bildirgec.org

fiş hakkında tüm yazılar

300 Metreden USB..

Beacool | 28 February 2011 19:41

300 Metreden USB..

Devolo dLAN 200 AV USB extender bu, bu, nedir bu?
Bu, bu, nedir bu?

Yakında marketten aldığımız çikletin bile usb girişi olursa şaşırmayacağım. Günümüzde neredeyse her şey usb bağlantı veri yolu ile geliyor. Bir video kameradan telefona, hafıza kartından görüntü birimlerine ve yazıcılara kadar her şey usb. Ama usb ler bu kadar ürüne sahipken halen (bence) önemli bir sorunla karşı karşıyalar. Kablolarının kısalığı…

Düşünün bir ev arkadaşınızla ortak kullandığınız bir yazıcı ya da harici sabit diskiniz var ve kablosuz bir çözüm için yatırabileceğiniz ekstra paranız ya da kablosuz çözüm için imkânınız yok. Belki de çok daha farklı bir açıdan düşünürsek (doğrudur) sağlığınız açısından kablosuz çözümleri kullanmıyorsunuz. Bu durumda ortak kullanılan ürünlerin paylaşımı ciddi bir sorun teşkil edecektir…

Daha güvenli prizler ve fişler

sCoRPionTR | 09 September 2010 21:35

Yetişkin kullanıcılar için genelde çok sorun olmasa da evdeki yaramazlar ufaklıklar için çok tehlikeli olabiliyor prizler. Prizler için kapak vb önlemler alınabiliyor olsa da fişler için pek önlem alınamıyordu. Üreticiler bunu düşünmüş olacak ki daha güvenli fişler için çalışmaya başlamışlar.

Prizli Masa

d o g u h a n | 21 January 2010 15:37

Bu tasarım sayesinde masanın etrafında çirkin bir görüntü oluşturan uzatma kablosu çekmek artık tarihe karışıyor. Bu pratik prizler, şık bir masanın ayağına toplanmış. Prizli masa sayesinde masanın üzerinde laptop kullanırken ya da masaüstü lamba için harici kablolara gerek duyulmayacak.
konu: Red Dot Award, prizle donatılmış masa

Peki Ya Bu Kablo Hangisinindi?

zabun | 26 May 2009 23:16

Evde veya işyerinde kablolama yaparken dötz kablo kimlikleme ürünlerinden kullanıldığında, hangi kablonun hangi cihaza ait olduğunu bulmak için bulmaca çözmeye gerek kalmıyor. Birçok elektronik aletin bağlandığı ev ve ofis prizleri, bu ürünlerle kolaylıkla ayırdedilebilir hale getirilebilir. Kimlikleme; 6 farklı renkte üretilmiş kablo üzerine takılıp-çıkarılabilen şeffaf plastik kutu içine, ilgili cihazı tasvir eden resimcikler yerleştirilerek yapılıyor. Hazır şekilde satılan resimcikler yeterli olmuyorsa, kullanıcının kendi çizdikleri de kutucuklara yerleştirilebiliyor. 1’den 12’ye kadar hazırlanmış numaralar ve A1, A2’den F1, F2’ye kadar hazırlanmış harfler, yine aynı şekilde 6 farklı renkli kutucukla birlikte kullanıldığında, ortaya çıkan kombinasyonlarla istenilen sayıdaki kablo kimliklenebilm kte. Kutucukların tekrar tekrar kullanılabilir, bağlama şeritli olanları da bulunuyor. Bu şeritler sayesinde birden çok kabloyu gruplamak mümkün olabilmekte. Diğer bir dötz ürünü ise, kabloları gövdesi içerisine sarıp kablo karmaşasına son veriyor.

[noquedanblogs]

Priz Cebi

azmi50 | 26 January 2009 16:57

Elektronik aletleriniz sarj olurken kabloların etrafta çirkin bir görüntü oluşturmasını önleyen bu cihaz elektronik aletlerinizin hemen prizin yanında kalarak daha güzel bir görüntü oluşturmasını sağlıyor.Ürünü burada bulabilirsiniz.

