteadi.com/kullaniciadi/
  2. Meta etiketleri ve açıklaması: Sitenin açıklaması sosyal ağın sahibinin site üzerinden ne kazanmak istediğine göre değişiklik gösterecektir. Örneğin Internet üzerinden motorsiklet satın almak isteyen sürücüler için kullanacağınız açıklama ile Internet üzerinden motorsikletler hakkında bilgi sahibi almak isteyen sürücüler için kullanacağınız açıklama farklı olmalıdır. İlk örnekte kullanmanız olası kelimeler arasında satış, satın alma, indirim gibi kelimeler yer alırken, ikinci örnekte kullanmanızın olası olduğu kelimeler arasında tavsiye, öneri ve inceleme gibi kelimeler yer almalıdır.

SEO Uzmanları İçin Popüler Firefox Eklentileri

pinkfloyd | 21 January 2009 19:16

Firefox, eğer ihtiyacınız olan çalışma ortamı için gerekli eklentileri kurduğunuzda gerçekten çok güçlü bir araca dönüşmektedir.

Numaralarla, istatistiklerle, sayfa puanlarıyle ve, elbette, SEO ile oldukça haşır neşir olduğumu kendimden biliyorum.

Günümüzde bilinen 4 önemli puanlama aracı vardır – Google Pagerank, Compete Site Analizi, Alexa Puanı ve Quancast.

Bu yazımda sizinle, web üzerinde gezinirken çalışma verimliliğinizi arttıracak en önemli FireFox araçlarını paylaşmak istiyorum.

1. Compete Tarayıcı Uzantısı
Benim kişisel tercihim olan bu uzantı web sitelerinin ne kadar hızlı büyüdüğü, sitenin ne kadar popüler olduğu (insan bazında) ve sitenin Compete puanını gösteriyor. Uzantı, özellikle istatistiklerin kontrolü için çok kullanışlı.

Site Trafiğini, Popülerliğini ve İstatistiklerini İzleyebilmenin 10 Yolu

pinkfloyd | 21 January 2009 10:00

İnsanların site trafiği, istatistikleri ve diğer sitelerin trafiklerine bakmaya bağımlı olduklarını kendimden biliyorum. Eğer buna karşı talep varsa, sizi bu konuda tatmin edecek siteler de mutlaka olacaktır. İşte ben de bu makalemde bu siteleri ve araçları listelemeye çalıştım, çünkü en azından benim için bu alan çok net değildi. Google Pagerank, Alexa, Compete ve Technorati puanlamalarının ne anlama geldiğini bilmiyordum. Bu istatistiklerin daima tutarlı olmadığını söylemek zorundayım, ancak bu siteler bir sayfanın popülerliği ve ortalama ne kadar ziyaretçi çektiğine dair genel bir bilgi sahibi olmanızı sağlar. Eğer bu istatistiklerini kendi site istatistiklerinizle karşılar ve harmanlarsanız, o zaman daha tutarlı sonuçlar elde edeceksinizdir.

Bunların yanısıra ben bazı Firefox eklentilerini de kullanıyorum. Bu eklentiler kullandığım servislerin adreslerini yazmam ve ardından istediğim içeriğe ulaşmak için sayfalar arasında gezinmem gerekmiyor. Ve sadece bir düşünce – pazarlamada rakipleriniz hakkındaki diğer bilgilerin ne kadar kullanışlı olabileceğini bir düşünün. Tamam gelin şimdi makalemizin aslına gelelim.

İlk olarak sık kullandığım Firefox eklentilerini listelemeye başlayıp ardından da popüler trafik izleme sitelerini listeleyeceğim. Eğer SEO ile ilgileniyorsanız, o zaman SEO Uzmanları İçin Popüler Firefox Eklentileri isimli yazımı okumanızı öneririm.

1. SearchStatus
Alexa, Compete ve Google PageRank puanlarını izleyen bu kullanışlı eklenti olmadan yaşayamazdım. Eğer Alexa ve Compete‘i bilmiyorsanız, bu sitelerin dünyanın en popüler ve güvenilir site izleme araçları olduğunu unutmayın. Bunun yanısıra aramızda Google’ın puanlama sistemini duymayan kaldı mı? Eğer siz hala duymadıysanız Google resmi blogunu takip etmenizi öneririm.

Ve evet, Alexa ve Compete servislerinin kendilerine özgü izleme ve oylama sistemleri mevcut. Bu sefer benim de daha önce yaptığım gibi her iki servisten de aynı oranda puanlar görmeyi hedefliyorsanız, bunun böyle olmadığı konusunda sizi daha baştan uyarayım istedim.

Google Pagerank hakkında

icetea | 04 November 2007 12:00

Nedir Bu Google Pagerank ?

Herhangi bir arama motorunda arama yaptığımızda aynı kelimeyi
içermesine rağmen bazı siteler ön sırada çıkarlar. Ön sıralarda çıkmamızı
sağlayan Pagerank değerimizin az ya da çok olmasıdır. Google’da bu sıralama
genel olarak Google Pagerank değerine göre yapılır. Eğer Google Pagerank
değeriniz fazlaysa ilk sıralarda çıkarsınız. Buda sitenize yada bloğunuza daha
fazla ziyaretçi demektir.

Google Pagerank değerleri neye göre veriliyor? Nasıl Yükseltirim?