bildirgec.org

ftp hakkında tüm yazılar

Bir tartışma forumu nasıl kurulur ?

Cold Fusion | 09 November 2010 15:24

Hemen her bilgisayar kullanıcısı internet üzerinde farklı tartışma forumlarına katılmış, fikir beyan etmiş, soru sormuş ya da sorulan bir soruya cevap vermiştir. günümüzün tartışmasız en faydalı sosyal internet kaynakları forumlardır. forumların en önemli özelliği sorulan bir sorunun sadece soran kişiye değil, aylar hatta yıllarsa sonra aynı sorunla başı derde girmiş başka kişilere de faydası olmasıdır.

Peki hiç düşündünüz mü; bu forumlar nasıl açılır, nasıl yönetilir ve böyle bir forum yönetilirken nelere dikkat edilmelidir? işte bu yazımızda forumları konu alacağız. bir forum kurmadan önce neler yapmanız, nelere sahip olmanız gerektiği ve forumu nasıl kuracağınız konusunu işleyeceğiz.

Öncelikle eğer bir forum açmayı düşünüyorsanız işe başlamadan önce forumunuzun konusunu belirlemelisiniz. yapılan ciddi bir araştırma sırf forum açayım diye girişimde bulunanların ortaya çıkardığı tartışma platformlarının uzun soluklu olmadığını ortaya koyuyor. en büyük yanılgı forum reklamlarından para kazanma düşüncesiyle forum açmak, ki büyük ihtimalle size hem para hem de zaman kaybettirecek bir fikir olacaktır bu.

Forum açmak için gerekli adımları ayrıntısıyla inceleyelim:

1. Hakim olduğunuz konuyu belirleyin: Bir bilginiz olsun, bir konuda kendinizi uzman hissediyorsanız ve o konuda size bir soru sorulduğunda cevap verebiliyorsanız işte sizin forum konunuz da odur. en çok yapılan hata her konuda bölüm içeren forum açma girişimidir. zaten yığınla forum varken böyle bir girişim sizi hem yoracak hem de forum içeriği ne kadar konu başlığı açılırsa açılsın boş görünecektir. forumunuzu açarken yoğunlaştığınız konu ve alt konulardan oluşan katagoriler oluşturmaya çalışın.

firefox eklentisi : fireftp

rhymes | 28 June 2010 11:35

web geliştiricileri ve özellikle firefox tarayıcısınını kullananlar açısında oldukça kullanışlı bir eklentidir.
Dosyalarınızı hızlı ve verimli şekilde aktarma ile birlikte, FireFTP daha gelişmiş özellikler içerir: gezinme, SFTP, SSL şifreleme, arama/süzme, uzaktan düzenleme, sürükle&bırak, dosya/dizin eşitleme, chmod değiştirme.

FTP HAKKINDA DAHA İLERİ BİLGİ

defacio | 15 June 2010 12:46

FTP yapmak için, bağlanacağımız bilgisayarın İnternet adresini ve bağlanacağımız bilgisayarda ilgili kullanıcı numarası ve şifreyi bilmek gerekir. Tabii bütün bunların yanında, FTP yapabileceğiniz, sizin erişebileceğiniz İnternete erişimi olan bir bilgisayar ve bir FTP istemci (client) programı veya Netscape gibi bir Web tarayıcı program gereklidir.
FTP protokolü ile bir başka bilgisayardan bir başka bilgisayara dosya aktarımı yapılırken, o bilgisayar ile etkileşimli -aynı anda- (on-line) bağlantı kurulur ve protokol ile sağlanan bir dizi komutlar yardımıyla iki bilgisayar arasında dosya alma/gönderme işlemleri yapılır. FTP sayesinde bir internet kullanıcısı kişisel bilgisayarına dünyanın herhangi bir yerindeki bilgisayardan dosya çekebilir veya uzaktaki bir noktadan bu kullanıcının bilgisayarına, eğer gerekli ulaşım hakkı verilmişse dosyalar üzerinde işlem yapılabilir. Genel kullanıma yönelik program, dosyalara herkesin erişebilmesi için, internet üzerinde “Anonymous FTP” (Herkese Açık FTP) olarak adlandırılan hizmet kurulmuştur. İnternet üzerindeki Anonim FTP sitelerinde halka açık binlerce dosya kütüphanesi ve arşivleri bulunmaktadır. Bu arşivlerde ücretsiz ulaşılabilecek yüzbinlerce yazılım, raporlar, kitaplar, tezler, resim ve ses dosyaları bulunmaktadır. Bunlar internet kullanıcılarının ellerindeki bilgisayar için gerekli olan bir iletişim yazılımından, yeni bir bilgisayar oyununa kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.
Ağ üzerindeki bir bilgisayardan kendi bilgisayarınıza dosya aktarma işlemine, İndirme (downloading) adı verilir. Bir dosyayı kendi bilgisayarınızdan ağ üzerindeki bir başka bilgisayara aktarma sürecine ise Yükleme (Uploading) denir.

Bir Webmasterin Tarayıcısı ve Eklentileri (:

55memo55 | 12 May 2010 13:19

Ne yalan söyliyeyim ki bir webmaster olarak sadece Firefox kullanıyorum. Hızlı, güvenli, güçlü ve kolay kullanılması çok hoşuma gidiyor. Ve yine webmaster olduğumdan, sitelerim için bazı eklentiler kullanıyorum. Bunları sizlerle paylaşmak istedim 🙂

Başlıyorum..

