bildirgec.org

ghostbusters hakkında tüm yazılar

Hayalet Avcıları III

zabun | 28 May 2009 10:32

Yapımcılığını Ivan Reitman’ın üstlendiği, paranormal olayların üzerine kurulu Ghostbusters (Hayalet Avcıları) filmiyle 1984 yılında tanıştık. Filmin kıpır kıpır müziği sağda solda çalarken, televizyonlarda çizgi dizisi yayınlanıyor, bilgisayarda oyunları oynanıyor, çizgi romanları rafları süslüyordu. 1989 yılındaki ikinci filmden bu yana süren sessiz bekleyiş, serinin üçüncü filminin 2012’de gösterime gireceği haberi ile bozuldu. Birkaç küçük haber dışında yeni filmin fragmanı, internet sitesi ya da stüdyo fotoğrafları bile ortalarda yok. Oyuncu kadrosunda eski isimleri (Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Rick Moranis, Ernie Hudson) görebileceğimiz belirtiliyor, hatta bazı sürprizler (Ben Stiller ?) bile ihtimal dahilinde. Ayrıca yeni, hayalet tespit ve imha cihazları da bizi bekliyor.

82’nin bilgisayarı Commodore 64’ün 25. yılı kutlanacak

Guardian | 09 December 2007 23:58

Her konuda ilk göz ağrısı farklıdır deriz ya, bugünün 30’lu yaşlarında bulunanların döneminde bilgisayarı popüler yapan ilk göz ağrılarıdır Commodore 64.

commodore 64 konsolu
commodore 64 konsolu

Aramızda 30’lu yaşlarında olupta kullanma fırsatı bulmuş olanlar var mıdır bilmem fakat o duyguyu yaşamamış fakat biraz olsun hissedebilenlerdenim.

1980’lerde piyasa çıkan ve o dönemin gözdesi haline gelen commodore 64, 25 yıl sonra bile ününü kaybetmemiş olacak ki, çeşitli emülatörler indirerek size kendisini kullanıyormuşsunuz hissini veren uygulamaları, oyunları edinebilmenizi sağlayan bir web sitesi mevcut. Popüler oyunlar olarak tecrübelerime göre değil fakat araştırmama göre Boulder Dash, Ghostbusters ve The Great Giana Sisters oyunlarını sayabilirim.

Kaybolmak…

wassago2000 | 29 July 2007 23:49

Nedenleri hapis olma ve çaresizlik. Çıkış bizde ama ona yaklaşamıyoruz, hareket etmek için gereken enerji tamamen çevrede olup bitenlere bağlanmış durumda. Tıpkı bir cenin gibi yiyoruz uyuyoruz ve duruyoruz… Bebek üzgün olabilir mi? bildiğimiz mutsuzluk hakim duygu. Tepkiler umarsız…

Kayıp
Kayıp

Bu tepkileri veren insan karşısındakini değil kendi bildiklerini uygulama edimi içerisinde. Burada bir ayırım var kişi körü körüne dogmalarla hareket de ediyor olabilir kendi doğruları evrensel doğrularla örtüşüp çevresi ile ayrı düşüyor kısaca zamanının ilerisinde de yaşıyor olabilir. Bu bir dahi ile bir ahmağın ayrıldığı noktadır. İletişim çözümleyici ve bu ayrımı ortaya çıkaran zaman faktörü üzerinde katalizör görevi üstlenicektir ki bu manüple edilebilen bir şeydir.