Tasarruf Sağlayan Uzaktan Kumandalı Priz

zabun | 20 December 2008 05:46

Belkin’in Conserve Surge Protector isimli korumalı priz sistemi, enerji tasarrufu yapabilmenize yardımcı oluyor. Priz sistemiyle, elektrikli aletlere giden elektiriğin, tek hareketle kesilmesi sağlanıyor. Bu şekilde cihazların bekleme konumlarında elektrik sarfetmelerine engel olunmakta. Kapatma işlemi kablosuz bir anahtarla yapılıyor. Bu anahtar, üzerine yerleştirildiği yuvası aracılığı ile duvara monte edilebiliyor. Böylece dışarı çıkarken ışıkları kapatır gibi, bekleme konumlarındaki cihazlarda zahmetsizce kapatılabiliyor. Kumanda sadece A23 (12V) pil ile çalıştığından ve şebeke ile fiziki bir bağı olmadığından elekrik çarpması riski yok. Kumandanın etki alanı 18 metre. Priz üzerine, modeline göre 10 ve 8 cihaz bağlanabiliyor. Priz üzerindeki iki girişe, kumanda ile kapanması istenmeyen; telefon, faks, saat gibi sürekli çalışması gereken cihazlar bağlanıyor.

[notcot] [video]

23-29 Haziran’da bildirgeç’de olup bitenler (Haftalık bülten)

MeCJoS | 01 July 2008 15:45

Bildirgec’de verimli bir hafta daha geride kaldı. bu hafta bildirgeçte neler bildirilmiş bi bakalım.

Bu verimli haftanın başında chattagush bize şizofren beyninin davranışları hakkında bilgi verdi. Ardından webci önemli bir alternatif enerji türü olan güneş enerjisi çalışmaları hakkında bizi bilgilendirdi. Sonra apple’ın safariye, Windows sürümümdeki güvenlik açıkları için yaptığı yamayı pasacocugu’ndan öğrendik.

Takip’den niçin televizyon seyretmemiz gerektiğini ve tv yerine neleri koyabileceğimizi öğrendik. Grafik çalışmalarımızı satabileceğimiz 11 adet siteyi pisho bildirdi. ardından sevildi dünyanın en büyük seyahat gemisi hakkında bilgi verdi.

kendi fişini yap

pisho | 25 June 2008 17:21

pillinetwork fişi
pillinetwork fişi

pek aklıma yazacak birşey gelmesede yukarda gördüğünüz şekilde fişler kendinizde yapabilirsiniz..

şu siteye girip, Top Line 1,2,3 kısımlarına en üstte yer alacak yazıları yazın, ardından First,second,third,fourth Item kısımlarına satış ürünlerini yazın, Bottom Line 1,2 kısmına da en aşağıda yer alacak sloganı yazabilirsiniz..

en son olarak fişimizin çıktısını almak için de, make the receipt butonunu tıklıyoruz.. bu arada sistemin türkçe karekterleri desteklemediğini belirtmekte fayda var..

Güvenlik Artıyor ; Magsafe’den Sonra Replug

zabun | 14 June 2008 04:31

Macbook dizüstü bilgisayarlarda güç bağlantı noktalarındaki “MagSafe” denilen mıknatıslı yuvaları bilirsiniz. Bu yuvalar, normal bir dizüstü bilgisayardaki girişlerden farklı olarak, kabloya uygulanacak ani bir çekme kuvvetiyle hemen bağlantıyı bırakacak tarzda tasarlanmıştır. Bu sayede eğer yanlışlıkla adaptörün kablosuna eliniz-ayağınız takılırsa pahalı Macbook’unuz yerle yeksan oluvermez (Kendi laptop’unuza buna benzer bir giriş yapabilirsiniz). İyide aynı olay ya kulaklık takılıyken olursa. Üstelik kullandığınız pahalı bir kulaklıksa, bu seferde kulaklığın kordonu içinde endişelenebilirsiniz. Böyle bir sorun yaşamamanız için “Replug” adındaki adaptör üretilmiş. Bu adaptörü 3,5mm kulaklık fişi olan her türlü bilgisayara, dijital müzik çalara takabilirsiniz. Herhangi bir çekme kuvvetinde kulaklık cihazdan hemen ayrılacaktır. [video]