1-) Alexa Sparky

Eklentiden Bir Görünüm (Alexa Sparky)
Eklentiden Bir Görünüm (Alexa Sparky)

Alexa sparky eklentisi sayesinde gezindiğim websitelerin Alexa ranklarının daha çabuk ve daha kolay düşmesini sağlayabiliyorum. Yatmadan önce kendi sitelerimi açıyorum ve bu eklenti sayesinde gerçekten de iyi sonuçlar alıyorum.Bunun yanında Alexa Sparky browserimizin sağ alt köşesinde bulunduğumuz sayfanın Alexa Rank puanını da gösteriyor..Sizlere tavsiyem sitenize gelen ziyaretçilere de bu eklentiyi kurmalarını önermenizdir.
Eklentiyi kurmak ve incelemek için şu sayfayı ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

SITESPINNER

admin | 24 January 2010 16:55

Web sitesi oluşturmak isteyip kapsamlı program arayanlar için gelişmiş özellikler sunan kolay bir program.

Programda bulunan yazım denetleyicisi, kelime işlemcisi, gelişmiş sayfa düzenleme seçenekleri ile kolayca alışabileceğiniz harika bir program. SiteSpinner’da ayrıca navigasyon menüleri, metin ve grafikler, form editörü, takım şablonlarıda bulunmaktadır. Oluşturduğunuz web sayfalarını .htm, .html, .asp, .php, .cgi formatlarında kaydetmenizide sağlar ve siteniz bittiğinde içerisinde bulunan yerleşik FTP ile web sayfalarınız yayımlanır.

Mac kullanıcıları için web tasarım programları

angelsdemos | 15 January 2010 09:43

Mac os kullanan birçok web tasarımcısı bulunmakta. Artık programlar genelde tüm işletim sistemleri için yapılsa da sadace windows veya sadece mac os x için yapılan programlar da bulunmakta. Fakat windows’a göre sadece mac için yapılan program sayısı azdır. Bu programlar ile performansınızı artırdığınız gibi işlerinizi de kısa sürede biterebilirsiniz. İşte mac için web tasarım programları:

Skitch

Skitch ile ekran görüntüsü alabilir ve ekran görüntüsü aldığınız resmin üzerinden anında oynamalar yapabileceğiniz çok kullanışlı web tasarım programıdır. Sadece mac os işlemcilerde çalışır

Inkscape

Açık kaynak kodlu vektör ve grafik çizim programı olan Inkscape, web grafikleri için ideal bir programldır. Yüksek nitelikli, gerçek zamanlı keskin görüntüler sağlar. Var olan resimleri düzenleyebilir logo ve grafik oluşturabilirsiniz.

Mac için web tasarım programları

angelsdemos | 01 January 2010 14:16

Windows oldukça popüler bir işletim sistemi olsada tasarımcılar arasında Mac OS X‘in yeri bambaşkadır. Artık birçok program mac içinde hazırlanmasına rağmen yine de fazla değildir. Bu programlar sayesinde işlemlerinizi daha kısa sürede yapabilir performansınızı büyük ölçüde artırabilirsiniz. İşte ücretsiz mac o x web tasarım programları

MAMP

Macintosh, Apache, Mysql ve PHP kısaltması MAMP anlamına gelmektedir. Sadece birkaç tık ve birkaç dakika içinde Apache, PHP ve MySQL’i bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz

GIMP

Çok yönlü bir grafik manipülasyon aracıdır. Birçok tasarımcıya göre photoshop‘a alternatif olarak kullanılabilir. Kullanımınıza göre basit bir boyama programı, kaliteli fotoğraf düzenleme aracı gibi birçok şekilde kullanılabilir.

P2P ve BitTorrent’ın yerine kullanılan yeni korsan içerik ortamları

afelaho | 15 October 2009 18:04

Web tabanlı dosya sunucuları RapidShare ve diğerleri aslında sizin kendi özel FTP sunucunuz gibi çalışıyor.

Korsan indirmeler için kullanılan BitTorrent sitelerinin (ThePirateBay gibi) kullanımı hızla artarken yazılım korsanları dosyalarını Torrent sitelerinin yanı sıra Web tabanlı dosya sunucularına taşıyorlar.

RapidShare, Megaupload ve Hotfile gibi siteler anonim yüklemelere izin vererek büyük boyutlu kırılmış yazılımları bedava sunuyor.

Dosyalar sunuculara yüklendikten sonra dosya adresleri korsanların web sitelerinde, çevirim içi sohbetlerde veya sosyal medya sitelerinde (Twitter gibi) paylaşılıyor.

Kullanımları oldukça kolay. Ve sahip olduğunuz aslında kendi özel FTP sunucunuz gibi.

Web Sitesi Yapmaya Nereden Başlamalıyım?

GokhanKARAKAS | 12 August 2009 15:07

web sitesi nasıl yapılır? nereden başlamalıyım? web sitesi yapmak istiyorum ayrıntılı kaynak yok mu?
bu soruların cevapları Birçok internet kullanıcısının merak ettiği bir konudur. herkes kendi dilince bir şeyler söylüyor çok az kişi bu söylenenleri anlayabiliyor. Şimdi sizlere web sitesi nasıl yapılır, hangi araçlar hangi programlar kullanılarak hazırlanır anlatmaya çalışacağım.

1-Web siteniz bir şablon üzerine giydirilmelidir yani web sitesinin bir tasarımı olmalıdır. internet dilinde buna template denmektedir. Template hazır tasarım anlamına gelmektedir. bazılarınız sorabilir; “özgün bir şeyler kullanmak istiyorum o zaman ne yapmalıyım?” Eğer tasarımınızı kendiniz yapmak isterseniz tasarım programlarından Adobe Dreamweaver veya Microsoft Frontpageprogramlarını kullanabilirsiniz. tasarımımız veya kullanmak istediğimiz template’i belirledik. ikinci aşamaya geçelim.